BL: mindenki negatív, teljes kerettel érkezik a Dinamo

POLGÁR LÁSZLÓ (Zágráb)POLGÁR LÁSZLÓ (Zágráb)
2020.09.14. 19:05
null
Úgy tűnik, a koronavírus nem szól bele az FTC és a Dinamo BL-csatájába
A horvát bajnok Dinamo Zagreb a honlapján közölte, hogy a labdarúgó BL-selejtezőre Budapestre utazó valamennyi csapattag, a szakmai stáb, valamint az együttes küldöttségéhez tartozók COVID–19-re elvégzett tesztje negatív lett.

Hogy ebben az Origo által már nevesített labdarúgó (Sztefan Milics) is bent lenne, azt a bejelentés nem taglalta. Ugyanakkor őt aligha lehet alapembernek nevezni, hiszen téli megvétele után a nyáron csatlakozva a kerethez eddig két bajnokin összesen majd' 100 percnyi játéklehetőséget kapott…

SZAVAZÁS

Milyen eredménnyel zárul a Ferencváros–Dinamo Zagreb BL-selejtező?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Ami biztos, hogy a zágrábiak végül a keddi érkezésre szavaztak, így lehetőségük lesz arra, hogy nem csupán az UEFA által megszabott hivatalos sajtótájékoztatóra delegálják kötelezően a vezetőedzőt és egy játékost (legtöbbször a csapatkapitányt), de a találkozó előtti utolsó edzést is Budapesten tartják. (Korábban viszont éppen a zágrábi helyszínen tapasztalhattuk a Bajnokok Ligája csoportkörében, hogy az európai topklubok közül a találkozót megelőző napon a Bayern, a Juventus és a Manchester City sem élt a Maksimir-stadion kínálta tréning lehetőségével.)

Elemzők úgy tartják, a Ferencváros elleni szerdai BL-selejtezőn kezdeni fog a nyáron igazolt védekező középpályás, Kristijan Jakic, aki máris bizonyította, hogy remek vétel volt. A bosnyák válogatott Amer Gojak pedig szintén jó szintet hoz a középpályán. Az egyik nagy kérdés, hogy a középső alakzat támadó stílusú játékosa, Lovro Majer vajon képes-e bizonyítani, hogy valóban szintet lépett.

A macedón válogatott Arijen Ademi stabilan hozza a jó formáját, elöl pedig az egyelőre kilencven percre nem hitelesített Bruno Petkovic azért csak-csak kezdett szombaton Splitben, Mislav Orsic teljesítményét pedig az egy-egy gól és assziszt mindennél jobban jellemzi.

A védelemről annyit: Petar Stojanovic és Marin Leovac a széleken biztos pont, középen pedig a Josko Gvardiol, Emir Dilaver tandem mutatta meg, hogy huzamosabb ideig és értékmérő találkozókon is lehet rájuk számítani.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
19.00: FERENCVÁROS–Dinamo Zagreb (horvát) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek