S. T. J. 2019.08.15 00:12

Dibusz: A jobb csapat ment tovább; Kézilabdás U-sikerek nyomában

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

 

Fájó vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája selejtezőjében a Ferencváros, a magyar bajnok hazai pályán kapott ki négy góllal a Dinamo Zagrebtől, így már csak az Európa-ligában folytathatja. A horvátországi döntetlen után sokként érte a zöld-fehéreket a súlyos vereség, a csapat kapusa, Dibusz Dénes azonban lapunknak elismerte, hogy a jobb csapat jutott tovább. Más kérdés, hogy voltak olyan pillanatai a meccsnek, amikor másképp is alakulhatott volna a csata...

Benke Szilárd fél év után játszott újra hivatalos mérkőzést, a magyar kosárlabda-válogatott tagjaként lépett pályára a krétai felkészülési tornán. A Falco játékosa számított rá, hogy a hosszú kihagyás nem múlik el nyomtalanul, így nem is lehetett teljesen elégedett saját teljesítményével. Ugyanakkor igen hasznosnak ítélte a görögök és az irániak elleni meccseket, s a hétvégén Hamburgban lehet tovább gyakorolni.

• Tavaly az U20-as világbajnokságot nyerte meg a magyar női kézilabda-válogatott, míg idén az U17-es és az U19-es korosztályos együttes is kontinensbajnok lett. A sikerek titkáról Novák Andrást, a magyar szövetség operatív igazgatóját és igazgatótanácsának elnökét kérdeztük. A szakember a taotámogatás fontosságát, a válogatottak, a klubok és a liga kiváló kapcsolatát is megemlítette, és arról is beszélt, hogy helyesnek bizonyultak az eddigi stratégiai lépések.

Amerika mellékletünkben bemutatjuk a Real Salt Lake kirúgott edzőjét, Mike Petke-et. Az MLS-ben szereplő együttes szakvezetője játékosként nem futott be igazán jeles karriert, amikor átjött volna Európába, csak a Kaiserslautern kínált neki szerződést, így inkább maradt a tengerentúlon. Edzőként a Salt Lake együttesénél kapta meg a nagy lehetőséget, de önmagát lehetetlenítette el fékezhetetlen viselkedésével.

2020.02.18 20:09:02

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

Ha Morata nem hagyja ki az összes helyzetét, sokkal nehezebb helyzetbe is kerülhetett volna a címvédő.

2020.02.18 17:28:21

Bajnokok Ligája B. L.

A párizsi csapat kis túlzással a semmiből egyenlített, de a norvégra ma sem volt ellenszer.

2020.02.17 23:04:40

Bajnokok Ligája SMAHULYA ÁDÁM

NS-VÉLEMÉNY. Ahogy közeledik a végkifejlet, valósággal beszippant minket a varázs.