BL: miért esett ki a Ferencváros? A Partizani hőse elárulta

B. A. B.B. A. B.
Vágólapra másolva!
2016.07.22. 07:53
null
Alban Hoxha elárulta, miért a Partizani jutott tovább, és nem a Ferencváros (Fotó: Földi D. Attila)
Alban Hoxha, az albán Partizani hőssé váló kapusa elárulta, miért csapata jutott tovább, és nem a magyar bajnok Ferencváros. A játékos nem mindennapi tizenegyeséről is beszélt.

Gyakran vállalja a büntető elvégzését?
– Egyáltalán nem, 2013-ban szerződtem a Partizanihoz, de tétmérkőzésen még sohasem álltam a labda mögé – válaszolta a Nemzeti Sportnak Alban Hoxha, a Partizani 28 esztendős kapusa, akiből a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn egy pillanat alatt hős lett.

Ahhoz képest emlékezetesre sikerült a debütálása, hiszen „panenkás” mozdulattal emelt a hálóba. Mikor döntötte el, hogy ezt a kockázatos módját választja a tizenegyesnek?
– Amikor Adolfo Sormani vezetőedző engem is a rúgók közé nevezett, azonnal tudtam, hogy így lövöm. Azzal egyébként vitatkoznék, hogy kockázatos volt, szerintem ennél biztosabb módja nem volt a tizenegyes elvégzésének, száz százalékig biztos voltam benne, hogy erre a megoldásra nem számít a Ferencváros kapusa.

Nem gondolja, hogy megoldása megalázó kollégájára, Dibusz Dénesre nézve?
Nem akartam kellemetlen helyzetbe hozni, csak az járt a fejemben, hogy biztosan a kapuba találjak.

A magyar lövéseknél is magabiztos volt, négy kísérletből hármat hárított. Mi volt a titka?
– Nincs nagy titok, egyszerűen csak bejött a módszerem. Nem döntöttem el előre, merre mozdulok el, hanem a lövés pillanatáig kivártam, és csak az utolsó másodpercben indítottam el a vetődést.

A Ferencváros vagy a Partizani Tirana a jobb csapat?
A Fradi nagy csapat, nagy hagyományokkal, jobb anyagi feltételekkel, de azt gondolom, szerda este mi is felidéztünk valamit a dicsőséges múltunkból. Az elmúlt húsz évben nem sok nyomot hagytunk a nemzetközi porondon, de előtte a Partizani a Benfica vagy éppen a Torino ellen játszott emlékezetes meccseket.

Miért a Partizani jutott tovább?
– Mert csapatként játszottunk, és az utolsó percig hittünk a sikerben. Megmutattuk, hogy nagy hiba lenne leírni az albán futballt.

Hoxha tizenegyese

LABDARÚGÁS, BAJNOKOK LIGÁJA
2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
FERENCVÁROS–PARTIZANI TIRANA (albán)
1–1 (1–1), 11-esekkel 1–3
Groupama Aréna,
8752 néző. V: Tohver (észt)
G: Gera (13. – 11-esből), ill. Hüsing (40. – öngól)
Továbbjutott:
a Partizani 2–2-es összesítéssel, tizenegyesek után.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik