Busquetset nem büntették meg, játszhat az MU ellen

Vágólapra másolva!
2011.05.16. 12:38
null
Busquets és a társak örülhetnek: a középpályás játszhat a Wembleyben (Fotó: Action Images – archív)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága nem találta bűnösnek a rasszizmussal vádolt Sergio Busquetset, a Barcelona középpályását, aki így játszhat a Bajnokok Ligája döntőjében a Manchester United ellen.

Eldőlt, hogy Sergio Busquets is pályára léphet a Wembleyben a Bajnokok Ligája fináléjában. Az UEFA fegyelmi bizottsága ugyanis úgy döntött vasárnapi tárgyalásán, hogy nem tiltja el a Barcelona játékosát.

Az európai szövetség ma tájékoztatta a hírről a katalánokat, akik így megnyugodhatnak, mivel már nem kell félniük alapemberük eltiltásától.

Az UEFA a múlt héten indított eljárást Busquets ellen, akit rasszizmussal vádoltak a Real Madrid egyik játékosával szemben.

Mint ismert, a „királyi gárda” jelentette fel a katalánok futballistáját azon felvételek alapján, amelyen az látszik, hogy Busquets odaszól Marcelónak a Real Madrid–Barcelona BL-elődöntőben.

A blancók szerint a világbajnok játékos a „mono, mono” (majom, majom) kifejezést használta, ám a gránátvörös-kékek kijelentették, Busquets csak azt mondta, hogy „mucho morro” (nagy a pofád).

BUSQUETS: MONO, MONO VAGY MUCHO MORRO?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik