BL-várossá vált London - hangulatjelentés

Vágólapra másolva!
2011.05.28. 17:12
null
<a href="http://www.nemzetisport.hu/nso_galeria/Wembley_hangulatjelentes" target="_blank">Minden a BL-trófeáról szól Londonban -<strong> KATTINTSON A KÉPRE FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ GALÉRIÁNK MEGTEKINTKÉSÉHEZ!</strong> (Fotó: Kibédi Péter)</a>
Címkék
Minden a Bajnokok Ligája Barcelona–Manchester United döntőjéről szól Londonban, ahol a szurkolók már kora délelőttől elkezdték a hangolást az esti fináléra. Az NSO Tv stábja a várost járva élő hangulatjelentést adott a metropolis lüktető hangulatáról.

20.24: Ennyit a felvezetésről, jöjjön a döntő! A finálét folyamatosan frissülő cikkben, illetve élő, szöveges közvetítésben kísérhetik figyelemmel – utóbbiban több „törzskommentelő” is megnyilvánul, és Barcelonából is jönnek hangulatképek. Köszönjük a figyelmet – hamarosan kezdődik a finálé!

20.15: Ferguson Berbatov kihagyásáról: „Pocsék érzés, szívfájdalom, ez a legrosszabb az egészben, de döntést kellett hoznom. Az alapján hoztam meg, hogy mire lesz szükségünk a döntőben, és úgy gondoltam, három középpályás kell a kispadra. Jó lenne, ha 11 játékost lehetne a döntőre nevezni."

A fődíj – csak egy csapat szalagja maradhat (Fotó: Reuters)
A fődíj – csak egy csapat szalagja maradhat (Fotó: Reuters)

20.04: „Pályaválasztó” csapatként a Barcelona viselheti hazai mezét, tehát a katalánok hagyományos, gránátvörös-kék szerelésüket öltik fel. A Manchester United tiszta fehérben játszik.

20.00: Legendák sora a „vörös szőnyegen”: Fabio Capello, Arsene Wenger és Eusébio ült föl épp a lelátóra. A BL-döntő díszvendégeiről az NSO Tv videót készít – hírességből nem lesz hiány.

19.47: A BARCA KEZDŐCSAPATA IS HIVATALOS. Guardiola kihagyta Puyolt a kezdőből, a támadósorban egyszerre a pályán Villa, Messi és Pedro

BARCELONA: Victor Valdés – Dani Alves, Mascherano, Piqué, Abidal – Xavi, Busquets, Iniesta – Villa, Messi, Pedro
A kispadon:
Oier Olazábal (kapus), Puyol, Bojan Krkic, Keita, Afellay, Adriano, Thiago Alcántara

19.35: MEGVAN A MANCHESTER UNITED KEZDŐCSAPATA. Chicharito és Rooney a csatárduó, Berbatov még a kispadra sem ülhet le, Owen a csatártartalék. Ferguson egy laza húzással kihagyta az angol társgólkirályt (aki mondjuk hosszú ideje gólképtelen a BL-ben)

MAN. UTD.:Van Der Sar – Fábio , R. Ferdinand, Vidics, Evra – Valencia, Carrick, Giggs, Pak Dzsi Szung – Rooney, J. Hernández.
A kispadon: Kuszczak (kapus), Smalling, Fletcher, Scholes, Anderson, Nani, Owen.

19.15 Kezd mindenki bemelegíteni a stadionban, mindkét tábornak saját hangulatfelelőse van. Ha nem ázott volna fel eléggé a pálya, most mindenképp fel fog, tudniillik locsolják azt.

Locsolják a pályát a döntő előtt (Fotó: Kibédi Péter)
Locsolják a pályát a döntő előtt (Fotó: Kibédi Péter)

18.45 múlt, és a stadionban megjelent a Manchester United legénysége is. Teljes az elegancia, a játékosokon galambszürke zakó, mindenkinek gomblyukában ott az angol jelképnek számító vörös rózsa. A Barca-játékosok jókedvűbbnek tűntek... A katalánok közben már bementek a pályára is terepszemlére.

18.30-kor megérkezett a Barcelona gránátvörös-kék busza a Wembleybe. Szinte az összes játékos fülhallgatóval, zenére fülelve szállt le a járműről. A labdarúgók sárga melegítőfölsőben és fekete nadrágban. Lionel Messi fújtatott egyet, mikor belépett a stadionba – hatalmas teher nyomja a vállát.

Ettől eltekintve nem volt nagy a feszültség, a spanyol bajnok játékosai kifejezetten jó hangulatban érkeztek meg.

kerdes=Melyik csapat nyeri a BL-döntőt?|opcio1=A Barcelona|opcio2=A Manchester United|
cikkertekelo_szavazas

Szavazz!

Melyik csapat nyeri a BL-döntőt?
mceBlockPasteEnd


Este hat után meglehetősen intenzíven elkezdett esni az eső
, így vizes pályára készülhetnek a játékosok.

Mivel a Wembley nézőtere fedett, a szurkolók csak a pályán kívül ázhatnak meg – minden bizonnyal meg is fognak, mert igen szigorú a biztonsági ellenőrzés, így lassú a beléptetés. A Wembley metróállomás és a stadion közti 800 méter hosszú, 20 méter széles útra kiakaszthatják a megtelt táblát.

A WEMBLEY – BELÜLRŐL

Egy illusztris vendéggel biztosan kevesebb lesz: Sepp Blatter, a FIFA elnöke nem vesz részt szombat este a BL-döntőn. Blatter ellen vizsgálatot indított a FIFA, mert a közelgő elnökválasztáson induló riválisa, a szintén vizsgálat alatt álló katari Mohamed bin Hammam sajtószolgálata csütörtökön azzal vádolta meg, hogy „Blatter egyesek elmondása szerint tudott bizonyos karibi vezetőknek állítólagosan átutalt pénzekről, de nem tett ellene semmit”.

A média is szokás szerint lerohanta a döntő helyszínét. Hetvenöt televíziós társaság közvetít a Wembleyből, 1500-an végeznek tévés háttérmunkát. Az írott sajtó munkatársainak száma 700, 160 fotós figyeli a meccset, 130 tévé- és rádiókommentátornak van hely a lelátón.

A Wembley kapuit kinyitották, a drukkerhad bemehet – a „bevonulózenét” a nyolcvanas-kilencvenes évek legendás liverpooli zenekarának, a La's-nak a legnagyobb slágere (There She Goes) szolgáltatta.

THE LA'S – THERE SHE GOES


Az utolsó simításokat végzik a stadionban. A pályamunkások a kezdőkörben a füvet "ápolják", de megerősítették a vonalakat is. A lelátóra még nem engedték be a szurkolókat, ott a biztonságiak kapnak eligazítást, szinte minden szektorra jut egy nagyobb csoport. A sajtóközpontban is egyre többen vannak.

Megérkezett a stadionba a Barcelona egykori játékosa, Hriszto Sztoicskov. Bár sietősen próbálta megközelíteni az ellenőrzési pontot, néhány aláírás és fotó is belefért az idejébe. A liftben két emelet között csak annyit mondott az esti meccsel kapcsolatban: "Jó meccs lesz, nem fogunk unatkozni!"

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is szurkolói falu várta a BL-döntőre érkezőket London központjában. A Hyde Park közepén felépített „miniváros” rengeteg színes programmal, labdarúgómeccsekkel, BL-múzeummal és játékokkal várta a fanatikusokat. Akinek volt türelme, hosszas sorban állás után a BL-serleggel is fényképezkedhetett. Péntek délután és szombat kora délelőtt is rengetegen keresték fel a BL városi központját.

BL-VÁROS LONDON KÖZEPÉN

A Wembley bejáratához vezető úton már jóval a kezdés előtt rengeteg szurkoló gyűlt össze. A Barca és MU szurkolók hangpárbaja, az árusok sokasága színes kavalkáddá változtatta a stadionhoz vezető 800 méteres utat. A stadion körül is „alakul” a hangulat, a csaknem egy kilométeres körutat is kezdték megtölteni a szurkolók.

HANGULAT A WEMBLEY KÖRNYÉKÉN


A Barcelona szurkolói a Trafalgar téren, a Nelson-emlékoszlop tövében, illetve a Nemzeti Galéria lépcsőin találkoztak délután 2 és 3 óra között, ahol hatalmas "fesztivált" rendeztek. Zászlók, sálak, a BL-serleg másolata, valamint a katalánok szurkolói dalai adták az alaphangulatot. Több ezren töltötték meg London belvárosának egyik legforgalmasabb csomópontját.

BARCA-FANOKKAL LONDONBAN


Az NSO Tv a meccs helyszínén, Londonban kérdezte a „vörös ördögök” korábbi támadóját, Andy Cole-t, hogy mit vár a Wembleyben rendezendő finálétól.

AZ ELSŐ GÓL DÖNTHET – COLE
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik