Fantasztikus hajrá után nyert a Real, gálázott Nikolicsék ellen a Dortmund

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.14. 20:40
null
Cristiano Ronaldo arcán a Sporting elleni meccs fájdalma (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjában Nikolics Nemanjáék alapos verést kaptak odahaza a Borussia Dortmundtól, a Real Madrid hazai pályán a 89. percben egyenlített a Sporting CP ellen C. Ronaldo találatával, a ráadás negyedik percében Álvaro Morata pedig a győztes gólt is megszerezte.



REAL–SPORTING: ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A címvédő Real Madrid első BL-mérkőzésén Cristiano Ronaldo első felnőttkori klubjával, a Sporting CP-vel találkozott. A vártnál talán aktívabban kezdték az összecsapást az élénkzöld szerelést viselő vendégek: az első lövést a brazil Bruno César eresztette el – nem sokkal tévesztette el a kaput. A Real magához ragadta a kezdeményezést, azonban a lisszaboniak nem húzódtak be saját kapujuk elé, bátran támadtak. Mindez viszont a hazai játékosok előtt megnyitotta a területeket – a beadások, passzok gyakran azonban pontatlanul sikerültek. Ez magyarázatot is ad arra, hogy miért egy 30 méteres Ronaldo-bomba az egyetlen, amit valamirevaló hazai lehetőségként feljegyezhettünk.

A fordulás után aztán jött a hideg zuhany a Bernabéuban: Modric sikertelen szerelési kísérlete után Bruno César elé pattant a labda, ő nem sokat gondolkodott, ballal azonnal a hosszú alsóba lőtt (0–1)!

Ezt követően sem illetődtek meg a vendégek, de a blancók egyre nagyobb nyomást helyeztek a Sporting kapujára, és a portugálok nem is bírták végig. A 89. percben jó helyzetből szabadrúgáshoz jutott a Real, Cristiano Ronaldo ezúttal szokásánál sokkal finomabban és nagyon precízen tekert, Rui Patrício repült, repült, de már csak beleérni tudott a labdába, kitolni nem – 1–1, a hosszú hajsza végén egalizáltak a madridiak. Sőt végül a győzelmet is kicsikarták: James Rodríguez bal oldali beadására Álvaro Morata bólintott rá, Rui Patrício repült, repült, de már csak beleérni tudott a labdába, kitolni nem. Ismerős?

A Real Madrid 2–1-es győzelmet aratott a sokáig vezető Sporting felett, a portugál kapus pedig kétségbeesetten mormolt el egy harci átkot.

Ő is és csapata is nagyon közel volt a meglepetéshez.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
F-CSOPORT
Real Madrid (spanyol)–Sporting CP (portugál) 2–1 (0–0)

Madrid. V: Tagliavento (olasz)
Real Madrid:
Kiko Casilla – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Casemiro, Kroos (J. Rodríguez, 77.), Modric – Bale (Lucas Vázquez, 67.), Benzema (Morata, 67.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
Sporting: Rui Patrício – Pereira, Semedo, Coates, Zeegelaar – Gelson Martins (Markovics, 70.), A. Silva (Elias, 73.), W. Carvalho, Bruno César – Bryan Ruiz (Campbell, 92.), Dost. Vezetőedző: Jorge Jesus
Gólszerző: C. Ronaldo (89.), Morata (94.), ill. Bruno César (48.)

A Legia ultrái ezzel a remek élőképpel nyitottak (Fotó: Reuters)
A Legia ultrái ezzel a remek élőképpel nyitottak (Fotó: Reuters)

LEGIA–DORTMUND: ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A sorozatba 1995 után visszatérő Legia háza táján hatalmas várakozások övezték a Dortmund elleni összecsapást, a szurkolók például zseniális, görögtüzekkel megtámogatott élőképpel készültek.

A szünetre már túl voltak az első balhén is a nézők, történt egy kis álarcos adok-kapok a lelátón – a pályán is folyt az adok és a kapok, csak éppen ott mindig a németek adtak...

A Dortmund 17 perc alatt háromgólos előnyre tett szert, előbb Mario Götze (0–1), majd Szokratisz Papasztathopulosz mattolta fejjel a harmatos hazai védelmet (0–2), majd Marc Bartra talált be pár centiméterről egy kapu előtti tömegjelent végén (0–3).

A Dortmund pillanatnyi esélyt sem adott a varsóiaknak (Fotó: Reuters)
A Dortmund pillanatnyi esélyt sem adott a varsóiaknak (Fotó: Reuters)

Ezzel el is dőlt a találkozó, némi játszadozás és a pihenő után Raphaël Guerreiro is meglőtte a maga gólját (0–4) – a Legia idénybeli találatainak felét jegyző Nikolics Nemanja csak ezt követően léphetett pályára, a 63. percben váltotta az addigi egy szem éket, a szerb Alekszandar Prijovicsot.

Nem váltotta meg a világot a magyar támadó, ellenben a túloldalról Gonzalo Castro első labdaérintéséből betalált (0–5), majd Pierre-Emerick Aumabeyang sem maradt le a gólesőről (06).

Nikolics kihagyott még egy helyzetet a végén, így a szépítés sem jött össze a Legia számára ezen a számára roppant szomorú mérkőzésen.

Nem ilyen visszatérésről álmodtak a szurkolók.


Legia Warszawa (lengyel)–Borussia Dortmund (német) 0–6 (0–3)
Varsó. V:
Karaszjov (orosz)
Legia: Malarz – Bereszynski, Czerwinski, Dabrowski, Guilherme – Odjidja, Jodlowiec, Moulin (Radovics, 75.) – Kazaisvili (Alekszandrov, 66.), Prijovic (Nikolics, 63.), Langil. Vezetőedző: Besnik Hasi
Dortmund: Bürki – Piszczek, Papasztathopulosz, Bartra, Schmelzer – Weigl (Ginter, 79.) – Pulisic, Götze (G. Castro, 75.), Guerreiro, Dembélé (Emre Mor, 75.) – Aubameyang. Vezetőedző: Thomas Tuchel
Gólszerző: Götze (7.), Papaszthatopulosz (15.), Bartra (17.), Guerreiro (51.), G. Castro (76.), Aubameyang (87.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik