BL: Wenger kiborult, elege van a felelőtlen híresztelésekből

Vágólapra másolva!
2012.12.04. 11:51
Arsene Wengert, az Arsenal labdarúgócsapatának menedzserét kihozta a sodrából az a sajtóbeli pletyka, amely szerint a Swansea elleni hét végi bajnoki vereség után segítője, Steve Bould keresetlen szavakkal kérdőre vonta az együttest, megkérdőjelezve a játékosok felelősségérzetét és elkötelezettségét.

„Na, ez az, amiből egy szó sem igaz – reagált Wenger. – Manapság nincs bosszantóbb annál, mint amikor az ember felületes híresztelésekkel szembesül. Jó lenne, ha azok, akik ilyeneket írnak, felelősségteljesen végeznék a munkájukat. Én nem bújok ki a magam felelőssége alól, de az érintetteknek fel kellene fogniuk végre, hogy nem helyes félretájékoztatni az embereket."

Az Arsenal 1994 óta nem rajtolt olyan rosszul a bajnokságban, mint az idén, ami természetesen Wengert sem dobja fel.

„Gond van, ez kétségtelen – mondta a francia szakember –, de ilyen esetekben a megoldásra kell összpontosítani. Meg kell találni a megoldást, és kellően erősnek lenni ahhoz, hogy azt alkalmazzuk is. Nekünk megvan az erőnk, és cselekedni is fogunk. Meggyőződésem, hogy erős a csapatunk, és kellően erős a csapatszellem is, ami meg is mutatkozik majd."

Wenger a játékospiaci találgatásokkal kapcsolatban kijelentette: az új futballisták vásárlása csak az egyik mód a problémák orvoslására, és a december elég sok fontos mérkőzéssel kínálja meg együttesét ahhoz, hogy most ne az erősítésre összpontosítson.

Az első bevetés ma este lesz: a csoportjából már korábban továbbjutó, de az első helyért még harcolni kénytelen Arsenal az Olympiakosz Pireusz vendége lesz a Bajnokok Ligájában. Theo Walcott és Lukas Podolski sérülés miatt nem utazott el, Jack Wilshere, Santi Cazorla, Mikel Arteta és Per Mertesacker pihenőt kapott, így a fiatal Zak Ansah, Sead Hajrovic, Elton Monteiro, Chuba Akpom és James Shea joggal számít arra, hogy bemutatkozhat a nagyok között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik