Sergio Ramos: A hozzáállásunk borzalmas volt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.24. 23:40
null
Ramos (jobbra) önkritikus volt a nagy kudarc után (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében a Borussia Dortmund a Real Madridot fogadta. Ahogyan tegnap a Barcelona Münchenben, a madridiak sem úszták meg négy gól alatt. Igaz, Cristiano Ronaldo legalább egyszer betalált, ez azonban kevés volt Robert Lewandowski mesternégyese ellen… A mérkőzés főszereplőinek nyilatkozatait gyűjtöttük össze alant.

„Hihetetlenül nagy mérkőzés volt ez csapatomtól, nem egyszerű a Real Madrid ellen futballozni, mert borzasztóan erősek, briliáns módon kontráznak – mosolygott a kamerákba a Borussia Dortmund trénere, Jürgen Klopp. – Az első 25 percben jók voltak, mi pedig kizökkentünk a ritmusból. A szünetben mondtam játékosaimnak, hogy lehet, tévedett kárunkra a játékvezető a kapott gólnál, de emlékeztettem őket, hogy legutóbb a Málaga ellen nekünk kedveztek egy hibával. Azért a kapott gól bosszant egy kicsit, bár ha nem egyenlítenek ki a spanyolok, aligha lövünk hármat a második félidőben. A második játékrészre kettesbe kapcsoltunk és padlógázt adtunk, és képesek voltunk arra, hogy ezt követően már ne hibázzunk."

„Nagyon boldog vagyok – mondta a mérkőzés után a négyig meg sem álló Robert Lewandowski, a Dortmund támadója. – Az igazi nagy durranás azonban a döntőbe jutás lenne, most csak ez számít. A Real jól játszott az első félidőben, de a második játékrészben a mi akaratunk érvényesült a pályán.”

„Fantasztikus teljesítményt nyújtottunk, végig az egész mérkőzésen – lelkendezett a végén Michael Zorc, a Dortmund sportigazgatója, egykori remek középpályás. – Teljesen megérdemeltük a győzelmet, kár a kapott gólért. A második félidőben azért elfeledtettük ezt. A 4–1 remek eredmény, de tudjuk, hogy a Real odahaza rendre eredményes, sok gólt lő, ezt nem szabad szem elől tévesztenünk.”

„Az egész csapat jól játszott, kivéve engem. Éreztem én is, hogy hibáztam, de a közönség átsegített a nehézségeken. Óriási a sanszunk a továbbjutásra, de tudjuk, hogy mi vár ránk Madridban, ősszel megtapasztaltuk már. Tegnap a Bayern is olyan meggyőző volt, mint most mi, bízom benne, hogy május végén német házidöntőt játszanak majd a fináléban” – nyilatkozta Mats Hummels.

„Hozzáállásunk borzalmas volt, és saját magam emelem ki elsőként a rosszak közül – így a lefújást követően Sergio Ramos, a Real Madrid csapatkapitánya. – Nagyon nehéz lesz otthon ledolgozni ekkora hátrányt, de azért meg kell próbálnunk. Mindent meg kell tennünk, de lesz időnk kiharcolni a döntőbe jutást. A jelen a mai meccs, és mindannyiuknak tanulni kell ebből. Amikor megtörtént a sorsolás, azt mondták sokan, szerencsénk volt a Dortmunddal, de hát ez egy német csapat, azaz nagyszerű csapat. A vereségnek nincsenek egyéni felelősei, ez közös felelősségünk.”

„Ramos túlságosan is érzelmi alapon nyilatkozott – így José Mourinho, a Madrid mestere. – Maradjunk annyiban, hogy kikaptunk. A jobbik csapat győzött, egyénileg és csapatszinten is jobb volt a Dortmund, megérdemelték a németek a sikert. Minden labdához ők értek oda elsőként, sokkal intenzívebben mozogtak, mint mi. Amikor nyomás alá helyeztek minket, nem tudtuk eleget birtokolni a labdát. Amikor kikapunk úgy, hogy nem érdemlünk vereséget, azt mindig drámaként élem meg. Ha megérdemelten kapunk ki, elfogadom. Mindent tudunk Robert Lewandowskiról, minden apró részletet ismerünk, aminek csak lehetséges a nyomára bukkanni, és most három gólnál is lemaradtunk róla. Elkeserítő. Azt hiszem, az összes játékosom beleadott mindent. Szerintem tovább tudunk jutni még így is.”

„Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ennyire kikapunk. Nagy terveink voltak, de rosszul sült el ez a mérkőzés számunkra. A dortmundiak agresszívek voltak, nem hibáztak – mi éppen fordítva. Túl sok helyet adtunk nekik. Lewandowskinak nagy mérkőzése volt, tudja, hogyan helyezkedjen, hogy csináljon helyet magának. Nem lesz könnyű továbbjutni, de hinnünk kell benne, fantasztikus fordítást kell végrehajtanunk!" – mondta a fiatal védő, Raphaël Varane.

EMLÉKEZTETŐ
BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

BORUSSIA DORTMUND (német)–REAL MADRID (spanyol)
4–1
Dortmund, Signal-Iduna-Park, 65 829 néző. Vezette: Kuipers (holland).
DORTMUND: Weidenfeller – Piszczek (Grosskreutz, 82.) , Szubotics, Hummels, Schmelzer – S. Bender, Gündogan (Schieber, 91.) – Blaszczykowski (Kehl, 82.), Götze, Reus – Lewandowski. Kispad: Langerak (k), F. Santana, Kehl, Leitner, Sahin, Grosskreutz, Schieber. Vezetőedző: Jürgen Klopp.
REAL MADRID:
Diego López – Ramos, Varane, Pepe, Coentrao – Khedira, Xabi Alonso (Kaká, 80.) – C. Ronaldo, Özil, Modric (Di María, 68.) – Higuaín (Benzema, 68.). Kispad: Casillas (k), Albiol, Nacho, Di María, Callejón, Kaká, Benzema. Vezetőedző:José Mourinho
G.: Lewandowski (7., 50., 55., 67.), ill. C. Ronaldo (43.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik