Buffon, Dani Alves és Higuaín idegenben intézte el a Monacót

Vágólapra másolva!
2017.05.03. 20:35
null
Gonzalo Higuaín duplájával nagy lépést tett a BL-döntő felé a Juventus (Fotó: AFP)
Az eddig remeklő AS Monaco betlizett odahaza a Juventus elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntőn, az olaszok Gonzalo Higuaín két találatával nyertek a hercegségben.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
AS MONACO (francia)–JUVENTUS (olasz) 0–2 (0–1)
Monte-Carlo, II. Lajos Stadion, 17 135 néző. Vezette: Mateu (spanyol)
MONACO: Subasic – Dirar, Glik, Jemerson, D. Sidibé – B. Silva (A. Touré, 81.), Fabinho, T. Bakayoko (Moutinho, 67.), Lemar (Germain, 66.) – Falcao, Mbappé. Vezetőedző: Leonardo Jardim
JUVENTUS: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Dani Alves, Pjanic (Lemina, 89.), Marchisio (Rincón, 81.), Alex Sandro – Dybala, Mandzukic – Higuaín (Cuadrado, 77.). Vezetőedző: Massimilano Allegri
Gólszerző: Higuaín (29., 58.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A Monaco–Juventus párharc első meccsétől rengetegen várták azt, hogy a hercegségbeliek szép játékának rombolására készül a Juventus – ehhez képest az olaszok kezdtek jobban, az első percekben Danijel Subasic kapuja előterében járatták a labdát. Ám még akadtak kezdeti nehézségek, előbb Gonzalo Higuaín csúszott el a Monaco tizenhatosán, majd Claudio Marchisio kapáslövése volt annyira rémes, hogy még bedobás sem lett belőle.

Az első igazán nagy helyzet a túloldalon adódott, Kylian Mbappé a 13. percben pazar labdát kapott, jó ütemben ugrott fel fejelni, de éppen Gianluigi Buffon ölébe stukkolta a labdát. A Monaco lendületet szerzett, már nem a Juventus korai nyugodt játéka határozta meg a meccset. A 16. percben ismét Mbappé került helyzetbe, de a francia csatár születésének napján a Parmában 110. meccsén védő olasz kapus megint résen volt.

Mbappé és Buffon párharcába egy fejessel Radamel Falcao is beszállt, de a kolumbiai labdáját is hárította a veterán kapus. A Juventus a félidő felére jött rá, hogy a Monaco bal oldala sebezhető, Djibril Sidibét rendre könnyedén játszotta át Daniel Alves és az éppen vele kombináló társa.

A 29. percben is ezen az oldalon vezetett támadást a Juve, méghozzá olyan akciót, amit a Monacótól vártak a szakértők. A Buffontól induló akció során Paulo Dybala sarokkal tette tovább a labdát, az akció során Higuaín szöktette Dani Alvest, aki a Monaco büntetőterületére érve középre sarkazott, és a monacói védők gyűrűjében érkező Higuaín higgadtan gurított a jobb alsó sarokba. 0–1

A szezonbeli 30. gólját szerző argentin csatár négy év után volt ismét eredményes a BL egyenes kieséses szakaszában.

Monacóban nem erre számítottak, a gól megbénította a hazai csapatot, amely az első félidő második felében nem volt olyan veszélyes, mint a gól előtt. A fordulás után Falcao veszélyeztetett, de Buffon ismét a helyén volt. A Monaco a gyors egyenlítésre törekedett, de az első tíz perc után elfogyott a lendülete.

Az 57. percben Dybala beadása még nem találta meg Higuaínt, ám egy perccel később Dani Alves a másik oldalról tökéletesen ívelt a monacói védők mögé bemozduló argentinhoz, aki közelről ballal a második gólját is megszerezte. 0–2

A Monaco a második kapott gól után hitehagyottá vált, az egyenes kieséses szakaszban még gólt sem kapó Juventus irányította a játékot, és hosszú labdatartással ölte az időt. A 69. percben Giorgio Chiellini sárga lappal megúszta, hogy Falcao arcába könyökölt, majd a Juventus úszta meg, hogy egy beadás után a kolumbiai csatár a kezével tette maga elé a labdát, és a spanyol játékvezető ezt észre is vette.

Az utolsó tíz percben elkeseredett rohamot indított a Monaco, de a Juventus védői látszólag tudták, mit csinálnak, és a tizenhatoson belülre ívelt labdákat rendre eltakarították. Amikor meg nem, akkor Buffon volt jó helyen és hárított nagy bravúrral.

A Juventus a kieséses szakasz többi meccséhez hasonlóan ezt is kihúzta kapott gól nélkül, és 2–0-s előnyből várja a jövő keddi torinói visszavágót, amelyen kiharcolhatja, hogy egykori klasszisa, Zinedine Zidane jelenlegi együttesével, a Real Madriddal játsszon a június 3-i cardiffi fináléban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik