Dortmund: Klopp a Man. Cityt várva nem tart az MU-tól

Vágólapra másolva!
2012.12.04. 10:59
Jürgen Klopp, a német Dortmund vezetőedzője az angol Manchester City elleni esti labdarúgó BL-csoportmeccs előtt nem foglalt állást, hogy a számukra téttel már nem bíró találkozón milyen felállású csapatot küld pályára, azt viszont leszögezte: nem tart  keddi ellenfelének városi riválisától, a Unitedtől.

Utóbbi gyors magyarázatra szorul: a gólerős lengyel támadót, Robert Lewandowskit már a nyáron összeboronálták az MU-val, de az akkor még elbukó üzletet sokan legkésőbb januárban mégis megköttetni vélik. Klopp szerint ez nem így lesz...

„Nem tartok arról, hogy elveszítjük őt, a szezon második felében is velünk marad – utalt Lewandowskira az edző. – Az MU csak az egyik klub, amely érdeklődik iránta, viszont tény, hogy jelenleg élő szerződés köti hozzánk. Voltak olyan idők, amikor jött egy nagy, gazdag angol klub, és meggyőzte a német játékosokat, de hál' Istennek, ez a kor már elmúlt."

Kedd este Sven Bender és Sebastian Kehl sem állhat Klopp rendelkezésre, aki nem árulta el, hogyan állítja össze a kezdőjét: a legjobbakat küldi csatába vagy egy vegyes csapatot. A Dortmundnak már nem kell pont – biztos a csoportelsősége –, viszont hazai mérkőzését nem veheti félvállról. A vendég Manchester City viszont még reménykedhet a harmadik helyben, vagyis az Európa-ligában való tavaszi folytatásban, már ha az arrafelé szemernyi motivációt jelent is bárki számára.

A két együttes manchesteri találkozóját (amely 1–1-es döntetlennel ért véget) Klopp a klub történetének egyik legjobb meccseként említette, amely méltó volt a sorozat által képviselt nívóhoz.

„A BL mindannyiunk számára egy roppant vonzó sorozat, amelyhez fel akarunk nőni, függetlenül a személyi kérdésektől. Amennyire csak lehetséges, friss csapattal, friss játékosokkal szeretnénk felállni."

A Dortmund szombaton a Bayern München ellen játszott bajnoki rangadót idegenben (1–1), így a kulcsemberei aligha frissek.

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Borussia Dortmund 5 3 2 0 10–5 +5 11
2. Real Madrid 5 2 2 1 11–8 +3 8
3. Ajax 5 1 1 3 7–12 –5 4
4. Manchester City 5 0 3 2 7–10 –3 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik