BL: korábbi MU-legendák is támadják Youngot a műesésért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.06. 11:09
Még a korábbi Manchester United-játékosok körében is felzúdulást keltett az a színészi teljesítmény, amivel a csapat labdarúgója, Ashley Young dramatizált egy alig érzékelhető visszahúzást, és ezáltal tizenegyest harcolt ki csapatának a Real Sociedad elleni keddi Bajnokok Ligája-mérkőzésen. (Robin van Persie kihagyta a büntetőt, a meccs 0–0-ra végződött.)

„Nyilvánvalóan rájátszott – mondta a minap az ír válogatott pályaedzőjévé kinevezett, 67-szeres ír válogatott Roy Keane az ITV-nek. – Manchester United-játékosként örülnöd kellene, ha egy társad, akit visszahúznak, az esést választja, de az a helyzet, hogy Ashley Young túlságosan sokszor esett el (így) az utóbbi hónapokban. Angliában az ilyesmiért keményen támadják az embert, de ez egy másik országban történt, ahol ez jobban elfogadott. Ha gól lett volna a tizenegyesből, manchesteriként örülni kellene neki, de attól még átverés lett volna."Roy Keane az ITV-nek. – Manchester United-játékosként örülnöd kellene, ha egy társad, akit visszahúznak, az esést választja, de az a helyzet, hogy Ashley Young túlságosan sokszor esett el (így) az utóbbi hónapokban. Angliában az ilyesmiért keményen támadják az embert, de ez egy másik országban történt, ahol ez jobban elfogadott. Ha gól lett volna a tizenegyesből, manchesteriként örülni kellene neki, de attól még átverés lett volna."

„Ez szánalmas volt! – háborgott a 84-szeres angol válogatott Ray Wilkins, aki a Sky Sportsnak szakértett. – A játékvezető félrevezetése az én szememben éppen annyira futballellenes, mint az egyre nagyobb számban előforduló durva szerelések. Bárcsak Ashley ki tudná iktatni az ilyesmit a játékából, mert amúgy egy jó futballistáról beszélünk, akinek egyre rosszabb a híre az ilyenek miatt."

David Moyes, a MU menedzsere ugyanakkor megvédte játékosát: ő a televíziós felvétel alapján kétségtelennek tartja a visszahúzást, s mivel a játékvezető néhány lépésnyire állt az esettől, a döntését felesleges megkérdőjelezni. „Bár igaz, a meccsen volt néhány furcsa döntés. Ez egy volt közülük" – tette hozzá a szakvezető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik