Nápolyban senki sem örül a Bilbao elleni döntetlennek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.19. 20:42
null
Higuaínnak nem volt könnyű dolga a baszk védők között (Fotó: Reuters)
A Bajnokok Ligája selejtezőjén a Napoli nem bírt hazai pályán az Athletic Bilbaóval, ráadásul gólt is kapott, így nehéz helyzetbe került, ha tovább szeretne jutni. A taktikusan játszó Bilbaónak nagy esélye adódott, hogy bejusson a BL csoportkörébe.

BAJNOKOK LIGÁJA
RÁJÁTSZÁS A CSOPORTKÖRBE JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
Napoli (olasz)–Athletic Bilbao (spanyol) 1–1 (0–1)
Nápoly. Vezette: Eriksson
Napoli:
Rafael – Maggio, Albiol, Koulibaly, Britos – Jorginho, Gargano – Insigne (Mertens, 60.), Hamsík (Michu, 78.), Callejón – Higuaín.
Bilbao: Iraizoz – Balenziaga, Laporte, Gurpegi, D. Marcos – Rico, Iturraspe (Morán, 89.) – Muniain, Benat (San José, 75.), Susaeta (Gómez, 79.) – Aduriz
G: Higuaín (68.), ill. Muniain (41.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A meccs úgy indult, ahogy azt a hazai közönség remélte. Támadott a Napoli, helyzeteket is kialakított, csak éppen a gól hiányzott, de az nagyon. A 7. percben például Insigne szerezhetett volna gólt, de hiába állt szemben a kapussal, lyukat rúgott.

Veszélyesebben játszott a Napoli az első félidő első felében. A Bilbao szinte fel sem tűnt a hazai kapu előtt, megelégedett a védekezéssel. Mivel azonban a hazaiak a korántsem félelmetes hangulatban nem tudtak kellő átütőerőt felmutatni, előremerészkedtek a baszkok is.

Az utolsó negyedórában aztán át is vette az irányítást a Bilbao, és ennek gól lett a vége. A 41. percben álmélkodtak egyet a hazai védők, ezért történhetett meg, hogy megfeledkeztek Muniainról, akinek 15 méterről „csak" gólra kellett váltania De Marcos jobb oldalról érkező beadását.

A gól padlóra küldte a Napolit, de valahogy lehozták a félidő utolsó öt percét újabb kapott gól nélkül...

A második félidőben nem változott meg a játék képe. Lendületesebbnek, aktívabbnak tűnt a Bilbao, a Napoli pedig nem tudott helyzetbe kerülni, a vendégek kontráiban pedig rendszeresen ott volt a veszély. Egyre magabiztosabbá vált a Bilbao, és már-már kezdett megnyugodni, amikor egy klasszis megmozdulás visszahozta a meccsbe a Napolit.

A 68. percben ugyanis Gonzalo Higuaín kapott labdát a tizenhatos előterében, három ember között is el tudta vinni, majd 13 méterről, kissé jobbról laposan a jobb sarkot vette célba, és a remek lövés utat is talált Iraizoz kapujába. 1–1

Közvetlenül a gól után Callejón szórakozott el egy helyzetet, majd egyre jobban beszorította ellenfelét a Napoli. Benítez behozta Michut, aki akár gólt is lőhetett volna röviddel a beállása után, ha nem passzol nagy helyzetben. Röviddel később Higuaín közeli lövését védte hihetetlen reflexszel Iraizoz.

A Napoli óriási erőket mozgósított a vezetés megszerzéséért, de végül a Bilbao taktikus játékkal megőrizte a döntetlent, így kedvező előjelekkel várhatja a spanyolországi visszavágót.

A mérkőzés videós összefoglalója

A TÖBBI MÉRKŐZÉSRŐL ITT OLVASHATNAK!

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: Vége a meccsnek, maradt a döntetlen, így a Bilbao esélyesként várhatja a visszavágót. 1–1
90+4. perc:
Szabadrúgáshoz jutott a Napoli, de hiába lőtték be a labdát a tizenhatoson belülre, senki nem érte el...
90. perc: NÉGY PERC LESZ A HOSSZABBÍTÁS.
89. perc: Iturraspe
helyett Morán az utolsó percekre.
86. perc: Gurpegi
nagy hibája után Higuaín került helyzetbe, de közelről mellé lőtt.
85. perc: Mertens
ment el a jobb oldalon, az alapvonal közeléből középre játszott, éppen a kaputól 6 méterre álló Higuaín elé, aki egyből lőtt, de Iraizoz valami hihetetlen reflexszel kiszedte a gólba tartó labdát.
83. perc: Mertens
pörkölte rá 20 méterről, és be is ment volna a bal felsőbe, ha Iraizoz nem véd parádésan.
80. perc: Michu
kaptt labdát 7 méterre a kaputól, ráadásul középen, de nem lőtt, inkább passzolt, így odalett a helyzet.
79. perc: Susaeta
helyett Gómez a Bilbaóban.
79. perc: Maggio
job boldali beadását Midchu akarta fejjel a kapura küldeni, de 14 méterről mellé talált.
78. perc:
Újabb csere. Hamsík le, Michu be.
75. perc: Balenziaga
is kapott egy sárgát, ő időhúzásért.
75. perc. Benat
helyett San José a Bilbaóban.
72. perc: Gurpegi
kapott sárga lapt, mert lerántotta Hamsíkot.
70. perc:
Majdnem megszerezte a vezetést a Napoli. Callejón kapott forintos labdát, egyedül vezethette a kapura, elfektette Iraizozt, majd jobbal – enyhén kisodródva – a bal kapufa mellé lőtt. A nézők nem hittek a szemüknek...
68. perc: GÓÓÓÓL! EGYENLÍTETT A NAPOLI! Higuaín
kapott labdát a tizenhatos előterében, három ember között is el tudta vinni, majd 13 méterről, kissé jobbról laposan a jobb sarkot vette célba, és a remek lövés utat is talált Iraizoz kapujába. 1–1
60. perc:
Eddig bírta nézni a szenvedést Rafa Benítez, váltásra van szükség. Insigne helyett Mertens jött az utolsó fél órára.
56. perc: Callejón
kapott labdát a Bilbao tizenhatosán belül, de kissé kisodródott, és éles szögből leadott lövését szépen védte Iraizoz.
52. perc: Callejón
eladta a labdát, Muniain lecsapott rá, középre ívelt, ahol Koulibaly látványos mentéssel tisztázott.
49. perc: Raúl Albiol
fejelt ki egy jobb oldali beadást, csakhogy éppen középre, ahol érkezett Mikel Rico, aki lőtt is. A nem túl jó, középre tartó lövés megpattant az ötös környékén, de nem lesen álldogáló Aduriz lábán, és alig-alig ment mellé. Óriási Bilbao-esély volt...
47. perc: Muniain
kevergetett a bal oldalon, a tizenhatos sarkánál, majd lövésre vállalkozott, de a labda kicsivel elszállt a bal kapufa mellett.
46. perc: Elkezdődött a második félidő.
45. perc: Vége az első félidőnek, fütyül a nápolyi közönség, hiszen vezet a Bilbao. 0–1
41. perc: GÓÓÓÓÓL! VEZET A BILBAO!
De Marcos ment el szépen a jobb oldalon, kiválóan játszott a kaputól 15 méterre álló Muniainhoz, akit teljesen szabadon hagytak a hazai védők, a Bilbao játékosa pedig okosan lőtte a bal alsó sarokba a vendégek vezető gólját. 0–1
40. perc:
A szöglet után könnyen szabadított fel a Bilbao védelme, de már Hamsík lökött, szóval így is, úgy is elvesztette a labdát a Napoli.
39. perc: Maggio
jobb oldali beadásába Balenziaga tette bele a fejét, fájt is neki rendesen.
33. perc: Benat
jobb oldali beadására Aduriz emelkedett a legmagasabbra, célba vette a jobb fölső sarkot, és be is ment volna a labda, ha Rafael nem kapja ki a pipából bravúrral.
27. perc:
A szöglet után Laporte-ról feledkeztek meg a Napoli védői, a Bilbao játékosa pedig 8 méterről alig fejelt mellé. Ez meleg volt...
27. perc: Balenziaga
kiváló bal oldali beadását Britos fejelte ki szögletre.
25. perc: Bal oldali Napoli-szöglet után Koulibaly fejelte tovább a labdát, amelyet Laporte hidegvérrel fejelt haza kapusának, Iraizoznak.
21. perc:
Bal oldali beadás után Hamsík szeretett volna ollózó mozdulattal betalálni. Ehhez azonban el is kellett volna találni a labdát...
16. perc:
A szabadrúgás mögé Callejón állt, élesen csavart az ötösre, de Britos nem érte el fejjel a labdát, amely elszállt a kapu előtt.
15. perc: Callejón
beadása után Balenziaga kezéről pattant le a labda. Ha fél méterrel hátrébb áll, most tizenegyes jöhetett volna...
13. perc: Balenziaga
vállalkozott lövésre igen távolról. Ehhez képest mi az a 4 méter, amennyivel fölé trafált...
A lelátóról figyeli a meccset Antonio Conte, az olasz válogatott szövetségi kapitánya is. Azért túl sok olasz válogatott játékos nem fogja megzavarni az élvezetét...
10. perc:
Máris itt egy sárga. Jorginho rántotta le Muniaint, jogos volt a lap.
8. perc:
Most Aduriz ugrott ki a Napoli védelmének asszisztálásával, de hiába gondolta, hogy szinte nulla fokos szögből gólt tud lőni, nem csoda, hogy még a kaput sem találta el.
7. perc: Insigne
kapott remek indítást, a baszkok lesre számítottak, de nem volt az, csakhogy az olasz csatár 12 méterre a kaputól lyukat rúgott, pedig csak a kapussal állt szemben...
6. perc: Támadott a Bilbao, de majdnem megbánta, mert Rico elvesztette a labdát, a Napoli-kontra viszont hamvába holt.
4. perc:
Megint Hamsík volt elemében. szép labdát kapott a tizenhatos vonalánál, kicselezte Balenziagát, majd 15 méterről alig lőtt mellé.
2. perc: Higuaín
tört előre a jobb oldalon, majd az alapvonal közeléből középre adott, ott érkezett Hamsík, aki 8 méterről fölé fejelt.
1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik