HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.06.04 21:04 Frissítve: 2018.06.04 22:26

BL: megvan, miért hibázott kétszer is a döntőben Karius?

Ahogy azt már mindenki tudja, a Real Madrid 3–1-re legyőzte a Liverpoolt a Kijevben lejátszott Bajnokok Ligája-döntőben május 26-án. A meccs után a nemzetközi sajtó a kétszer is óriásit hibázó Pool-kapustól, Loris Kariustól volt hangos. Most úgy tűnik, talán megvan az oka annak, miért bakizott kétszer is ekkorát a német – az állapotát figyelemmel követő kórház hivatalos közleményt adott ki az ügyben.

HIRDETÉS
Lehet, hogy agyrázkódással védte végig a finálé második félidejét a bűnbakká nyilvánított német? (Fotó: AFP)

 

A döntő második félidejének elején, még 0–0-s állásnál Sergio Ramos fejbe könyökölte Kariust – a felvételek alapján Virgil van Dijk taszította a Real játékosát a német kapus felé. Karius később Karim Benzema lábára dobta ki a labdát úgy, hogy az a kapuba pattant, majd Gareth Bale távoli lövését „védte be”.

A Bild értesülései szerint a kritikák kereszttüzében álló játékoson az Egyesült Államokban összesen 30 tesztet futtattak le, ezekből 26 eredmény azt mutatja, hogy a kapus agyrázkódást szenvedett.

Arról már az ESPN információi árulkodnak, hogy a Liverpool orvosi stábja ragaszkodott a vizsgálatokhoz, nem pedig a kapus, aki Bostonba utazott Dr. Ross Zafonte specialistához.

Hétfő este a massachusettsi kórház hivatalos közleményt adott ki, melyben Karius engedélyével közzéteszik, hogy a játékos agyrázkódást szenvedett a mérkőzés közben.
A kommünikében azt írják, Kariusnak térbeli tájékozódási zavarai lehettek az eset után, és elképzelhető, hogy ez befolyásolta a teljesítményét. Azt is megjegyzik, az azóta eltelt időben jelentősen javult a kapus állapota, és további javulást, illetve teljes felépülést várnak.


A teljes közlemény itt olvasható angol nyelven.

 

RAMOS ÉS KARIUS TALÁLKOZÓJA

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.08 23:00:35

Bajnokok Ligája THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A világ most újból videobíróért kiált.

2018.11.08 11:56:51

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A Juve-szurkolók hergelése kapcsán összegyűjtöttük emlékezetes ünnepléseit és balhéit.

2018.11.07 20:50:28

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A címvédő leiskolázta Csehországban a Plzent, a CSZKA Moszkvát legyőző AS Romával együtt 9 pontos.

2018.11.07 20:42:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Úgy nézett ki, csak az a kérdés, mennyire nyeri a rangadót a Juventus, ám a hajrá elképesztő fordulatot hozott.

HIRDETÉS
HIRDETÉS