Guardiola a lelátón, a City padlón: négy között a Liverpool!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.10. 20:36
null
A Liverpool kettős győzelemmel ejtette ki a Manchester Cityt (Fotó: AFP)
A Liverpool kettős sikerrel jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjébe, miután a negyeddöntő második meccsén 2–1-re legyőzte a Manchester Cityt, s így összesítésben 5–1-re jobbnak bizonyult az angol „belharcban”.

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT ITT OLVASHATJÁK EL!

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Manchester City
(angol)–Liverpool (angol) 1–2 (1–0)
Manchester, Etihad Stadion, 53 461 néző. Vezette: Antonio Mateu Lahoz (spanyol)
MANCHESTER CITY: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte – Fernandinho – Bernardo Silva (Gündogan, 74.), De Bruyne, David Silva (Agüero, 66.) – Sterling, Gabriel Jesus, Sané. Menedzser: Josep Guardiola
LIVERPOOL:
Karius – Alexander-Arnold (Clyne, 81.), Lovren, Van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain, Wijnaldum, Milner – Szalah (Ings,90.), Firmino (Klavan, 81.), Mané. Menedzser: Jürgen Klopp
Gólszerző: Gabriel Jesus (2.), ill. Szalah (56.), Firmino (77.)
Továbbjutó: a Liverpool, kettős győzelemmel, 5–1-es összesítéssel.

ÖSSZEFOGLALÓ

Nem kellett sokáig várni a találkozó első góljára, 1 perc és 57 másodperc után már ünnepelhetett is Josep Guardiola gárdája!

Virgil van Dijk volt az, aki a saját térfelén eladta a labdát, Raheem Sterling kapott remek kiugratást a kontránál, az angol támadó középre gurított, a remek ütemben érkező Gabriel Jesus pedig laposan a bal alsóba lőtt (1–0).

A brazil sztár a jelenlegi BL-kiírásban ötször találta el a kaput, és négyszer ebből gól is lett.

A hazaiak óriási mezőnyfölényt alakítottak ki, ám ez helyzetekben sokáig nem nagyon mutatkozott meg – a 26. percben Kevin De Bruyne járt a legközelebb a gólhoz, ám a belga távoli lövését Loris Karius kapus könnyedén fogta.

A hatalmas küzdelmet jól mutatja, hogy a csapatok félórányi játék után már két-két sárga lapnál jártak.

A nagyszünet előtt felgyorsultak az események: a 41. percben Bernardo Silva lőtt elemi erővel 17 méterről, bombája a kapufán csapódott, majd egy perccel később Leroy Sané már be is talált, de Antonio Mateu Lahoz a sípjába fújt és les címén nem adta meg a gólt.

De Bruyne beadása után Karius kiöklözte a labdát, amely a liverpooli James Milnerről saját kapuja felé pattant, és Sané a hálóba kotorta. A játékvezető, Mateu Lahoz les miatt érvénytelenítette a találatot, vélhetően Milner vétlen érintését alapul véve. Más kérdés, hogy a labda nem egy City-játékos mozdulata után pattant rá a Pool hetesére, akiről a De Bruyne beadása pillanatában még nem lesen álló manchesteri támadóhoz került.

Hibás ítélet volt?

Az első liverpooli kísérletre a 45. percig kellett várni, ekkor Szalah és Oxlade-Chamberlain kényszerítője után utóbbi Ederson kapust ugyan még kicselezte, ám kisodródott szögből labdája méterekkel elszállt a bal kapufa mellett.

Guardiola vélhetően még Sané néhány perccel korábbi, érvénytelenített találata miatt reklamált a játékvezetőnél, aki a szünetre való levonulásnál felküldte a katalán menedzsert a lelátóra.

Az 56. percben nagy bajba került a City, ugyanis egyenlített a Liverpool! Húsz méterre a hazai kaputól Szalah tálalt Sadio Mané elé, a szenegáli támadó két manchesteri védő között bevágott, kapura lőni viszont már nem tudott estében, az érkező Szalah azonban begyűjtötte a labdát, eltolta Ederson mellett, majd okosan a bal sarokba emelt (1–1).

A gól érezhetően megfogta a házigazda égszínkékeket, akiknek a játékában innentől kezdve nem igazán lehetett érezni az akaratot és a küzdést. A 77. percben pedig Roberto Firmino pontot is tett a párharc végére: a brazil Nicolás Otamendi nagy hibáját kihasználva egy az egyben vezethette a labdát Edersonra, majd higgadtan a bal alsó sarokba gurított (1–2).


A 81. percben a nem sokkal korábban beálló Ilkay Gündogan is eredményes volt, ám lesállásról talált be, így nem adta meg a játékvezető. A hitehagyott Manchester City erejéből a folytatásban már az egyenlítésre sem futotta, a Premier League éllovasát kettős győzelemmel, 5–1-es összesítéssel ejtette ki Klopp Liverpoolja.

A „vörösök” történetük során tizedik alkalommal jutottak be a legrangosabb európai kupasorozat (BEK, Bajnokok Ligája) elődöntőjébe, angol klubként csak a Manchester United mutathat fel ennél többet, amely összesen tizenkétszer volt ott a legjobb négy között. Legutóbb 11 éve szerepelt a Liverpool az elődöntőben, akkor a Chelsea-t kiejtve a fináléba is bekerült, de a döntőben kikapott a Milantól.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK, KÉP, VIDEÓ ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik