Bould: Másmilyen a nyomás, mint az U18-nál

Vágólapra másolva!
2012.09.19. 11:00
null
Gervinho szerezte az Arsenal győztes találatát (Fotó: Action Images)
Arsene Wenger helyettese, Steve Bould nem igazán élvezte a Montpellier ellen megnyert Bajnokok Ligája-találkozót. Az Arsenal másodedzője kicsit komolyabb nyomásról beszélt, mint amit korábban az utánpótlás-csapatok edzőjeként átélt...

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének B jelű kvartettjében a francia Montpellier hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett az angol Arsenaltól. A találkozó első félideje látványosra sikeredett (mindhárom gól ekkor született), a második játékrészre azonban visszavettek a csapatok – elsősorban a londoniak.

„A második félidőben nem szuperált jól a csapat – ismerte el az Arsenal védője, Thomas Vermaelen. – De azért nem estünk össze, így nyerni tudtunk. A tizenegyes szerintem jogtalan volt, de meg kell néznem még egyszer az esetet. Száz százalék, hogy enyém volt a labda, bár az is lehet, hogy óvatosabbnak kellett volna lennem egy kicsit.”

Mint ismert, Vermaelen szabálytalankodott a 9. percben Belhandával szemben a tizenhatos vonalánál – de már belül –, a házigazdák marokkói középpályása pedig Panenka módra értékesítette a büntetőt. Ezzel szerzett vezetést a Montpellier, de az Arsenal megrázta magát, és a 18. percre már vezetett.

STEVENS: JOBBAN IS NYERHETTÜNK VOLNA

Megyeri Balázzsal a kapujában szenvedett vereséget hazai pályán az Olympiakosz Pireusz a Schalkétól.

„Ellentétekkel teli mérkőzés volt. Jól kezdtünk, az elején mi voltunk a jobb csapat. Sok helyzetet alakítottunk ki, a második félidőben egyenlítettünk is, de sokkal jobb helyzetkihasználásra lenne szükségünk – különösen itthon. A Schalkénak is megvoltak a lehetőségei, s volt egy időszak, amikor irányította a mérkőzést. A második gólja teljesen megtört minket, ez döntő pillanat volt a mérkőzésen” – mondta Leonardo Jardim, az Olympiakosz vezetőedzője.

„Az első percekben voltak problémáink, de ha az egész kilencven percet nézzük, akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Higgadtnak kellett maradnunk, bármi is történt a meccsen. Néha elég hektikusan alakulnak a mérkőzések, ezúttal azonban a játékosaim jól reagáltak a szituációkra” – ez már Huub Stevens, a Schalke vezetőedzőjének véleménye.

„Nagyszerű érzés újra betalálni – mosolygott a kamerákba az első találatot jegyző Lukas Podolski. – Szeretem az olyan helyzeteket, mint amilyenből eredményes voltam, Olivier Giroud hatalmas labdát adott. Élvezem az ilyen pillanatokat is. Ahogyan Thomas mondta, a szünet előtt voltunk jobbak, de miénk a három pont, és ez a lényeg. Természetesen van még hová fejlődnünk...”

Az Arsenal menedzsere, Arsene Wenger hárommeccses eltiltását kezdte meg a Montpellier elleni találkozón, így Steve Bould, a londoniak korábbi védője, jelenleg másodedzője értékelte a találkozót.

„Nem vagyok benne biztos, hogy élveztem a meccset. Igazából jókora fejfásom volt alatta. Itt kicsit másmilyen a nyomás, mint amihez hozzászoktam az U18-as csapatnál. De nyertünk, és ez remek eredménynek számít. Kicsit fáradtnak tűntünk a második játékrészben” – vélekedett Bould, aki szerint Lukas Podolski igazi erősítés volt a nyáron.

„Podolski nagy erősítés. Azt kell mondjam, hogy nem sok olyan befejező csatárt láttam, aki annyira jó, mint ő. Jobbal és ballal is remekül lő, az edzéseken is jól teljesít. Remek fickó, nagy hasznára lesz a csapatnak.”

A második félidőben a Montpellier jobban futballozott, s bár nem játszott nyomasztó fölényben, kapufáig jutott, Belhanda pedig óriási helyzetben Vito Mannonéba vágta a labdát.

„Sajnálhatjuk a mérkőzést. Ellenfelünk két perc alatt két gólt szerzett, amivel szinte kivégzett bennünket. Kicsit félénken futballoztunk, az első félidőben a mi elképzeléseink szerint játszottunk, s kialakítottunk néhány lehetőséget. Ezen a szinten azonban nincs második lehetőséged” – vélekedett a francia csapatot irányító René Girard.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
B-CSOPORT
MONTPELLIER (francia)–ARSENAL (angol) 1–2
Montpellier, Stade de la Mosson, 27 522 néző. Vezette: Carballo (spanyol)
Gólszerző: Belhanda (9. – 11-esből), ill. Podolski (16.), Gervinho (18.)
OLYMPIAKOSZ (görög)–SCHALKE (német) 1–2
Pireusz, Stadio Jorgosz Karaiszkáki, 30 922 néző. Vezette: Borbalan (spanyol)
Gólszerző: Abdun (58.), ill. Höwedes (41.), Huntelaar (59.)
A B-CSOPORT ÁLLÁSA
M Gy D V L-K Gk P
1. Arsenal 1 1 2–1 1 3
Schalke 1 1 2–1 1 3
3. Montpellier 1 1 1–2 –1 0
Olympiakosz 1 1 1–2 –1 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik