BL: Wenger szerint nagyon jól játszott az Arsenal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.07. 23:19
null
Wenger szerint jól játszott az Arsenal (Fotó: AFP)
A Bayern München Londonban is 5–1-re győzött az Arsenal ellen, így összesítésben 10–2-vel ejtette ki Arsene Wenger csapatát a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Nézzük, hogyan látta a mérkőzést néhány főszereplő!

„Igen nehéz mérkőzés volt ez nekünk, de nagyon jól játszottunk, a megfelelő tempóban, és nyomás alá helyeztük az ellenfelet – kezdte az értékelést Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere, aki ellen ismét tüntetett pár szurkoló. – Úgy érzem, olyan meccset produkáltunk, amilyet szerettünk volna, de nem egyszerű megérteni, hogy mi is történt végül... Csapatom elszántan futballozott ma este, és nagyon jól futballozott. Amikor már csak tíz fővel játszol, és négy gólt kellene még lőnöd, átsuhan a fejeden: ez lehetetlen.”

„Különböző aspektusai vannak ennek a kiesést hozó összecsapásnak: egyrészt úgy játszottunk ma, ahogyan azt elterveztük, másrészt egyes döntéseknél borzasztóan balszerencsések voltunk. Nagyon nehéz ezt elfogadni. Theo Walcottnak járt volna egy büntető, Robert Lewandowski lesen volt a 11-es előtt, aztán a sárga lap pirossá változott, és ezt követően már igen nehéz volt befejeznünk ezt a mérkőzést. Csapatom nagyszerűen teljesített. Abszolúte fel vagyok háborodva, és sajnálom az embereket, akik pénzt áldoztak azért, hogy megnézhessék ezt a mérkőzés” – mondta a francia mester, aki minden bizonnyal búcsúzik az idény végén szeretett klubjától.

„Nem tudni, hogyan reagált volna a Bayern arra, ha megszerezzük második gólunkat. Ez az eredmény nagyon rosszul fest, és nem tükrözi azt a bátor teljesítményt, amelyet nyújtottunk ezen az összecsapáson – tette még hozzá később Wenger. – A második Bayern-gól után esélyünk sem maradt a továbbjutásra, de nem ez marad meg bennem erről a mérkőzésről, hanem az, hogy a játékvezető nagyon belenyúlt ebbe a találkozóba.”

„Az első ötven percben nem remekeltünk, de azért megérdemelten mentünk tovább, ez nyilvánvaló” – mosolygott a kedden is remeklő német védő, Mats Hummels.

„Ezt a szintet akarjuk megtartani a szezon végéig, ebből nem akarunk engedni” – szögezte le a tisztánlátás kedvéért a Bayern-kapus Manuel Neuer, aki elismerte azért az is, hogy a londoni első tíz percet nem így képzelte el.

„Szoros mérkőzés volt, egészen a büntetőig, voltak problémáink. Addig túlságosan is nyíltan futballoztunk, és támadott az Arsenal, ahogyan azt vártuk is. A labdával sem voltunk olyan magabiztosak eleinte, mint ahogyan azt megszokhatták tőlünk, de a büntető után minden megváltozott” – ismerte el őszintén Carlo Ancelotti, a Bayern München olasz mestere, aki később azért leszögezte: remek teljesítménnyel jutottak tovább, és alig várják már a következő kört.

Összefoglaló

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

ARSENAL (angol)–BAYERN MÜNCHEN (német) 1–5 (1–0)
London,
Arsenal Stadion, 59 911 néző. Vezette: Szidiropulosz (görög)
ARSENAL:
Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny, Monreal – Ramsey (Coquelin, 72.), Xhaka – Walcott, Oxlade-Chamberlain, A. Sánchez (L. Pérez, 72.) – Giroud (Özil, 72.). Vezetőedző: Arsene Wenger
BAYERN MÜNCHEN: Neuer – Rafinha, Javi Martínez, Hummels, Alaba – Vidal, Xabi Alonso – Robben (Douglas Costa, 71.), Thiago Alcantara (R. Sanchez, 79.), Ribéry (Kimmich, 79.) – Lewandowski. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: Walcott (20.), ill. Lewandowski (55. – 11-esből), Robben (68.), Douglas Costa (78.), Ar. Vidal (80., 85.)
Kiállítva:
Koscielny (53.)
Továbbjutott: a Bayern München, kettős győzelemmel, 10–2-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik