BL: megbüntették Megyeri Balázs klubját és a Zenitet

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.12.17. 19:07
Részleges stadionbezárással és pénzbírsággal sújtotta a Zenitet az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), miután az orosz csapat huligánjai miatt majdnem félbeszakadt az együttes múlt heti, Austria Wien elleni Bajnokok Ligája-meccse. Büntetésben részesült Megyeri Balázs klubja, az Olympiakosz Pireusz is.

A keddi ítélet szerint a szentpétervári klubnak a következő kontinentális kupamérkőzésén – február 25-én, a Borussia Dortmund elleni BL-nyolcaddöntő első felvonásán – be kell zárnia stadionjának ama szektorát, ahol az ultrák szoktak szurkolni. Mellékbüntetésként 40 ezer eurós bírságot is kapott az orosz csapat.

A múlt szerdai, bécsi találkozó első félidejében a játékvezető néhány percre kénytelen volt megállítani a játékot, miután az orosz szurkolók szektorából folyamatosan különböző tárgyakat dobáltak a játéktérre. A lelátón randalírozó nézőket a rendőrök könnygázzal fékezték meg, hat drukker megsérült, hetet letartóztattak. A Zenit 4–1-re kikapott az osztrák fővárosban, ennek ellenére csoportmásodikként bejutott a BL nyolcaddöntőjébe.

Megyeri Balázs csapata, az Olympiakosz is büntetést kapott az UEFA-tól: a Manchester United elleni hazai nyolcaddöntőn a görögök is kénytelenek lesznek lezárni arénájuk egy részét, s 30 ezer eurót is be kell fizetniük szurkolóik rasszista viselkedése és pirotechnikai eszközök használata miatt.

BAJNOKOK LIGÁJA
A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Manchester City (angol)–Barcelona (spanyol)
Olympiakosz (görög)–Manchester United (angol)
Milan (olasz)–Atlético Madrid (spanyol)
Bayer Leverkusen (német)–Paris Saint-Germain (francia)
Galatasaray (török)–Chelsea (angol)
Schalke (német)–Real Madrid (spanyol)
Zenit (orosz)–Borussia Dortmund (német)
Arsenal (angol)–Bayern München (német)

A mérkőzéseket február 18. és március 19. között rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik