Rekordgyors öngóllal zsebben az MU három pontja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.23. 20:40
null
Wayne Rooney és az MU megszenvedett a Real Sociedaddal (Fotók: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája A-csoportjának harmadik fordulójában az angol bajnokságban gyengélkedő Manchester United azt a Real Sociedadot fogadta, amely ebben a szezonban még nem szerzett pontot a BL-ben. A papírforma nem borult, egy góllal a hazaiak bizonyultak jobbnak.

MANCHESTER UNITED–REAL SOCIEDAD

A Manchester United nekiugrott a Real Sociedadnak, és lényegében az első támadásából gólt ért el. A 2. percben Rooney húzogatott, cselezett a bal oldalon, majd 12 méterről jobbal lőtt, de a kapufát találta el. És éppen így lett jó! A bal kapufáról kipattanó labdát ugyanis Inigo Martínez ügyetlen mozdulattal, senkitől sem zavartatva a saját kapujába ügyetlenkedte. Öngól. 1–0

Történelmi öngólt láthattunk, ilyen gyorsan ugyanis még egyik csapatnak sem sikerült a BL-ben a saját hálójába bénáznia a labdát. Amúgy sem volt sok esélye a Real Sociedadnak, de ez a gól felért egy mélyütéssel. Rooney fickándozott a védők között, egyszerűen nem tudták tartani a vendégek, de amikor már minden veszve látszott, Bravo még menteni tudott.

A Sociedad észlelte, hogy a nulla pont kevés lesz az üdvösségéhez, és a 42. percben kis híján egyenlített. Egy szabadrúgás után Griezmann 24 méterről ballal, nagy erővel a jobb kapufa és a keresztléc találkozására csavarta a labdát. Gólt érdemelt volna, de gól helyett jött a szünet.

A második félidőben nagy erővel támadni kezdett a spanyol gárda. A Manchester nem találta a fonalat, kicsit be is szorult a kapuja elé. Szerencséje volt, hogy De la Bella az 58. percben csak a kapufát találta el. Moyes érezte, hogy változtatni kell, és cserélt. Egyórányi játék után újra átvette a játék irányítását a hazai csapat, és a vendégek vagy Bravo kapusnak, vagy a kapufának köszönhették, hogy nem változott az állás.

Előbb Rooney lövését tette ártalmatlanná a kapus, majd amikor már verve volt, Valencia a 63. percben a kapufát döngette meg. Kicsivel később Kagava lőhetett volna gólt, ha Carlos Martínez nem vetődik elé önfeláldozóan. Hiába igyekezett a vendégcsapat, igazi helyzetbe nem tudott kerülni, így hát az MU jó pozícióból, 7 ponttal várhatja a 4. fordulót, míg a továbbra is pont nélküli Real Sociedad alighanem elszállt.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

MANCHESTER UNITED–REAL SOCIEDAD – PERCRŐL PERCRE

A Leverkusen négy csapást mért a Sahtarra – vissza tudnak vágni az ukránok?
A Leverkusen négy csapást mért a Sahtarra – vissza tudnak vágni az ukránok?

LEVERKUSEN–SAHTAR DONECK

A Leverkusen a 22. percben gyors akció végén szerzett vezetést: a középen blokkolt labda a jobb szélen érkező Donatihoz pattant, a 16-os vonalához érve az olasz középre ívelt, Stefan Kiessling a legjobb ütemben fejelt a jobb alsó sarokba – ezúttal valóban oda is ment a labda, Andrij Pjatov kapus nagy igyekezetében csak a kapufa tövébe fejelt.

A második félidő elején Darijo Srna szabálytalankodott Kiesslinggel szemben, a büntetőt Simon Rolfes értékesítette, és nem volt kérdés, ki nyeri meg a találkozót. Az 57. percben Szon Heung Min passzából Sidney Sam is gólt szerzett, és már 3–0 volt a német csapatnak.

A 72. percben egy Pjatovról kipattanó labdára lecsapott Kiessling, és négyre növelte a hazai előnyt (4–0). A Sahtar lélekben talán már a két hét múlva esedékes visszavágóra készült, de el kellett viselnie, ahogy Sami Hyypiä lecseréli és megtapsoltatja a csatárát.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT,
3. FORDULÓ
Manchester United (angol)–Real Sociedad (spanyol) 1–0
Manchester,
Old Trafford. V: Nijhuis (holland)
G: Inigo Martínez (2. – öngól)

Bayer Leverkusen (német)–Sahtar Doneck (ukrán) 4–0
Leverkusen,
BayArena. V: Lannoy (francia)
G: Kiessling (22., 72.), Rolfes (50. – 11-esből), Sam (57.)

AZ ÁLLÁS
1. Manchester United 3 2 1 0 6–3 +3 7
2. Bayer Leverkusen 3 2 0 1 8–5 +3 6
3. Sahtar Doneck 3 1 1 1 3–5 –2 4
4. Real Sociedad 3 0 0 3 1–5 –4 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik