C. Ronaldo nagyobbat ugrik sok NBA-játékosnál is

Vágólapra másolva!
2013.02.15. 16:32
null
C. Ronaldo súlypontemelkedése nem mindennapi (Fotó: Action Images)
Cristiano Ronaldo Manchester United ellen fejelt szerdai gólja sokakat ámulatba ejtett, pedig a Real Madrid portugál futballistája már korábban is bizonyította, hogy nemcsak a technikája, hanem a fizikai paraméterei is tökéletesek.

Cristiano Ronaldo a szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzésen nem egy távoli bombával szomorította korábbi csapatát, ám így is karrierje egyik legszebb góljaként könyvelheti el a találatát, amellyel kialakította az 1–1-es végeredményt.

Ángel Di María bal oldali beadása után olyan magasra ugrott, hogy a térdkalácsa az őt (sikertelenül) őrző Patrice Evra fejmagasságában volt. Így tisztán fejelhetett, és nem is hibázott, tökéletes mozdulattal bólintott a bal alsó sarokba.

C. Ronaldo fejes gólja



Sir Alex Ferguson először francia védőjét hibáztatta, de aztán megváltozott a véleménye.

„Amíg nem láttam újra a mozdulatot a visszajátszásban, mérges voltam Patrice Evrára – nyilatkozta a Manchester United skót menedzsere. – Hibáztattam, mert úgy gondoltam, rosszul helyezkedett, nem vette fel vele a harcot. Az ismétlés után kicsit ostobán éreztem magam. Ronaldo térdkalácsa szinte egy magasságban volt Evra fejével, ami híven mutatja, milyen magasra ugrott. A súlypontemelkedése bámulatos volt, a fejes nemkülönben. Nem tudom, akad-e a világon még egy labdarúgó, aki képes megismételni azt a mozgássort. Nyilvánvaló, hogy Lionel Messi nem...”

Fergusont egyébként Ronaldo 2007-es, Roma ellen fejelt góljára emlékeztették a szerdán látottak. Cé az olasz csapat ellen Paul Scholes beadása után stukkolt védhetetlenül a kapuba.

C. Ronaldo fejese a Roma ellen



A Telegraph emlékeztetett rá, hogy Ronaldo fizikai adottságai már a szakemberek érdeklődését is felkeltették, 2011-ben laboratóriumi körülmények között vizsgálta a Fox Soccer Channel. A tesztek kimutatták, hogy a portugál klasszis súlypontemelkedése 78 centiméter, hét centivel több, mint amire egy átlagos NBA-játékos képes. Nagyobbat ugrik, mint amekkorára a Los Angeles Lakers kosárlabdacsapatának korábbi kiváló irányítója, Magic Johnson tudott, és megközelíti Lamar Odom (LA Clippers), valamint a már visszavonult Shaquille O'Neal legjobbját.

Ronaldo az erős combjai mellett a kidolgozott felsőtestének köszönhetően képes ilyen magasra ugrani, no meg annak, hogy közben a térdeit behajlítja.

„Amikor Ronaldo felugrik, a térdeit behajlítja, és a lábait felhúzza a feneke alá. Így még feljebb tud emelkedni, és ezért tűnik úgy, mintha megállna a levegőben, készen arra, hogy kapura fejelje a labdát” – nyilatkozta Neil Smith, biomechanikával foglalkozó tudós, aki levezényelte a 2011-es tesztet.

C. Ronaldo 2011-es tesztje

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik