Mourinho szerint egyetlen perc alatt megfordult a mérkőzés

Vágólapra másolva!
2014.04.30. 23:06
null
Fernando Torres nézni sem mert, Diego Costa tizenegyesénél (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján az első mérkőzés gól nélküli döntetlenje után az Atlético Madrid 0–1-ről fordítva 3–1-re nyert a Chelsea vendégeként Londonban! Diego Simeone csapata ezzel készülhet a Real Madrid elleni májusi fináléra, a BEK/BL történetében először rendeznek majd városi döntőt, sőt egyetlen európai kupa történetében sem volt még erre példa. Nézzük, hogyan látták az eseményeket a főszereplők!

„Abszolút mindent beleadtunk, hogy eljussunk a döntőbe – így a mérkőzés egyik hőse, Diego Costa, az Atlético gólzsákja. – Nyugodtak maradtunk azt követően is, hogy Fernando Torres betalált, mert tudtuk, hogy ha rúgunk egy gólt, akkor máris mi állunk továbbjutásra. Minden fontos pillanatban megtaláltuk a megoldás kulcsát. Mindent megtettünk a sikerért, és meg is érdemeltük azt. A büntetőnél folyton elgurult a labda, de végül is megoldottam.”

„Megtanultuk már ebben a kemény idényben, hogyan álljunk fel vert helyzetből – értékelte az eseményeket a madridiak brazil balhátvédje, Filipe Luís. – Szurkolóink is segítettek ebben, ezért is játszottunk olyan egységesen a pályán. Sok fontos mérkőzésünk van még hátra ebben a szezonban, és valamennyit meg akarjuk nyerni. A fináléban a világ legjobb csapatával fogunk találkozni.”

„Egy álom vált valóra – áradozott a spanyolok csapatkapitánya, a Chelsea korábbi játékosa, Tiago Mendes. – Remek szellemiségben, elszántan és maximálisan együttműködve futballoztunk. A Chelsea nagyszerű gárda, és a Real Madrid sem lesz piskóta. Diego Simeone épített belőlünk nagy csapatot, majd megmondja azt is, hogyan kell játszanunk a Real ellen. Meglehet, újabb álom válik valóra. A Real bármikor bármilyen mérkőzést képes megnyerni, de mi is ott leszünk. És ne feledjük: tavaly elhódítottuk a Király-kupát az otthonukban.”

Az Atlético egyenlítő gólját szerző Adrián López élete legfontosabb találatáról beszélt.

„Ez volt életem legfontosabb gólja – nyilatkozta Adrián, az Atlético Madrid csatára. – A Chelsea megnehezítette dolgunkat azzal, hogy betalált, de nem estünk össze. Elégedett vagyok, tele vagyunk önbizalommal. Simeone a meccs előtti nap szólt, hogy kezdeni fogok, így mentálisan fel tudtam készülni.”

ANCELOTTI: A REALON NINCS NYOMÁS A FINÁLÉT ILLETŐEN
„Itt Madridban, most mindenki boldog. A döntőben nincs favorit. Az Atlético megérdemelten jutott be, jobb volt a Chelsea-nél. A Realon nincs nyomás a finálét illetően. Kiegyenlített mérkőzés lesz Lisszabonban. Olyan világban élünk, ahol ki kell élvezni ezeket a boldog időket, mert később rossz periódusok is következhetnek. Nagy sikernek tartom, hogy 12 év után ismét BL-döntőbe jutott a Real Madrid” – nyilatkozta Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője a Sky Italiának.

„Az döntötte el a mérkőzést, ahogyan reagáltunk a kapott gólra – büszkélkedett a vendégmester, Diego Simeone. – A második félidőt jól kezdtük, aztán nemsokára vezettünk 2–1-re, onnantól nagyjából játszhattuk játékunkat. Erre fogunk leginkább emlékezni erről a mérkőzésről: domináltunk a találkozón egy igen erős ellenféllel szemben. Fontos pillanat volt, amikor két csatárral kezdett játszani az ellenfél, mert onnantól öt középpályással futballozhattunk. Nem hiszem, hogy lennének előnyei vagy hátrányai annak, hogy a Reallal vívjuk a döntőt. Jól ismerjük, régóta gyűrjük egymást. Ez most újfajta tapasztalat lesz, máris izgatott és lelkes vagyok, hiszen jól akarunk teljesíteni ott is. Most meg kell próbálnom kiélvezni a pillanatot. Biztos vagyok benne, hogy a klub vezetői a közeljövőben eldöntik, mi legyen fiatal játékosaimmal. Bár Costát le kellett cserélnem, remekül érzi magát.”

„A második félidőben egyetlen perc alatt eldőlt minden – szomorkodott a lefújást követően José Mourinho, a hazaiak mestere. – Abban a percben, amelyikben az Atlético kapusa kivédte egy briliáns , hihetetlen mozdulattal John Terry fejesét, majd kapott az ellenfél egy 11-est. Egy jogos 11-est, és ahelyett, hogy mi vezettünk volna 2–1-re, ők vezettek. Ezt követően sokkal lelkesebb volt a madridi csapat, és tudták a spanyolok, hogy csak egy fél órát kell kibírniuk. Az előző 60 perc a mienk volt, kontrolláltuk a mérkőzést, ám az elődöntők és a fontos mérkőzések a részletekben dőlnek el. Most ez a perc volt ez a picinyke, de döntő részlet. A büntető után nem volt különösebben kérdéses, ki jut tovább. Gratulálok az ellenfélnek, remek gárda az Atlético, megmutatta, hogy miért is olyan fantasztikus a spanyol bajnokság! Sérülések és eltiltások miatt voltak problémáink, de játékosaim mindent beleadtak. Kiábrándító odahaza kikapni, de nem tudom hibáztatni őket, nem mondok egyébként sem negatívumokat róluk nyilvánosan. A Real és az Atlético minden bizonnyal a BL két legjobb csapata. Egyébként nem idegesít Thibaut Courtois remeklése, ő most az Atlético kapusa, az Atléticóért futballozik, egyszerűen csak tette, amit tennie kell."

„A Chelsea-t nem arra találták ki, hogy játssza a futballt – vélekedett Eden Hazard, a londoniak támadója. – Jobban megy, ha kontrázhatunk, mint a Real Madrid tette azt a Bayern München ellen. Nem tudom, mi hiányzott. A vezető gólunk után saját kezünkben volt a mérkőzés. Talán jobban akarták a győzelmet, mint mi. Magas iramú meccs volt, olyan, amit mindenki szívesen megnéz. Nehéz találkozó volt, de jó lecke a következő évre.”

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
CHELSEA (angol)–ATLÉTICO MADRID (spanyol) 1–3 (Torres 36., ill. Adrián López 44., Diego Costa 60. – 11-esből, Arda Turan 72.)
London,
Stamford Bridge. V: Rizzoli (olasz)
CHELSEA:
Schwarzer – Ivanovics, Cahill, Terry, A. Cole (Eto’o, 54.) – David Luiz, Ramires – Willian (Schürrle, 77.), Hazard, Azpilicueta – Torres (Ba, 67.)
ATLÉTICO MADRID:
Courtois – Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luís – Koke, Tiago, Mario Suárez, Arda Turan (C. Rodríguez) – Adrián López (Raúl García, 66.), Diego Costa (76., Sosa)
Továbbjutott: az Atlético, 3–1-es összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik