BL: Jamie Redknapp ízekre szedte a Man. Cityt

Vágólapra másolva!
2013.10.03. 11:54
A Manchester City 3–1-es vereséget szenvedett hazai pályán a címvédő Bayern Münchentől a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. Ritkán fogalmaznak meg olyan éles kritikát, mint tette azt az angol csapat játékosainak teljesítményét, még inkább taktikáját bíráló Jamie Redknapp, a Liverpool korábbi kiválósága, 17-szeres angol válogatott, aki tévés szakértőként dolgozik.

„A legnagyobb hiba volt két csatárral a kezdőben felállni – utalt Jamie Redknapp az Agüero, Dzeko duóra. – Pep Guardiola telerakta a középpályáját energikus, technikás játékosokkal, akik szétfutották a hazaiakat. Ha megnézzük a modern futball utóbbi években két legeredményesebb csapatát – a Bayern Münchent és a Barcelonát –, akkor láthatjuk, hogy egyik sem játszik két támadóval a csatársorban. A középpályára vezényelt plusz egy embernek köszönhetően a Bayern végig irányította a meccset. Sohasem láttam még ennyire hatástalannak Yaya Touré játékát, aki Fernandinhóhoz hasonlóan többnyire légüres térben mozgott, nem találkoztak, ütköztek az ellenféllel. Kroos, Lahm és Schweinsteiger volt a Bayern sok futásra építő középpályás játékának az alapja, osztálybeli különbséget képviseltek. A Manchester City taktikája teljesen rossz volt. És ezt a problémát saját maguknak okozták. A középpályán mindig létszámhátrányban voltak.”Jamie Redknapp az Agüero, Dzeko duóra. – Pep Guardiola telerakta a középpályáját energikus, technikás játékosokkal, akik szétfutották a hazaiakat. Ha megnézzük a modern futball utóbbi években két legeredményesebb csapatát – a Bayern Münchent és a Barcelonát –, akkor láthatjuk, hogy egyik sem játszik két támadóval a csatársorban. A középpályára vezényelt plusz egy embernek köszönhetően a Bayern végig irányította a meccset. Sohasem láttam még ennyire hatástalannak Yaya Touré játékát, aki Fernandinhóhoz hasonlóan többnyire légüres térben mozgott, nem találkoztak, ütköztek az ellenféllel. Kroos, Lahm és Schweinsteiger volt a Bayern sok futásra építő középpályás játékának az alapja, osztálybeli különbséget képviseltek. A Manchester City taktikája teljesen rossz volt. És ezt a problémát saját maguknak okozták. A középpályán mindig létszámhátrányban voltak.”

Jamie Redknapp hozzátette, hogy az első német gólhoz Joe Hart, a másodikhoz Gaël Clichy egyéni hibája is kellett. A Bayern játékát a Barcelonáéhoz hasonlította, bár a rövid passzos labdatartás mellett azért bátrabban választják a hosszabb, lőtt passzokat. A szakértő egyetértett Graeme Souness-szel: a Bayern játéka javult a májusihoz képest, pedig már akkor is verhetetlenek voltak minden szinten. Ez pedig figyelmeztető jel a riválisok, saját háza táján söpörve az angol klubok számára.

„Az óriási különbséget az jelenti, ahogy ők az egész pályán azonnal a labda visszaszerzésére törekszenek. Robben egy nyilatkozatban elmondta, a korábbi két irányító, labdát megtartó játékos helyett most csak egy ilyen típusú játékosuk van, ez azt jelenti, hogy még feljebb képesek visszatámadni labdavesztés után. Amikor pedig labdát szereznek, fantasztikus dolgokra képesek, remek akciókat vezetnek. Mindebben az a legijesztőbb számunkra, hogy szerintem a Manchester Cityé a Premier League legerősebb játékosállománya, és ezen az estén fáradt, esélytelen csapat benyomását keltette.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik