Ez gála volt: Guardiola Man. Cityje hetet vágott a Schalkénak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.12. 20:50
A Manchester City simán, 10–2-es összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, mivel a 3–2-es első mérkőzés után a visszavágón 7–0-ra kiütötte a Schalkét.

Sergio Agüero ismét a középpontban volt (Fotó: AFP)
Sergio Agüero ismét a középpontban volt (Fotó: AFP)
Sergio Agüero ismét a középpontban volt (Fotó: AFP)
Sergio Agüero ismét a középpontban volt (Fotó: AFP)
Sergio Agüero ismét a középpontban volt (Fotó: AFP)

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Manchester City (angol)–Schalke (német) 7–0 (3–0)
Manchester,
Etihad Stadion. V: Clément Turpin (francia)
MANCHESTER CITY: Ederson – Walker, Danilo, Laporte (Delph, 72.), Zincsenko – Gündogan, D. Silva (Foden, 64.), Sterling – L. Sané, B. Silva, Agüero (Gabriel Jesus, 64.). Menedzser: Josep Guardiola
SCHALKE: Fährmann – Bruma, Stambouli, S. Sané, Oczipka – McKennie (Mendil, 74.), Konopljanka, Serdar, Bentaleb, Burgstaller (Teuchert, 79.) – Embolo (Skrzybski, 69.). Vezetőedző: Domenico Tedesco
Gólszerző: Agüero (35., 38. – az elsőt tizenegyesből), L. Sané (42.), Sterling (57.), Bernardo Silva (71.), Foden (78.), Gabriel Jesus (84.)

Továbbjutott: a Manchester City, 10–2-es összesítéssel.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!


A Josep Guardiola irányította Manchester City egygólos előnnyel kezdhette meg a visszavágót, miután Németországban 3–2-re legyőzte a Schalkét. A szigetországiak hamar a saját térfelükre szorították a gelsenkirchenieket, a 15. percben nem sokon múlt, hogy megszerezzék a vezetést, ekkor Olekszandr Zincsenko ugratta ki Raheem Sterlinget a jobb szélen, a támadó laposan középre gurított, ám Sergio Agüero néhány méterről kapufát lőtt.

A City hatalmas mezőnyfölényt alakított ki, az első félórában 81 százalékban birtokolta a labdát.

A 31. percben ismét Agüero előtt adódott lehetőség, de Zincsenko beadása után az argentin már nem tudott kapura fejelni. Négy perccel később Ilkay Gündogan indította Bernardo Silvát, akit azonban eközben karral elsodort Bruma – a játékvezető büntetőt ítélt, a visszanézés után pedig megerősítette a döntését!

A labda mögé Agüero állt, s a kapu közepébe panenkázott (1–0).


Szinte fel sem eszmélhetett a Schalke, Agüero egyből veszélyeztetett, sőt a 38. percben megint betalált! Sterling ment el a szélen, majd tört be a tizenhatoson belülre, az ötösnél középre sarkazta a labdát, és az érkező Agüero egy tolás után, két méterről a bal alsóba lőtt – noha Ralf Fährmann beleért, védeni már nem tudott (2–0).


Az eset után jött a VAR, de a videózás sem segített a vendégeken, a gólt nem előzte meg les, Clément Turpin megadta Agüero villanását, aki egyébként a legutóbbi hét olyan BL-meccsén a 11. gólját jegyezte, amikor német együttes volt az ellenfél.

Két perccel később pontot tett a párharc végére a Manchester City, Leroy Sané révén már 3–0 volt az állás: a villámgyors támadó Zincsenko nagyszerű átadása után a tizenhatos sarkánál kirobbant a védője mögül, s nem is rontott, tíz méterről a bal alsóba gurított.


Ezzel összesítésben már 6–2-re vezetett a City.

A második félidő elején Leroy Sané növelhette volna négyre a különbséget, ám a szélről betörve hét méterről elgurított a kapu előtt – aztán két perccel később ugyan a kapuba gurított, de közbeszólt a VAR, les címén maradt a 3–0.

Az 57. percben viszont már tényleg ott volt a negyedik, Sané szenzációs beadása után Sterling kapásból, mesteri pontossággal a jobb felső sarokba belsőzött (4–0).


A 71. percben Bernardo Silva is ünnepelhetett, hét percre rá a csereként beállt Phil Foden is gólt szerzett, a pontot az i-re pedig a szintén a padról beküldött Gabriel Jesus tette fel, amivel kialakult a 7–0-s végeredmény – Guardiola gárdája kettős győzelemmel, 10–2-es összesítéssel jutott tovább a nyolc közé.

A negyeddöntő sorsolását pénteken, 12 órakor tartják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik