BL: „Nagyon nehéz megmondani, mi hiányzik a Juvénak”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.22. 16:45
null
Zambrotta nagy küzdelemben a labdáért akkori és későbbi csapata egymás elleni meccsén (Fotó: AFP, archív)
A Juventusnál (1999–2006) hét, a Barcelonánál (2006–2008) két évig játszott a világbajnok Gianluca Zambrotta, s ennek apropóján a madridi Marca hosszabb interjút készített a 2014-ben visszavonult, jelenleg Kínában edzősködő olasz védővel. A negyvenéves exfutballista amellett, hogy elárulta, mit vár a ma esti Juventus–Barcelona rangadótól, azt is elmondta, milyen kezdőcsapatot állítana össze a két topgárda labdarúgóiból.

 

Hiába nyert legutóbb hazai pályán simán, három nullára a Barcelona a Juventus ellen, ezúttal egész biztosan nagyon nehéz dolga lesz. Otthon nagyon erősek a torinóiak, a Barca viszont remek formában van, így izgalmas, nyílt mérkőzésre számítok, amelyen bármi megtörténhet. Mindketten a bajnoki címért és a Bajnokok Ligája-győzelemért hajtanak, jó eredményeket értek el az elmúlt években, jelenleg nagyjából egyforma szinten van a két együttes.”

„Bár ebben az évben már ötödször játszanak egymással, és ilyenkor roppant nehéz váratlant húzni, ettől függetlenül ezek az összecsapások mindig nagyon különlegesek” – mondta az esti találkozóról Zambrotta, majd kitért arra, mi az a kicsi plusz, ami hiányzik a Juvénak ahhoz, hogy megnyerje a BL-t. Mint ismert, az olasz rekordbajnok 2015-ben és idén is döntőt vívhatott, ám a Barcelona, valamint a Real Madrid elleni finálét is elveszítette.

A Juventus nagyon közel állt a sikerhez, ám pechére a világ jelenlegi két legjobb csapata volt az ellenfele. Bár a szurkolók bizonyára csalódottak voltak a két elveszített döntő miatt, ugyanakkor mindenki hatalmas munkát végzett az elmúlt években, és ennek köszönhetően jutott el a Juve kétszer is a fináléba. Igazán nem k önnyű megmondani, mi az, ami hiányzik ahhoz, hogy az utolsó akadályt is sikerrel vegye, és megnyerje a Bajnokok Ligáját.”

Az egykori kiváló védő összeállított egy kezdőcsapatot is a két klub játékosaiból, amely így fest: Buffon – Semedo, Piqué, Chiellini, Alex Sandro – Pjanic, Busquets – Messi – Dybala, L. Suárez, Douglas Costa.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ

D-CSOPORT
20.45:
Juventus–FC Barcelona (Tv: M4 Sport)
20.45: Sporting CP–Olympiakosz Pireusz

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Barcelona 4 3 1 7–1 +6 10
2. Juventus 4 2 1 1 5–5 0 7
3. Sporting CP
4 1 1 2 5–6 –1 4
4. Olympiakosz Poreusz
4 1 3 3–8 –5 1

AZ FC BARCELONA továbbjut,
• ha legalább döntetlent játszik (pontszerzés esetén a csoportelsősség is biztos);
• ha kikap, de a Sporting nem nyer.

A JUVENTUS továbbjut,
• ha a Sporting nem szerez több pontot nála.

A SPORTING CP…
…versenyben marad a továbbjutásért, ha több pontot szerez szerdán a Juventusnál;
…pontszerzés esetén nem végezhet a harmadiknál rosszabb helyen.

Az OLYMPIAKOSZ PIREUSZ…
…megőrzi az esélyét a továbbjutásra, ha nyer, és a Juventus kikap;
…a győzelem elmaradása esetén biztosan a negyedik helyen végez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik