BL: Mourinho szerint McTominay briliánsan futballozott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.21. 23:27
null
José Mourinho különösen elégedett volt a középpályásokkal (Fotó: AFP)
Nem született gól a Sevilla és a Manchester United mérkőzésén a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán, nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Elmondhatatlanul örülök annak, hogy így futballoztunk egy ilyen topcsapat ellen, mint a Manchester United” – foglalta össze a mérkőzést a hazai mester, a nagy Mourinho-fan Vincenzo Montella.

„Van még esély a továbbjutásra, azon leszünk, hogy sikerüljön” – vélekedett Éver Banega.

„Ha egy ilyen mérkőzést vívsz, akkor a legkisebb lehetőséget is bűn kihagyni, de általánosságban véve azért nagyszerű meccset láthattak a nézők – így a pár ziccert elrontó hazai támadó, Luis Muriel.Ha így játszunk a továbbiakban is, bárhol bárkit megverhetünk, a visszavágón a saját futballunkhoz kell ragaszkodni, ez a legfontosabb. Az első félidő végén talán túl közel fejeltem a labdát a kapus testéhez, ezzel esélyt adtam a védésre, a pontos helyezés helyett arra figyeltem, hogy minél több erőt adjak a fejesbe. De Gea nagyszerű kapus. Remek mérkőzés volt, kár, hogy nem találtunk be egyetlen egyszer sem.”

„Ezen a mérkőzésen a Sevillának voltak nagyobb helyzetei. Mi jól védekeztünk, de náluk volt többet a labda, nagyon jól futballoztak. Még bármi lehet ebben a párharcban. A csodás védésem? Az első félidő utolsó percében történt, így fontos pillanata volt ennek a mérkőzésnek. Kivédtem a fejest, ennek nagyon örülök” – így a mérkőzés hőse, David de Gea, aki az első vendégkapus lett a Sevilla otthonában, aki kapott gól nélkül térhetett haza.

„A második félidő sokkal szorosabb volt, az első félidő utolsó öt percétől eltérően már nem volt igazi helyzete az ellenfélnek. A sorsunk a kezünkben van, ha otthon nyerünk, továbbmegyünk. Nagyon hangosak és lelkesek voltak a spanyol szurkolók, a Sevilla mégis elfáradt az utolsó húsz percre, akkor megpróbáltuk a térfelükre szorítani őket” – értékelt a manchesteri védő, Chris Smalling.

„Ha döntetlent érünk el a visszavágón úgy, hogy gólt, gólokat szerzünk, kiestünk – szögezte le a Manchester United menedzsere, José Mourinho. Ha nyerünk, továbblépünk. Nem lesz egyszerű. Az Old Traffordnak véleményem szerint hiányoztak már ezek a nagy európai kupameccsek. Az Európa-liga egészen más volt.”

Az interjú közben egy riporter a fiatal Scott McTominayről kérdezett, Mourinho pedig úgy megörült, hogy végre nem Pogbáról faggatják, hogy megölelte a kérdezőt.

„A sajtótájékoztatón Paul Pogbáról kérdeztek, de inkább erről a kölyökről kellett volna. Fantasztikus volt ma, mindent jól csinált, követte Éver Banegát mindenhová, nem hagyta őt kibontakozni. Azt hiszem, Scott briliánsan futballozott” – hízelgett a portugál a játékosának.



Annyit azonban tegyünk gyorsan hozzá, hogy Banega öt gólhelyzetet teremtett társainak, ez pedig idényrekord a BL-ben.

„A középpályánk jól kezdte a mérkőzést, Paul Pogba beszállása dinamizmust hozott a játékunkba, jól teljesített, Ander Herrera ellenben komolyabb sérülést szedett össze. Pogba sok labdát eladott, de sokat is volt játékban. Nemanja Maticcsal is elégedett vagyok, a háromfős középpályánk jól futballozott ma.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Sevilla (spanyol)–Manchester United (angol) 0–0
Sevilla, Ramon Sánchez Pizjuán Stadion. V: Turpin (francia).
SEVILLA: Sergio Rico – J. Navas, Mercado, Lenglet, Escudero – Banega (G. Pizarro, 90.), N’Zonzi; Sarabia – F. Vázquez, J. Correa – Muriel (S. Ramírez, 85.). Vezetőedző: Vincenzo Montella
MU: De Gea – A. Valencia, Lindelöf, Smalling, A. Young – A. Herrera (P. Pogba, 17.), Matics, McTominay – Mata (Martial, 80.), R. Lukaku, A. Sánchez (Rashford, 75.). Menedzser: José Mourinho
A visszavágóra március 13-án kedden kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik