S. T. J. 2019.08.23 23:37 Frissítve: 2019.08.24 00:10

Értékelnek a fradisták; rajtol a Serie A

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

• Gól nélküli döntetlennel tért haza Litvániából a Ferencváros. Az Európa-liga rájátszásában zajló párharc tehát még nem dőlt el, bár a magyar bajnok sokkal kedvezőbb helyzetben is várhatná a budapesti visszavágót. A hivatalos statisztika szerint ugyanis 19:6 volt a kapura lövési arány, ami pontos képet ad a Marijampoléban történtekről. Hogy miért nem sikerült a nyomasztó fölény ellenére a kapuba találni, arról beszélt Lovrencsics Gergő, Ihor Haratin, Tokmac Nguen, Franck Boli és Sigér Dávid is.

• Szombaton rajtol az olasz labdarúgó-bajnokság 2019–2020-as idénye. Ha létezik „fix egyes” versengés, akkor a Serie A ebbe a kategóriába tartozik, hiszen az utóbbi nyolc bajnokság a Juventus győzelmével zárult, és csodaszámba menne, ha a következő eredményhirdetésnél nem a torinóiak ünnepelhetnének megint. A Nemzeti Sport is elkészítette a maga rangsorát a nyitány előtt, igyekeztünk megtippelni, melyik együttes hol végez majd. A cikkből az is kiderül, szerintünk kik lehetnek a Juve kihívói.

• Az olimpiai döntőt könnyebb volt leúszni, mint a Magyar Úszószövetség elnökeként tető alá hozni egy nagy világversenyt – többek között erről is beszélt a lapunknak adott interjúban Wladár Sándor. A sportvezető ugyanakkor azt sem hallgatta el, hogy számos zavaró tényezővel is meg kell birkózniuk egy-egy rendezés kapcsán. Remek példa erre, hogy bizonyos show-elemek alkalmazását a FINA tavaly még nem engedélyezte, a májusi Bajnokok sorozata előtt pedig már kifejezetten kérte ezt...

• Pozsonyi otthonában keresték fel munkatársaink az egyetlen még élő magyar világbajnoki ezüstérmes labdarúgót, Molnár Pált. Az 1936-ban született futballista az 1962-es világbajnokságon volt tagja a csehszlovákok keretének, igaz, a chilei tornán végül nem lépett pályára. Pedig négy évvel korábban még alapember volt a svédországi vb-n, és főszerepet vállalt két esztendővel később az első Európa-bajnokságon a bronzérem kiharcolásában is. Hogy miként emlékszik a marseille-i magyar–csehszlovákra, az is kiderül cikkünkből.

2019.09.18 20:31:28

Bajnokok Ligája CS. Z., H. D.

Látványos, jó meccs, gólzáporos második félidő: az Atlético a kontrákkal, a Juve a fejjátékkal nem bírt.

2019.09.18 20:38:46

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

Tartalékos gigász a tartalékos gigász ellen: Di María duplája döntött. • BL-csúcsot állított be a Galatasaray.

2019.09.17 20:18:10

Bajnokok Ligája H. Á.

A Salzburg sorozatban hatodik tétmeccsén győzött, ezúttal hat gólt szerezve.

2019.09.17 11:14:16

Bajnokok Ligája H. D.

A német együttes közelebb állt a győzelemhez, de nem született gól a mérkőzésen.