BL: Tuchel szerint ezt a születésnapot soha nem feledik Párizsban

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.08.13. 00:33
null
Párizsi öröm a szülinapon (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligájában az abszolút újonc Atalanta nagyon sokáig vezetett a negyeddöntőben a sorozat egyik esélyese, a PSG ellen, de a hajrában fordítottak a párizsiak (1–2), ezzel bejutottak az elődöntőbe. Nézzük, hogyan látta a mérkőzést néhány főszereplő!


„Őrült mérkőzés volt, kemény meccs egy kemény ellenféllel szemben. Megmutattuk, hogy az utolsó pillanatig hiszünk önmagunkban, nem volt könnyű győzelem. Megvoltak a helyzeteink, csak pechünkre ezeket sokáig nem értékesítettük. Amikor pályára léptem, azt mondtam magamban, hogy nem kaphatunk ki, nem mehetünk így haza. Bíztam magamban, bíztam a csapatban, és a többi már történelem. Nagyon jó a szellemisége a csapatunknak, a pályán és azon kívül jó időszakunkat éljük, élvezzük is ezt” – így a mérkőzés egyik hőse, Eric Maxim Choupo-Moting.

„Ebben az idényben négy trófeát nyertünk, ám a legfontosabb ez a siker. Tényleg bíztunk önmagunkban, és tovább is jutottunk. Mindenki tudja, hogy topjátékosaink vannak, de meg akartuk mutatni, hogy csapatként is tudunk működni. Tisztelet az Atalantának, azonban nagyon örülök ennek a sikernek” – tette még hozzá.

„Egy pillanatig sem gondoltam, hogy holnap haza kell utaznunk, mert kikapunk, minden másodpercben csakis azért küzdöttünk, hogy bekerüljünk a legjobb négy közé. Senki sem verheti ki a fejemből a nagy célt, a döntőbe jutást, ki kell javítanunk a most mutatott hibákat, és akkor újra nagy mérkőzést játszunk. Nagyon boldogok vagyunk, nagyszerű és értékes tapasztalatokat szülő pillanatok ezek. Félelmetes csapat vagyunk, egy család, amelyet senki sem küldhet padlóra” – dörögte a hatalmas helyzeteket kihagyó, de a ráadásban klasszisként futballozó Neymar.

„Képzeljék csak el, hogy ünnepelnék most, ha két lábam lenne – nevetett a találkozót bokasérülése és lábközépcsonttörése miatt egy kis ládán végigülő PSG-mester, Thomas Tuchel. – Meglehet, ma láttak volna engem negyvenméteres sprinteket nyomni. De ez a klub születésnapja, ma ötvenéves a PSG, és nem fogják elfelejteni ezt a születésnapot. Boldogok vagyunk, hogy részesei lehetünk ennek a napnak. A nézők nem érzékelhették, mennyire nehéz volt megszerezni ezt a két gólt. Nagy siker és nagy előrelépés számunkra ez a diadal. Közel álltunk a teljes leblokkoláshoz a BL-ben, de nem most, hanem a Dortmund elleni második mérkőzésen, ez az a bizonyos érzés, miszerint mi nem juthatunk el a BL-ben a negyeddöntőbe. Akkor a rossz első meccs és a második előtt érkező rossz hírek ellenére is felálltunk a padlóról.”

„Nagyon nehéz felkészíteni ilyenkor egy csapatot, kiestünk a ritmusból, mert nem voltak mérkőzések, ám az utóbbi napokban éreztem az elszántságot és az akaratot, láttam a minőségi teljesítményeket az edzéseken, a szenvedély és a sok munka keverékét, ez kivételes élmény volt. Megérdemelt szerintem a sikerünk, de ilyen kései gólokhoz szerencse kell, én vagyok az első, aki elismeri ezt” – mondta a német szakember.

„Csakis köszönetet mondhatok a játékosaimnak, nagyon-nagyon közel volt a siker – szomorkodott az olaszok mestere, Gian Piero Gasperini. – A BL-ben már csupán nagyon kicsi különbségek döntenek. Néhány szabadrúgás, szöglet, pár pillanat, néhány szituáció – ezek az apró momentumok mondják meg, ki jut tovább, és ki esik ki. Az a legbosszantóbb, hogy nagyon közel voltunk egy rendkívüli sikerhez, de így is elégedett vagyok a BL-szereplésünkkel, folyamatosan fejlődtünk Európa legjobbjai ellen játszva, ezúttal is ellenfeleink voltak néhányan a világ legjobbjai közül. Talán jobb lett volna, ha hamarabb jön az egyenlítő gól, a ráadásban sokkal rosszabb gólt kapni. Mindent megtettünk, ami tőlünk telik, egy nehéz és fárasztó menetelés végén. Köszönet a labdarúgóimnak ezért az idényért. José Mourinho szerint a BL a részletek ligája, a kiegyensúlyozottabb együttes nyer. A bergamóiak így is megünnepelnek minket, s mindent megtesznek a csapatért – és ők is ezt kérik tőlünk, szenvedélyt és kreativitást, ez nem pénz kérdése.”

„Nagyon jól futballoztunk az első félidőben, megnehezítettük a PSG dolgát, nyomás alá helyeztük, és volt néhány nagy helyzetünk. A második félidőben aztán kicsit visszább húzódtunk, ilyenkor tizenegy emberrel kell védekezned, és jól is csináltuk egészen az utolsó balszerencsés pillanatig. Nagyon fáj ebben a pillanatban a vereség. Holnap már büszke leszek a csapatra, de most még nagyon csalódott vagyok” – nyilatkozta az olaszok holland középpályása, Marten de Roon.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ

Atalanta (olasz)–PSG (francia) 1–2
(1–0)
Lisszabon, Estádio da Luz, zárt kapuk mögött. Vezette: A. Taylor (angol)
Atalanta: Sportiello – Rafael Tolói, Caldara, Djimsiti (Palomino, 60.) – Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens (Castagne, 82.) – Pasalic (Muriel, 70.), A. Gómez (Malinovszkij, 60.) – D. Zapata (Da Riva, 82.). Vezetőedző: Gian Piero Gasperini
PSG: K. Navas (S. Rico, 79.) – Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat – A. Herrera (Draxler, 72.), Marquinhos, Gueye (Paredes, 72.) – Sarabia (Mbappé, 60.), Icardi (Choupo-Moting, 79.), Neymar. Vezetőedző: Thomas Tuchel
Gólszerző: Pasalic (27.), ill. Marquinhos (90.), Choupo-Moting (93.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

A számok szerelmeseinek: a PSG megalapításának 25. évfordulóján, 1995-ben jutott be először, most, az 50.-en pedig másodszor a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. A következő elődöntős szereplésére aligha szeretne újabb 25 évet várni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik