BL: rosztovi csoda – az Ajax kiütésével jutottak a főtáblára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.24. 22:39
null
Érthető az öröm: a Rosztov remek játékkal jutott be a BL-csoportkörbe (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája rájátszásának legnagyobb meglepetését okozva, az orosz Rosztov hazai pályán 4–1-re legyőzte a holland Ajaxot, így 5–2-es összesítéssel története során először bejutott a BL-csoportkörbe. A Manchester City és a Borussia Mönchengladbach hozta a papírformát, és biztosan jutott a főtáblára. A bajnoki ágon a dán FC Köbenhavn az utolsó pillanatban egyenlített Cipruson, így 2–1-es összesítéssel jutott tovább. A Dinamo Zagreb a rendes játékidő végén kiegyenlített a Salzburg otthonában, a hosszabbításban pedig a továbbjutást is kiharcolta.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 4. FORDULÓ (PLAYOFF), VISSZAVÁGÓK
BAJNOKI ÁG
APOEL (ciprusi)–FC Köbenhavn (dán) 1–1
(Szotiriu 69., ill. Santander 87.)
Az első mérkőzésen: 0–1. Továbbjutott: az FC Köbenhavn 2–1-es összesítéssel.

Salzburg (osztrák)–Dinamo Zagreb (horvát) 1–2 (Lazaro 22., ill. J. Fernandes 86., Szudani 95.) – hosszabbítás után
Az első mérkőzésen: 1–1. Továbbjutott: a Dinamo Zagreb 3–2-es összesítéssel.

NEM BAJNOKI ÁG
Rosztov (orosz)–Ajax (holland)
4–1 (Azmun 34., Jerohin 52., Noboa 60., Poloz 66., ill. Klaasen 84 – 11-esből)
Az első mérkőzésen: 1–1. Továbbjutott: a Rosztov 5–2-es összesítéssel.

Borussia Mönchengladbach (német)–Young Boys (svájci) 6–1 (T. Hazard 9., 64., 84., Raffael 33., 40., 77., ill. Ravet 79.)
Az első mérkőzésen: 3–1. Továbbjutott: a Mönchengladbach 9–2-es összesítéssel.

Manchester City (angol)–Steaua Bucuresti (román) 1–0 (Delph 56.)
Az első mérkőzésen: 5–0. Továbbjutott: a Manchester City 6–0-s összesítéssel.

NEM BAJNOKI ÁG

ROSZTOV (orosz)–AJAX (holland)

A Rosztov az első mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott Hollandiában, ám annak ellenére, hogy ez meglehetősen jó alapot jelentett a visszavágóra, az orosz drukkerek valószínűleg a legmerészebb álmaikban sem gondoltak arra, ami a visszavágón történt. Az első félidő hajrájában Szardar Azmun révén szerzett vezetést a Rosztov, ennek ellenére a második félidőben nem az Ajax kapcsolt magasabb fokozatba, hanem az oroszok tettek rá még egy lapáttal. Sorrendben Alekszandr Jerohin, Christian Noboa és Dmitrij Poloz is betalált a hollandoknak, így Davy Klaassen büntetőből szerzett gólja már csak a szépítésre volt elég, a Rosztov 4–1-re győzött és 5–2-es összesítéssel kiejtette az Ajaxot, így történetében először szerepelhet a BL-csoportkörben.

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH (német)–YOUNG BOYS (svájci)

A Borussia Mönchengladbach már az első mérkőzésen, Svájcban eldöntötte a továbbjutás kérdését, ennek ellenére a visszavágón, saját közönsége előtt teljes erőbedobással játszott, így 6–1-re kiütötte a Young Boyst, köszönhetően az egyaránt mesterhármasig jutó Raffaelnek és Thorgan Hazard-nak. A németek így fölényes, 9–2-es összesítéssel jutottak be a legjobb 32 csapat közé.

MANCHESTER CITY (angol)–STEAUA BUCURESTI (román)

Pep Guardiola irányításával a Manchester City már az 5–0-ra végződő bukaresti odavágó után a csoportkörben érezhette magát, ennek megfelelően a spanyol tréner nem is a legerősebb összeállításában küldte pályára az angol együttest. Nem kapott lehetőséget például Sergio Agüero, aki az első meccsen úgy is mesterhármast lőtt, hogy két tizenegyest elhibázott. A manchesteri mérkőzésen a hazai szurkolóknak a várakozásoknak megfelelően nem volt min idegeskedniük, Fabian Delph a második félidőben szerzett góljával 1–0-ra nyertek, így a Manchester City kettős győzelemmel, 6–0-s összesítéssel lépett túl a Steauán.

BAJNOKI ÁG

APOEL (ciprusi)–FC KÖBENHAVN (dán)

A koppenhágai 1–0-s dán siker után magabiztosan várhatta a visszavágót a Köbenhavn, ám Pierosz Szotiriu 68. percben szerzett góljával az APOEL megszerezte a vezetést, összesítésben pedig kiegyenlített. S amikor már mindenki a hosszabbításra készült, a 87. percben Federico Santander egy szemfüles góllal egyenlített (1–1) – összesítésben 2–1-es vezetéshez juttatva csapatát –, ez pedig BL-főtáblát ért a dánoknak.

SALZBURG (osztrák)–DINAMO ZAGREB (horvát)

A zágrábi 1–1 után a Salzburg Valentino Lazaro révén már a 22. percben megszerezte a vezetést a visszavágón, ám az osztrákok hiába érezhették magukat szinte a csoportkörben, a 87. percben Junior Fernandes egalizált, ezért következett a hosszabbítás. A kétszer tizenöt perces ráadásban pedig hamar újra bevette a Salzburg kapuját a vendégcsapat: a 95. percben El-Arbi Szudani talált hálóba, így a horvátok 2–1-re nyertek, és összesítésben 3–2-vel bejutottak a legjobb 32 csapat közé.

A Bajnokok Ligája 32-es főtáblája:
1. kalap: Real Madrid (spanyol), Barcelona (spanyol), Leicester City (angol), Bayern München (német), Juventus (olasz), Benfica (portugál), Paris Saint-Germain (francia), CSZKA Moszkva (orosz)
2. kalap: Atlético Madrid (spanyol), Borussia Dortmund (német), Arsenal (angol), Manchester City (angol), Sevilla (spanyol), Porto (portugál), Napoli (olasz), Bayer Leverkusen (német)
3. kalap: Basel (svájci), Tottenham Hotspur (angol), Dinamo Kijev (ukrán), Lyon (francia), PSV (holland), Sporting CP (portugál), Brugge (belga), Borussia Mönchengladbach (német)
4. kalap: Celtic (skót), Monaco (francia), Besiktas (török), Legia Warszawa (lengyel), Dinamo Zagreb (horvát), Ludogorec (bolgár), Köbenhavn (dán), Rosztov (orosz)

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik