A Roma eljutott négy gólig, de a Liverpool játssza a finálét

Vágólapra másolva!
2018.05.02. 20:35
null
Georginio Wijnaldum (jobbra) ünnepli a Liverpool második gólját – ezzel rendkívül nehéz helyzetbe került a Roma (Fotó: AFP)
A Liverpool lesz a Real Madrid ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében, mivel fölényes (5–2) hazai sikerét követően idegenben csak 4–2-re kapott ki a Romától. Az angol csapat 11 év után jutott be ismét az elitsorozat fináléjába, ahol legutóbb 2005-ben léphetett pályára. A 12-szeres BEK/BL-győztes Real és az ötszörös bajnok Liverpool korábban egyszer döntőzött egymással, 1981-ben az angolok nyertek.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
ROMA (olasz)–LIVERPOOL (angol) 4–2 (1–2)
Róma, Olimpiai Stadion. V: Skomina (szlovén).
ROMA: Alisson – Florenzi, Fazio, Manolasz, Kolarov – Pellegrini (Cengiz Ünder, 53.), De Rossi (Gonalons, 69.), Nainggolan – Schick, Dzeko, El Shaarawy (Antonucci, 75.). Vezetőedző: Eusebio Di Francesco
LIVERPOOL: Karius – Alexander-Arnold (Clyne, 92.), Lovren, Van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Henderson, Milner – Szalah, Firmino (Solanke, 87.), Mané (Klavan, 83.). Menedzser: Jürgen Klopp
G: Milner (15. – öngól), Dzeko (52.), Nainggolan (86., 94. – a másodikat 11-esből), ill. Mané (9.), Wijnaldum (26.)
Továbbjutott: a Liverpool, 7–6-os összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A Roma számára ismert volt a küldetés, hiszen a Barcelona ellen 4–1-es vereség után 3–0-ra nyert otthon, és egy ilyen siker – de még egy 4–1-es is – megint továbbjutást ért volna a „farkasoknak".

A Barca-veréskor már a hatodik percben vezetett az olasz csapat, amitől ezúttal sem járt messze, hiszen ekkor Florenzi ágyúzása kerülte el kevéssel a jobb felső sarkot.

A 9. percben aztán jött a liverpooli csapás: Nainggolan adta el a labdát a félpályánál, Roberto Firmino nagyszerű ütemben játszott Manéhoz, aki 7 méterről a kapuba lőtt (0–1).

A Roma 2016 augusztusa óta először kapott gólt otthon a BL-ben, azóta az Atlético Madrid (0–0), a Chelsea (3–0), a Qarabag (1–0), a Sahtar Doneck (1–0) és a Barcelona sem tudott betalálni az Olimpicóban az elitsorozatban. Ez már a 29. gólja volt a Szalah, Firmino, Mané (10+10+9) hármasnak a kiírásban, ezzel megdöntötték a C. Ronaldo, Bale, Benzema trió (17+6+5=28) korábbi csúcsát.

Az első negyedóra végén jött a válasz, bár ehhez sok köze nem volt az olasz gárdának, hiszen Lovren mentési kísérlete pont Milner fején csattant, ahonnan az angolok kapujába került a labda (öngól, 1–1).

Cengiz Ünder is tudja, nagy lehetőséget szalasztott el a Roma (Fotó: AFP)
Cengiz Ünder is tudja, nagy lehetőséget szalasztott el a Roma (Fotó: AFP)


A félidő derekán Robertson egyéni akciója után Mané közeli próbálkozását még hárította Alisson, a szögletet követően viszont Wijnaldum már megszerezte az újabb liverpooli találatot (1–2).

A 27 éves holland középpályásnak ez volt az első gólja az elitsorozatban, a Liverpool pedig már 20-nál jár idegenben ebben a BL-kiírásban (már ami a főtáblát illeti) – ennyit csak a 2013–2014-es Real Madrid tudott felmutatni.

Bő fél óra játék után az első félidőben igencsak könnyen és sokat eső El Shaarawy megpattanó lövése csattant a bal oldali kapufán, majd néhány angol ellentámadást követően Florenzi került újra lövőhelyzetbe, de ezúttal sem talált kaput.

Az 52. percben összejött az újabb római gól, és ehhez is kellett egy kis liverpooli segítség: El Shaarawy lövését Karius pont Dzeko elé ütötte, ő pedig köszönte szépen, és kilőtte a hosszút (2–2).

Ez már a 11. találat volt a párharcban, ilyen gólgazdag BL-elődöntő még nem akadt. Dzeko nincs rossz formában, az utóbbi öt BL-meccsén egyaránt betalált.


Az egyenlítés után lendületben maradt a Roma, sorra vezette a támadásokat, a legnagyobb lehetőségnél pedig Alexander-Arnold védett nagyot – más kérdés, hogy ő ugye védő, és nem kapus...

A hátralévő időben mindent egy lapra feltéve támadott az olasz gárda, és a 86. percben Nainggolan átlövésével megszerezte a vezetést, sőt, a 94. percben a belga középpályás büntetőből is betalált, így a Roma „csak” egy góllal maradt le a hosszabbításról (4–2).

A párharcban összesen 13 találat esett – már a 11. is rekord volt a BL-elődöntők történetében.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik