BL: Heynckes szerint a siker receptje a taktikai fegyelem - Bayern-Barca nyilatkozatok

Vágólapra másolva!
2013.04.23. 22:59
null
Arjen Robben szerint hatalmas dicsőség legyőzni Európa urát – elkezdődött a trónfosztás? (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első elődöntőjében a Bayern München a Barcelonát fogadta. A kirobbanó formában lévő bajorok négy góllal küldték haza a katalánokat, akik az egész mérkőzésen csak egyetlen gólhelyzetig jutottak. Összegyűjtöttük a mérkőzés főszereplőinek nyilatkozatait.

 

„Az idény kezdetétől elképesztően jól futballozunk – mondta a mérkőzés lefújását követően Jupp Heynckes, a Bayern hadvezére. – Az elmúlt két évben nem értünk el sikereket, és ez még éhesebbé tett minket. A csapat taktikai fegyelme a lehető legmagasabb szintű, akárcsak az egymásért való harcolni, küzdeni tudás. A mai mérkőzés tökéletes példája ennek."

„Az elmúlt öt évben a Barcelona uralta Európát, szóval hatalmas dicsőség megverni – így a hazaiak motorja, a talán élete legjobb játékával kirukkoló Arjen Robben. – De nem szabad elszállnunk magunktól, élvezzük ki a sikert, s készüljünk a visszavágóra. Tökéletesen futballoztunk, minden egyes méterért megharcoltunk. Nem hagytunk területet az ellenfélnek, az egész mérkőzésen egy vagy két helyzetük volt."

„Tudtuk, hogy ha jó eredményt akarunk elérni, gyorsnak kell lennünk, és elöl együtt mozogva kell nyomás alá helyezni őket – így Franck Ribéry, a Bayern francia szélsője. – No és azt is tudtuk, hogy van olyan középcsatárunk, aki gólt fog szerezni. Nagyon boldog vagyok. Bár van még egy visszavágó is... Azt hiszem, ma nagyon jók voltunk."

„Fantasztikusak voltunk ma! Sohasem láttam még ilyet, mint ma este, nem éltem át ilyet, pedig itt vagyok már egy ideje. Mindenki láthatta, hogy Lionel Messi nem teljesen egészséges. Nagyon jó esélyeink vannak a fináléba jutásra" – mosolygott a kamerákba Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern elnöke.

„Az ilyen mérkőzéseket gyorsan össze lehet foglalni: felfoghatatlan! Győztes mentalitású csapat vagyunk, ezt láthatta most mindenki, és bárkit képesek vagyunk elverni. A munka egyik felét végeztük csak el, a jövő héten ugyanilyen szervezetten kell futballoznunk. Remekük védekeztünk, a Barca alig tudott helyzethez jutni. Tudtuk nagyon jól, a spanyolok gyengék a levegőben. Védőmunkánk közel állt ma a tökéleteshez, ez volt mai sikerünk kulcsa" – nyilatkozta Philipp Lahm, a Bayern csapatkapitánya.

„Remekül érezzük magunkat, bár elképesztően sokat futottunk – szögezte le a München spanyol szűrője, Javi Martínez, akit a nyáron a katalánok is le szerettek volna igazolni. – Ha más csapat ellen játszunk, a szünet után kissé kényelmesebbre fogtuk volna, de ez a Barcelona, amelyik az előző körben négy gólt rúgott a Milannak. Nem vagyok biztos benne, hogy ebben az idényben most játszottunk a legjobban. Tudtuk, mit kell tennünk, kontrolláltuk a középpályát, az ellenfélnek alig volt gólszerzési lehetősége, nem tudták körbejáratni a labdát rendesen 16-osunk körül. A lecsorgó labdák is rendre a mieink lettek."

„A Bayern nagyszerűen játszott, mi pedig egyáltalán nem voltunk frissek, különösen hozzá képest. Ezért kaptunk ki. A szünet után nem láttuk, hogy sikerült volna bármit is változtatnunk a csapat játékán. Nincs egyszerű helyzetben a gárda, de mi vagyunk a Barcelona, mi mindig nyerni akarunk, így a visszavágón is. Ma mindent beleadtunk, de csak gratulálhatunk a Bayernnek, fizikailag fantasztikusak voltak játékosai. Nem kezdtünk rosszul az első félidőben, de gyorsan gólt kaptunk a szünet után, és innen már nem tudtunk megújulni" – értékelt Jordi Roura, a Barcelona segédedzője.

„A játékvezető nem befolyásolta a mérkőzés alakulását. Gyorsabbak, erősebbek voltak a németek, szinte lehetetlen győzni ellenük. Még egyszer mondom, nincs értelme beszélni a játékvezetői döntésekről" – mondta a lefújást követően Gerard Piqué, a Barcelona védője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik