Sneijder dirigált, Eto’o Londonban lőtte tovább az Intert

Vágólapra másolva!
2010.03.16. 20:17
null
Nem jutott sikerélmény Anelkának (balra) és társainak az Inter-bekkek mellett (Fotó: Action Images)
Érett és tudatos játékkal jutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában az Internazionale, amely így teljesítette edzője, José Mourinho jóslatát – nem kapott ki a Chelsea-től a Stamford Bridge-en. Az Inter Samuel Eto'o találatával nyert Londonban, így kettős győzelemmel, 3–1-es összesítéssel ment tovább a negyeddöntőbe.  

Az Inter kifejezetten bátran kezdett Londonban, és az első (blokkolt) lövés is a milánóiak előtt adódott – Mourinho nem bekkelni hozta együttesét egykori sikerei helyszínére. A 6. percben aztán a vendégek gyors kontrát vezettek a Chelsea hátsó alakzatára, de Pandev beadása elakadt a belső védőkben. A Chelsea részéről Florent Malouda igyekezett bajt keverni, de belevezette a labdát Lúcióba – esését nem honorálta büntetővel Wolfgang Stark játékvezető.

A 10. percben az előretörő Maicon lövése után hördült fel gúnyosan a londoni drukkerhad – a labda nagyon magasan (és messze) szállt el. Két perccel később Diego Milito adta el a labdát nagyon rossz helyen, aztán megkönnyebbülten sóhajthatott, mert Ballack lövése elment a jobb kapufa mellett. Lúcio kis híján lerúgta Malouda fejét (ezért kis híján leüvöltötték a hazaiak az ő fejét), a megítélt szabadrúgásból viszont csak a sorfal szétbombázásáig jutottak a "kékek". Az első húsz perc eltelt úgy, hogy Carlo Ancelotti együttese nemhogy ziccert, de még kisebb helyzetet sem tudott kidolgozni – az Inter sem, de a vendégeknek erre nem is volt szükségük.

Az Inter jól tartotta a labdát, de a 26. percben a rossz helyre kifejelt labda után először került igazi lehetőségbe a házigazda – Drogba lövésébe viszont Maicon önfeláldozóan belevetődött. Kevés hiányzott a 34. percben az Inter vezető góljához, de az igen aktív Maicon beadását hiába nézték el a londoni védők (elsősorban Terry), Samuel Eto'o nem tudott a hálóba fejelni.

A 41. percben aztán a vendégdrukkerek kaphattak a szívükhöz, Malouda cselezett lövőhelyzetig, de a lapos próbálkozásba a "semmiből" belevetődött Walter Samuel – hatalmas mentés volt! Egy perccel később aztán ziccerig jutott a Chelsea, de Júlio César és Samuel közös erővel mentett Anelka elől – a kapust ápolni is kellett. A félidő végén megint a Samuel alkotta falról pattantak vissza a londoniak, akik nagyon megnyomták a hajrát, de meg kellett elégedniük a 0–0-val (félidő 0–0, összesítésben 1–2).

A 2. félidő

A második félidő Thiago Motta-sárgával és Drogba-szabadrúgással kezdődött – előbbi sárga lapjai miatt "kipontozódott" egy meccsre, utóbbi lövését Júlio César védte. A brazil kapust legközelebb az 52. percben az aktív Malouda tesztelte, de éles szögből leadott lövése nem jelentett megoldhatatlan feladatot. A házigazdák tovább támadtak, Drogba szabadrúgása után pattogott el a labda a bal sarok mellett.

Az Inter az első tíz perc után élénkült fel, egy kontrát követően Pandev keveredett helyzetbe, de lövése – mint annyi más a meccs során – a blokkban halt el, fél perc múlva Milito kísérlete pedig Turnbullban. Egy óra elteltével Ancelotti változtatott, és beküldte Joe Cole-t.

A STAMFORD BRIDGE-EN MEGY...

Samuel Eto'o mindössze harmadszor talált be aktuális csapata színeiben idegenbeli Bajnokok Ligája-találkozón – ebből kétszer a Stamford Bridge-en ünnepelhetett. Keddi találata előtt 2006-ban a Barcelona játékosaként szerzett gólt a Chelsea stadionjában.

A 65. percben aztán Milito kihagyta az Inter addigi legnagyobb helyzetét, Sneijder remek passza után egy az egyben nézett farkasszemet Turnbull-lel, de lövése messze elment a kapu mellett. Az Interé volt a félidő közepe, ennek illusztrálására Motta is helyzetbe került egy szabadrúgás után, de tisztán érkezve fölé bólintott. Ancelotti csatárt hozott be (Zsirkov helyére érkezett Kalou) az utolsó 15 percre, Mourinho pedig Pandev helyére Sztankovicsot dobta harcba.

Hosszú ideje nem veszélyeztettek már a hazaiak, ezen változtatott Kalou, aki előbb kétszer megtolta a labdát, majd a tizenhatoson kívülről magasan a kapu fölé lőtt. Ettől még az Inter játszott jobban, és a 78. percben meg is szerezte a vezetést: Samuel Eto'o lépett ki a védők közül Sneijder remek kiugratásával, majd higgadtan, laposan a jobb alsóba lőtt Turnbull mellett – ez volt az első gólja klubcsapatában a 2010-es esztendőben (0–1, összesítésben 1–3).

VÉGE KÉT ROSSZ SOROZATNAK
Három egymást követően elbukott BL-nyolcaddöntő után jutott ismét be a legjobb nyolc közé az Internazionale. A milánóiak még egy rossz sorozatot megszakítottak, eddig ugyanis még egyszer sem tudtak kieséses szakaszban idegenbeli mérkőzést nyerni.

A kitűnő meccset záró Sneijdert Macdonald Mariga váltotta, a végére meg villant a piros is (ez a feszült találkozón nem volt meglepetés) – a Thiago Mottával szemben szabálytalankodó Didier Drogba sétált korán az öltözőbe, tavaly is így zárta a BL-t... Az elefántcsontparti csatár már harmadszor kapott piros lapot a BL-ben, az elitliga történetében csak Edgar Davidsot állították ki többször.

Eto'o duplázással zárhatott volna, de ziccerben leadott lövését bravúrral védte Turnbull a 93. percben. Ez sem változtatott semmin – a tudatos játékot nyújtó Inter a két meccs alapján megérdemelte a továbbjutást.

A TALÁLKOZÓ ÖSSZEFOGLALÓJA VIDEÓN
BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Chelsea–Internazionale 0–1 (0–0)
London, Stamford Bridge. Vezette: Stark (német)
Gólszerző: Eto'o (78.)
Továbbjutott: az Internazionale, kettős győzelemmel, 3–1-es összesítéssel.
MESTERMÉRLEG

Carlo Ancelotti: – Az Inter hatalmas nyomás alá helyezte a középpályásainkat, így irányítani tudta a meccset. Jól játszottak, a védelmük stabil volt, a kontráik veszélyesek. Ennél erősebbek szoktunk lenni, de most nem tudtuk kontroll alatt tartani a meccset. Az első találkozón jobb teljesítményt nyújtottunk.

José Mourinho: – A Chelsea nagyon jó csapat, de természetesen tisztában voltunk vele, hogy mit akar játszani. Egyértelmű volt, hogy ha nem tudjuk irányítani a meccset, nem tartjuk a labdát, nincs esélyünk. A két támadó szellemű szélsőhátvédünk és a két szélsőcsatárunk kulcsszerepet játszott a sikerben, az egész csapat jól játszott. Igazság szerint már a gólunk előtt is megérdemeltük volna a vezető találatot. Majdnem tökéletesen játszott a csapatom, mindenkit dicséret illet meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik