Puskás-díjra esélyes Real-gól és óriási liverpooli kapushibák a BL-döntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.26. 20:28
null
Gareth Bale volt a nyerő csere – és talán a BL-döntők történetének legszebb góljának birtokosa is (Fotó: AFP)
A Real Madrid sorozatban harmadszor nyerte meg a labdarúgó Bajnokok Ligáját – a BEK-et is beleszámolva a 13. alkalommal ért a csúcsra –, mivel a döntőben 3–1-re legyőzte a Liverpoolt. A spanyol csapatnál a csereként beálló Gareth Bale volt a nyerőember, aki két gólt szerzett, köztük talán az egész idény legszebb gólját, amikor is Marcelo beadása után a jobb felső sarokba ollózott. A Liverpoolban Mohamed Szalah az első félidőben megsérült, Loris Karius két elképesztő potya gólt hozott össze.


BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
Real Madrid
(spanyol)Liverpool (angol) 3–1 (0–0)
Kijev, Olimpiai Stadion, 61 561 néző.Vezette: Milorad Mazsics (szerb)
REAL MADRID: K. Navas – Carvajal (Nacho, 37.), Ramos, Varane, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – Isco (Bale, 61.), Benzema (Asensio, 89.), C. Ronaldo.Vezetőedző:Zinédine Zidane
LIVERPOOL:Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Henderson, Milner (Can, 83.) – Szalah (Lallana, 30.), Firmino, Mané.Menedzser:Jürgen Klopp
Gólszerzők: Benzema (51.), Bale (64., 83.), ill. Mané (55.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

ÖSSZEFOGLALÓ

Hiába birtokolta lényegesen többet a labdát a Real Madrid, a Liverpool vezette a veszélyesebb támadásokat, az első negyedóra végén a komplett védelemnek blokkolnia kellett az angolok tűzijátékánál.

Cristiano Ronaldo kaput nem találó ellencsapása után Alexander-Arnold lövését hárította Navas, majd jött a dráma: Sergio Ramos és Szalah akadt össze, a vállsérülést szenvedő támadót a 30. percben le kell cserélni!

Nem sokkal később jött az újabb szerencsétlen mozdulat, Carvajal is megsérült, így a Real is cserélni kényszerült már az első félidőben.

A játékrész hajrája aztán a királyi gárdáról szólt, előbb Benzema talált be lesről (sőt, már Ronaldo is lesen kapta a labdát), majd a beálló Nacho kapáslövése kötött ki az oldalhálóban, aztán a francia támadó távoli lökete kerülte el kevéssel a jobb alsót, így gól nélkül fordulhattak a felek – meg még egy ápolással, Casemiro és Firmino találkozott szerencsétlenül a levegőben a ráadás pillanataiban.

Alig kezdődött el a második félidő, máris vezetést szerezhetett volna a Real Madrid, de Isco tekerésénél a keresztléc kisegítette az angolokat.

Aztán az 51. percben ritkán látható nagy kapushiba után már valóban előnybe került a címvédő, Karius megpróbálta kidobni a labdát, de pont a belelépő Benzemát találta el, akiről a jobb alsóba pattogott a labda (1–0)!

Karius hatalmas hibája előzte meg az első Real-gólt (Fotó: AFP)
Karius hatalmas hibája előzte meg az első Real-gólt (Fotó: AFP)



Ez az 56. BL-gólja volt a franciának, ezzel beérte Ruud van Nistelrooyt az örökranglista negyedik helyén – 1. Cristiano Ronaldo 120, 2. Messi 100, 3. Raúl 71.

Sokáig nem tartott az öröm, négy perccel később már a Real kapujában volt a labda, Henderson szöglete után Lovren fejesét Mané pöckölte a kapuba (1–1).

A BL történetében először fordul elő, hogy egy csapat három játékosa is eljut tíz gólig egy szezonban, Szalah és Firmino 11-gyel várta a finálét, Manénak ez volt a tizedik találata.

A két nagy helyzetet is kihagyó Isco helyére beálló Bale talán a BL-döntők történetének gólját szerezte meg, gyakorlatilag első labdaérintéséből a jobb felsőbe ollózta Marcelo beadását (2–1)!

A walesi 122 másodperccel a beállása után volt eredményes, ennél gyorsabb csak Lars Ricken volt 1997-ben, a Dortmund játékosa a 70. percben állt be, a 71.-ben pedig bevette a Juventus kapuját.


A 70. percben Mané löketét a jobb oldali kapufa töve hárította, majd Ronaldo ziccerénél Robertson méterekről bevetődve mentett óriásit, a 82. percben pedig Benzema óriási lövését Karius védte, így nyílt maradt még a végjáték.

Karius második óriási hibája zárta le a meccset (Fotó: AFP)
Karius második óriási hibája zárta le a meccset (Fotó: AFP)


Hogy aztán pillanatokkal később a német kapus újra a pokol bugyraiban merüljön el… Bale szánta el magát távoli lövésre, az erősnek erős, de nem túl helyezett, kissé kacsázó labdát a védeni akaró Karius a saját kapujába ejtette (3–1).

Kariusnak ezen a meccsen két darab, gólt eredményező hibája volt, a szezonbeli 32 meccsén összesen nem volt ennyi…

Újabb gól a meccsen már nem esett – Ronaldo nagy helyzeténél a pályára berohant egy néző, ezzel a találkozó gyakorlatilag véget is ért –, a Real Madrid sorozatban harmadszor, összességében a 13. alkalommal ülhetett fel Európa trónjára!

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik