BABJÁK BENCE (London, összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre) 2020.02.20 00:48 Frissítve: 2020.02.20 08:54

BL: Úgy tűnik, elkaptuk a fonalat – Gulácsi

A Tottenham–RB Leipzig meccs egyik hőse a több bravúrt is bemutató Gulácsi Péter volt, aki az első félidőben Steven Bergwijn lövését védte, a fordulás után Lucas Moura közeli lövését hárította, majd Giovani Lo Celso szabadrúgását tornázta ki a jobb alsó sarokból. Mindeközben a meccs nagy részében mezőnyfölényben játszó RB Leipzig Timo Werner büntetőjével vezetést szerzett, amelyet a lefújás végéig megőrzött, így egygólos előnyből várja a lipcsei visszavágót.

A magyar válogatott kapusa nagyszerű formában védett a Tottenham ellen (Fotó: Dömötör Csaba)

 

 – Élete egyik legszebb estéjén van túl?
 – Bizonyos szempontból különleges meccs volt, ez a legmagasabb szint, amelyen valaha játszottam – mondta a magyar kapus a Nemzeti Sportnak a lefújás után a vegyes zónában. – Emiatt sokáig emlékszem majd a mostani győzelemre, de bízom benne, hogy nem a BL-nyolcaddöntő a csúcs.

 
Gulácsi parádés védése, lipcsei öröm – galéria!

 – Mit jelent az RB Leipzignek a győzelem?
 – Jó alapot jelent a visszavágóra, de többet nem, mert az egy-nullás győzelem csalóka eredmény. Megszereztük a fontos idegenbeli gólt, de a visszavágón végig koncentrálunk kell, mert biztos vagyok benne, hogy a Tottenham másként áll a meccshez, és nehéz kilencven perc vár ránk.

 – Tökéletes eredmény született, vagy van önben hiányérzet?
 – Ha a mérkőzés utolsó időszakát nézzük, akkor reális eredmény született, de egygólos vezetésnél hatalmas helyzetet hagytunk ki. Nem mondom, hogy akkor eldőlt volna a párharc, de még nagyobb lépést tettünk volna a továbbjutás felé.

 – A győzelem aligha sikerült volna a nagy védései nélkül, már a hetedik percben bravúrra volt szüksége.
 – A védőm jól zárta a szöget, Bergwijn befelé tolta a labdát, gyakorlatilag csak a bal sarok maradt üresen, így számítottam rá, hova érkezik a labda. Ettől még gyorsan kellett reagálnom, ujjheggyel sikerült beleütnöm a labdába, talán az volt a legnehezebb helyzet.

 – És Lucas Moura közeli lövése a fordulás után?
 – Átjött a lábak között a labda, az utolsó pillanatban láttam meg. Le lehetett érni rá, de nem üthettem oldalra, mert akkor bepasszolták volna, ezért próbáltam magam előtt tartani, szerencsére sikerült.

 – Lo Celso szabadrúgásánál mikor látta meg a labdát?
 – A labdát láttam, de azt hittem, a másik oldalt választja, ezért talán kicsit későn indítottam el a vetődést. Szerencsére így is sikerült elérni, és a kapufa is segített.

 – Számított arra, hogy Londonban is mezőnyfölényben futballoznak?
 – Őszintén szólva, ez némileg engem is meglepett. Azt vártam, hogy hazai közönség előtt próbál nagyobb nyomást helyezni ránk a Tottenham, de a sérülések miatt passzívabban futballozott, és inkább kontrákra rendezkedett be, szerencsére a gyors ellentámadásokat jól levédekeztük.

 – Hogyan tovább?
 – A meccs után egyből indulunk vissza, de nagy ünneplésre senki ne gondoljon. A párharc első meccsét megnyertük, ám a visszavágó még hátravan. Úgy tűnik, elkaptuk a fonalat, remélem, folytatódik a jó sorozatunk.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Tottenham Hotspur (angol)–RB Leipzig (német) 0–1 (Werner 58. – 11-esből

 

2020.10.26 15:07:30

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

Élvezzük, amíg lehet: talán most csapnak össze utoljára egymással a korszakalkotó géniuszok.

2020.10.23 14:57:13

Bajnokok Ligája PÓR KÁROLY

„A Ferencvárosnál építette fel az ő tökéletes Dinamóját” – a motiválatlan „sztárokat” sosem kímélte.

2020.10.21 22:34:14

Bajnokok Ligája THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A Barcának presztízskérdés volt, hogy győzelemmel nyisson az új BL-idényben.