A Juventus már az első félidőben elbúcsúztatta a Portót

Vágólapra másolva!
2017.03.14. 20:35
null
Az itt akcióból veszélyeztető Dybala büntetője mindent eldöntött (Fotó: AFP)
Az idegenbeli kétgólos győzelem után a Juventus odahaza az első félidőben gól- és emberelőnybe került a Porto ellen, így nem meglepő módon az olasz csapat jutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

JUVENTUS (olasz)–PORTO (portugál) 1–0 (1–0)
Torino, Juventus Stadion. Vezette: Hategan (román)
JUVENTUS: Buffon – Dani Alves, Benatia (Barzagli, 60.), Bonucci, Alex Sandro – Khedira, Marchisio – Cuadrado (Pjaca, a szünetben), Dybala (T. Rincón, 79.), Mandzukic – Higuaín. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
PORTO: Casillas – Maxi Pereira, Felipe, Marcano, Layún – D. Pereira – André André (Boly, a szünetben), Ó. Torres (Otávio, 70.), Brahimi (Diogo Jota, 67.) – Soares, André Silva. Vezetőedző: Nuno Espírito Santo
Gólszerző: Dybala (42. – 11-esből)
Kiállítva:
Maxi Pereira (40.)
Továbbjutott: a Juventus, kettős győzelemmel, 3–0-s összesítéssel

A Porto a kétgólos hátránynak megfelelően támadóan lépett fel. Az első félidőben több veszélyes helyzete is akadt Nuno Espírito Santo együttesének, de a tizenhatoshoz közeli szabadrúgás vagy Francisco Soares (becenevén Tiquinho) helyzete is kimaradt.

A Juventus többet birtokolta a labdát, és a mezőnyfölény azért helyzeteket eredményezett. Ugyanakkor a portói védelem is jól zárt, így például Paulo Dybala remek szólója sem eredményezett gólt.

Aztán a 40. percben Maxi Pereira kézzel blokkolta Gonzalo Higuaín lövését – piros lap és büntető. Dybala nagyon simán értékesítette a tizenegyest. 1–0



A második félidő elején Tiquinho ziccerbe került, ám nem tudta kihasználni az egy az egy elleni helyzetet, így nem csökkent a Porto hátránya az összesítésben.

A meccs hátralévő részében már nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, legalábbis gól nem született, így a Juventus kettős győzelemmel jutott a nyolc közé, és várhatja a pénteki sorsolást.

A Juventus ezzel a sikerrel sorozatban 50. mérkőzésén maradt veretlen hazai pályán tétmeccsen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik