A Juventus is kiütötte a Barcelonát. Jöhet-e újabb fordítás?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.11. 20:40
null
Paulo Dybala vezérletével a Juventus simán legyőzte a Barcelonát (Fotó: AFP)
Az olasz bajnok Juventus megérdemelt és magabiztos, 3–0-s győzelmet aratott Torinóban a Barcelona felett a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A Barca a PSG elleni nyolcaddöntőhöz hasonlóan szinte reménytelen helyzetbe került a visszavágó előtt – lehet-e még egyszer nagyot fordítani?

EZ VOLT A MÉRKŐZÉS PERCRŐL PERCRE

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
JUVENTUS (olasz)–BARCELONA (spanyol) 3–0 (2–0)
Torino, Juventus Stadion, 41092 néző. V: Marciniak (lengyel)
JUVENTUS: Buffon – Dani Alves, Chiellini, Bonucci, Alex Sandro – Pjanic (Barzagli, 89.), Khedira – Cuadrado (Lemina, 73.), Dybala (Rincón, 81.), Mandzukic, Higuaín. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
BARCELONA: Ter Stegen – Umtiti, Piqué, Mathieu (André Gomes, a szünetben) – Mascherano, Rakitic, Iniesta, S. Roberto – Messi, Neymar, L. Suárez. Vezetőedző: Luis Enrique
Gólszerző: Dybala (7., 22.), Chiellini (55.)

A két csapat a 2014–2015-ös Bajnokok Ligája-döntő (3–1) után először találkozott egymással.

A Juventus az első percekben agresszíven letámadta a Barcelonát, ami a katalánokat láthatóan meg is zavarta. Nem is kellett sokat várni az első lehetőségre: a harmadik percben Giorgio Chiellini bólintását Marc-André ter Stegen védte – az olasz védő fejese középre ment.

A hetedik percben viszont már nem volt menekvés! A jobb szélen Juan Cuadrado cselezte be magát a hátráló Jérémy Mathieu mellett, majd a középpályás az eggyel beljebb helyezkedő Paulo Dybalához passzolt. Az argentin támadó átvette a labdát, és kilenc méterről, ballal mértani pontossággal a kapu jobb alsó sarkába csavart (1–0).

A 22. percben egyenlíthetett volna a Barca, Andrés Iniesta kapott óriási labdát Lionel Messitől, de a spanyol ziccerét óriási bravúrral védte Gianluigi Buffon.

A másik oldalon viszont már hibátlanra sikerült a befejezés! Ismét Dybala volt a főszereplő – Mario Mandzukic tette be a labdát középre, a remekül érkező argentin pedig kapásból, 15 méterről kilőtte a jobb alsót (2–0).

Dybala nagyszerű formában van, nyolc gólnál jár az elmúlt hét hazai BL-meccsén.

A 30. percben Messi betalált, ám a támadásba les címén belefújtak, így maradt a kétgólos hazai előny. A szünet előtt (44. perc) Gonzalo Higuaín dolgoztatta meg 16-ról Ter Stegent, a német kapus azonban védett.

A második félidőre rákapcsoltak a gránátvörös-kékek, míg a Juve visszaállt, és berendezkedett kontrákra, Higuaín pedig kétszer is gólt szerezhetett volna – előbb az 51. percben, ekkor 16-ról csavart, Ter Stegen hárított, sőt egy perccel később ziccerben sem tudott túljárni a kapus eszén.

Az 55. percben viszont már nem volt mese! Szögletet követően Chiellini fejelt hat méterről a Barcelona kapujába (3–0), Javier Mascherano csúnyán lemaradt az olasz válogatott védőről...

Chiellini nyolc év után volt ismét eredményes a Bajnokok Ligájában.

A 68. percben Luis Suárez szépíthetett volna, ám ziccerénél Buffon bravúrral hárított, majd egy perccel később Neymar lőtt 16-ról, a bevetődő Chiellini azonban blokkolt – csak épp kézzel, a tizenegyes viszont elmaradt.

Hiába birtokolta többet a labdát a Barcelona, a vendégek a második félidőben sem nagyon tudtak mit kezdeni a hazaiak védelmével. Luis Enrique csapata óriási meglepetésre 3–0-ra kikapott a Juventustól a negyeddöntő első mérkőzésén, így a Paris Saint-Germain elleni párharchoz hasonlóan ezúttal is csodára lesz szüksége ahhoz, hogy továbbjusson.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

Bővebb összefoglaló

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik