BL: Nem történt más, mint hogy pihentem – Szoboszlai

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2019.10.25. 09:59
null
Szoboszlai Dominik nagy dolgokat érne el a Salzburggal (Fotó: Micheller Szilvia)
A 19. életévét pénteken betöltő Szoboszlai Dominik a Napoli elleni meccsen nem kapott szerepet, de továbbra is jelentős céljai vannak a legrangosabb európai kupasorozatban.

 

– A Napoli ellen három-kettőre elveszített Bajnokok Ligája-mérkőzés volt az idény első jelentős meccse, amelyen nem kapott szerepet, ráadásul az egyik osztrák cikkben élesebb hangnemben kritizálták. Mi történt, miért nem játszott?
– Aki figyelemmel követi a szereplésünket, egyértelműen láthatja, hogy az edzőnk a sorozatterhelés miatt előszeretettel rotál, és szinte sohasem lépünk pályára ugyanabban az összeállításban – mondta Szoboszlai Dominik, az FC Salzburg hatszoros válogatott középpályása. – Eddig minden jelentős meccsünkön kezdő voltam, most nem történt más, mint hogy pihentem, nincs semmi különös. Nagy céljaink vannak, nagyon sok a jó játékosunk, akik mind játszani akarnak. Ez a kulcsa a fejlődésünknek.

– Nem volt szokatlan a kispadról nézni a meccset?
– Furcsa volt, az biztos, viszont ismét rádöbbenhettem, hogy kívülről sokkal könnyebb kritizálni és észrevenni a hibákat. Úgy láttam, jól futballoztunk, a negyvenötödik perctől a hetvenedikig mi uraltuk a meccset. Sajnos az egyenlítés után szinte azonnal kaptunk egy gólt, ha az nincs, legalább a döntetlenre jók lettünk volna.

– Három forduló után három pontja van a Salzburgnak, lát esélyt a továbbjutásra?
– Nem lesz egyszerű, de szerintem egyértelműen látszódik, milyen erőt képviselünk, és hogy bármelyik meccsen van esélyünk a győzelemre. Otthon fogadjuk a Liverpoolt, de előtte megyünk a Napolihoz és a Genkhez is. Ebből a három mérkőzésből legalább kettőt meg kellene nyerni, de nekünk egyelőre csak a következő meccsel kell foglalkoznunk. A végén meglátjuk, hogy mit tudtunk elérni.

– Csalódott lenne, ha az Európa-ligában folytatnák?
– A szurkolók tizennégy évet vártak arra, hogy a Salzburg a Bajnokok Ligájában szerepelhessen, ha már itt vagyunk, s erős csapatunk van, szeretnénk továbbjutni. Az eddigi három összecsapáson senki sem focizott le minket, úgyhogy igen, csalódott lennék, ha nem jutánk tovább.

– A Liverpool elleni meccs után azt mondta, sosem fáradt el ennyire.
– Az angol csapat labdarúgói elképesztően gyorsak voltak, olybá tűnt, mintha sosem fáradnának el. A világbajnoki ezüstérmes horvátok is gyorsak, de a Liverpool futballistái még hozzájuk képest is őrült tempót diktáltak.

– Ha már a válogatott meccse: gondol a Wales elleni Eb-selejtezőre?
– Sokszor eszembe jut, de az lenne a baj, ha nem így lenne.

– Ha a kilencvenedik percben gól nélküli döntetlennél szabadrúgást kapnak Walesben, elvállalja?
– A szabadrúgást természetesen elvállalom, de ezt azért Dzsudzsák Balázzsal is meg kell beszélni, ha úgy alakul. Viszont Walesben teljesen mindegy, hogy kinek a góljával nyerünk, csak győzzünk. Kizárólag ez lehet a cél, mindent ennek kell alárendelni.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR
, 3. FORDULÓ
E-CSOPORT
KRC Genk (belga)–Liverpool FC (angol) 1–4 (Odey 88., ill. Oxlade-Chamberlain 2., 57., Mané 77., Szalah 87.)
FC Salzburg (osztrák)–Napoli (olasz) 2–3 (Haaland 40., 72. – az elsőt 11-esből, ill. Mertens 17., 64., Insigne 73.)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Napoli 3 2 1
5– 2 +3 7
2. Liverpool 3 2
1 8– 6 +2 6
3. Salzburg 3 1
2 11– 9 +2 3
4. Genk 3
1 2 3–10 –7 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik