S. T. J. 2019.08.15 00:12

Dibusz: A jobb csapat ment tovább; Kézilabdás U-sikerek nyomában

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

 

Fájó vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája selejtezőjében a Ferencváros, a magyar bajnok hazai pályán kapott ki négy góllal a Dinamo Zagrebtől, így már csak az Európa-ligában folytathatja. A horvátországi döntetlen után sokként érte a zöld-fehéreket a súlyos vereség, a csapat kapusa, Dibusz Dénes azonban lapunknak elismerte, hogy a jobb csapat jutott tovább. Más kérdés, hogy voltak olyan pillanatai a meccsnek, amikor másképp is alakulhatott volna a csata...

Benke Szilárd fél év után játszott újra hivatalos mérkőzést, a magyar kosárlabda-válogatott tagjaként lépett pályára a krétai felkészülési tornán. A Falco játékosa számított rá, hogy a hosszú kihagyás nem múlik el nyomtalanul, így nem is lehetett teljesen elégedett saját teljesítményével. Ugyanakkor igen hasznosnak ítélte a görögök és az irániak elleni meccseket, s a hétvégén Hamburgban lehet tovább gyakorolni.

• Tavaly az U20-as világbajnokságot nyerte meg a magyar női kézilabda-válogatott, míg idén az U17-es és az U19-es korosztályos együttes is kontinensbajnok lett. A sikerek titkáról Novák Andrást, a magyar szövetség operatív igazgatóját és igazgatótanácsának elnökét kérdeztük. A szakember a taotámogatás fontosságát, a válogatottak, a klubok és a liga kiváló kapcsolatát is megemlítette, és arról is beszélt, hogy helyesnek bizonyultak az eddigi stratégiai lépések.

Amerika mellékletünkben bemutatjuk a Real Salt Lake kirúgott edzőjét, Mike Petke-et. Az MLS-ben szereplő együttes szakvezetője játékosként nem futott be igazán jeles karriert, amikor átjött volna Európába, csak a Kaiserslautern kínált neki szerződést, így inkább maradt a tengerentúlon. Edzőként a Salt Lake együttesénél kapta meg a nagy lehetőséget, de önmagát lehetetlenítette el fékezhetetlen viselkedésével.

2019.08.14 20:47:29

Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Gondoljanak a húszezres publikumra.

2019.08.14 10:07:30

Bajnokok Ligája H. Á.

Bemutatjuk Dani Olmót, aki nem szokványos utat járt be a La Masiáról indulva.

2019.08.13 23:50:30

Bajnokok Ligája CSILLAG PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Most már örökre így hallja a sztorit: „Pedig apádnak aznap jegye volt a Fradi-meccsre...”