Remek meccsen ikszelt a Real a Spursszel; nagy bajban a Dortmund

Vágólapra másolva!
2017.10.17. 20:37
null
Látványos jelenetből nem volt hiány a Real–Spursön (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjának 3. fordulójában a Real Madrid hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Tottenham Hotspurrel, így mindkét együttes megőrizte a veretlenségét. A Sallai Rolandot a 72. percben becserélő APOEL 1–1-re végzett a Borussia Dortmund ellen, ezzel a német csapat hátránya továbbra is hat pont a Real Madrid, Spurs kettőshöz képest.

LABDARÚGÁS, BAJNOKOK LIGÁJA
H-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Real Madrid (spanyol)–Tottenham Hotspur (angol) 1–1
(C. Ronaldo 43. – 11-esből, ill. Varane 28. – öngól)
APOEL (ciprusi)–Borussia Dortmund (német) 1–1 (Poté 62., ill. Papasztathopulosz 67.)

REAL MADRID–TOTTENHAM HOTSPUR

Olyan erősen kezdett a Real Madrid, hogy a Tottenham örülhetett az első tíz perc átvészelésének kapott gól nélkül – a nagy kedvvel játszó Cristiano Ronaldo eltalálta a kapufát, majd a kipattanót Karim Benzema küldte kevéssel a kapu mellé, pedig Hugo Lloris már esélytelen volt. A Spurs aztán összerántotta magát, ha már kiállta a kezdeti viharokat, s ezt követően az történt, amire számítottunk: a Real sokkal többet birtokolta a labdát és kezdeményezett, míg az angol csapat minden esélyt megpróbált kihasználni gyors lerohanásokra.

A Tottenham lehetőségeire 20 percig kellett várni: előbb Harry Kane fejesét tolta a léc fölé Keylor Navas, majd egy kontra végén Casemiro tizenegyesgyanús szituációt teremtve „vitte el” Fernando Llorentét, ám a lengyel játékvezető nem ítélt büntetőt. Hiba volt, a visszajátszások alapján járt volna a büntető a Spursnek.

Az angolok kireklamálták magukat, és a 28. percben megszerezték a vezetést: a fáradhatatlanul föl-le robogó Serge Aurier húzott el a jobb szélen, beadását Harry Kane kapura próbálta terelni, ám ez nem sikerült, a mögötte érkező Raphaël Varane viszont a saját hálójába talált (0–1, öngól).

Még több tere lett a Tottenhamnek kontrázni, vendéggól azonban nem jött, hazai viszont (több sikertelen próbálkozás után) igen – a 43. percben jogos tizenegyest kapott a Real Madrid, amelyet Cristiano Ronaldo nagyon magabiztosan bevágott (1–1).

Az iram a második félidőre sem hagyott alább, sőt, a Real Madrid még feljebb kapcsolt egy fokozattal, így nagy nyomás alá tudta helyezni a Spurs kapuját. Hogy nem tudott gólt szerezni, arról elsősorban Hugo Lloris tehetett, aki Karim Benzema közvetlen közeli fejesét hárította előbb rendkívüli bravúrral, majd védett két veszélyes Cristiano Ronaldo-lövést is.

A Real-helyzeteket követték a londoniak lehetőségei: a Tottenham a 72. és 74. perc között olyannyira kiszabadult a szorításból, hogy egymás után alakította ki a helyzeteket, ám Harry Kane és Christian Eriksen is ziccert hibázott (a kétszer hárító Navas közreműködésével).

A hajrában a Real Madrid rendületlenül próbálkozott, csakhogy a lendület és az ötlet is kifogyott a hazai akciókból, Zinédine Zidane cseréi pedig most nem tudtak változást hozni a mérkőzésbe. A Tottenham elégedett lehet a megérdemelten kivívott döntetlennel, és – különösen a csoport másik eredményének tudatában – a címvédőnek sem rossz eredmény ez.

APOEL–BORUSSIA DORTMUND

A H-csoport másik mérkőzésén két, pont nélkül álló csapat találkozott egymással, az APOEL a Borussia Dortmundot fogadta. A győzelmi kényszerben pályára lépő németek nem kezdtek túl jól, az első félidőben mindössze egyszer találták el a hazaiak kapuját. Eközben a ciprusi együttes két alapemberét is elveszítette, a 30. percben a csatár Igor de Camargónak, a 45.-ben pedig a kapus Boy Watermannak kellett elhagynia a pályát sérülés miatt.

A fordulás után nem igazán tudta növelni a tempót a BVB, sőt Roman Bürki egy támadáson belül elkövetett két hibáját góllal büntette az APOEL: a csereként beálló Mickaël Poté talált a hálóba (1–0).

Öt perccel később Szokratisz Papasztathopulosz egy szép fejessel egyenlített (1–1), a folytatásban azonban nem tudott újabb gólt szerezni a Borussia. Ez elsősorban az APOEL-ben debütáló Raúl Gudinónak volt köszönhető: a 21 éves mexikói kapus előbb Kagava Sindzsi távoli bombáját tornázta a lécre, majd Pierre-Emerick Aubameyang utolsó perces kísérletét is hárította a kapufa segítségével, így a Dortmund a továbbjutás szempontjából rendkívül fontos két pontot hagyott Cipruson.

Az APOEL magyar válogatott légiósa, Sallai Roland a 72. percben lépett pályára, a 88. percben sárga lapot kapott.

AZ ÁLLÁS
1. Tottenham 3 2 1 0 7–2 +5 7
2. Real Madrid 3 2 1 0 7–2 +5 7
3. Dortmund 3 0 1 2 3–7 –4 1
4. APOEL 3 0 1 2 1–7 –6 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik