BL: Moyes Rooneyról áradozik, aki nem foglalkozik Fergusonnal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.24. 08:30
null
Úgy tűnik, Rooney és Moyes kölcsönösen egymás segítségére vannak (Fotó: Action Images)
A Manchester United Wayne Rooney vezetésével, egy öngólnak köszönhetően 1–0-ra legyőzte a Real Sociedadot a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik játéknapján, így hét ponttal vezeti a csoportját. David Moyes, a „vörös ördögök” menedzsere a meccs után elsősorban Kagava Sindzsit és Wayne Rooneyt dicsérte.

„Mindenki a képességeiről beszél, ám ez volt az első alkalom, hogy én is láttam, mire képes” – mondta Kagaváról Moyes. A japán játékos korábban, amikor a válogatottal szerepelt, a sajtón keresztül üzent a menedzsernek, ám úgy tűnik, a középpályás jó teljesítménye elfeledtetheti a korábbi sérelmeket.

LUCESCU: EZ EGÉSZEN KÍNOS VOLT
„Nehéz megfelelő szavakat találni, mert ez az eredmény egészen kínos – kommentálta a Leverkusentől elszenvedett 4–0-s vereséget Mircea Lucescu, a Sahtar Doneck román vezetőedzője. – Az első félidő a góltól eltekintve kiegyenlített volt, de Alex Teixeira révén nekünk is volt egy nagy helyzetünk, és még a második félidő eleje is egyenlő erők küzdelmét hozta. Szünet után nagyobb erővel akartunk támadni, de a büntető keresztülhúzta számításainkat, aztán idegessé váltunk, és rengeteg hibát követtünk el. Már a következő meccsel kell foglalkoznunk. Remélem, a játékosaim emlékezni fognak erre az estére, és a következő fellépésen helyre tesszük a dolgokat, az az összecsapás teljesen különbözik majd ettől.”

„Úgy gondolom, ma kifejezetten jó volt. Nagy erőket mozgósított, amikor nem volt nálunk a labda. Amikor a tízes es posztra került, akkor még jobb volt Rooneyval, majd a bal szélen is, utóbbi poszton játszik a japán válogatottban is. A hozzáállása és az energiája kitűnő volt, elégedett vagyok, és meg is mondtam neki, hogy eddig ez volt a legjobb teljesítménye, amit láttam tőle” – mondta Moyes.

A skót szakember azonban nem csak vele volt elégedett, hanem Rooneyval is, aki ma ünnepli a születésnapját. „Huszonnyolc éves lesz holnap? Sokkal idősebbnek, rutinosabbnak tűnt. Korábban azt mondtam, hogy a régi Wayne Rooneyvá kell válnia, de talán jobb, ha azt mondjuk, hogy itt az új Wayne Rooney. Visszaszerezte a kondícióját, nagyon keményen edzett, nem is tudom elmondani mennyire, hihetetlen! Remélhetőleg ebből a Manchester United és Anglia is profitál” – áradozott a meccs után, még tegnap este Moyes.

A mérkőzést követően Rooney is megszólalt, a tudósítók azonban nem elsősorban a teljesítményéről faggatták, hanem arról, hogy mi a véleménye Alex Ferguson új könyvéről. „Nem láttam, amióta visszavonult – válaszolt a csatár arra, mikor találkozott legutóbb a korábbi menedzserrel. – Boldog vagyok az új menedzser alatt. Az új edző érkezésével új élet kezdődött számomra, élvezem a munkát David Moyesszal.”

Rooneytól megkérdezték, hogy kíván-e reagálni a Ferguson könyvében megjelentekre. „Nem. Örülök, hogy futballozhatok. Ez a múlt, én pedig a jövőbe tekintek” – mondta szűkszavúan Rooney.

WAYNE ROONEY TELJESÍTMÉNYE A REAL SOCIEDAD ELLEN

BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT,
3. FORDULÓ
Manchester United (angol)–Real Sociedad (spanyol) 1–0
Manchester,
Old Trafford. V: Nijhuis (holland)
G: Inigo Martínez (2. – öngól)

Bayer Leverkusen (német)–Sahtar Doneck (ukrán) 4–0
Leverkusen,
BayArena. V: Lannoy (francia)
G: Kiessling (22., 72.), Rolfes (50. – 11-esből), Sam (57.)

AZ ÁLLÁS
1. Manchester United 3 2 1 0 6–3 +3 7
2. Bayer Leverkusen 3 2 0 1 8–5 +3 6
3. Sahtar Doneck 3 1 1 1 3–5 –2 4
4. Real Sociedad 3 0 0 3 1–5 –4 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik