BL: Jobb játékos voltam-e, mint Klopp? Egy kicsivel – Zidane

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.26. 16:14
Afelől nincs kétség, hogy jelenleg Zinédine Zidane és Jürgen Klopp neve egyaránt szóba kerül, amikor a legjobb edzőket keressük. A 20.45-kor kezdődő BL-döntő előtt a Real Madrid francia trénere viszont megkapta a váratlan kérdést: ki volt a jobb játékosként?

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ, KIJEV
20.45:
Real Madrid (spanyol)–Liverpool FC (angol) (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n) BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ, KIJEV
20.45:
Real Madrid (spanyol)–Liverpool FC (angol) (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)

A 193 centi magas Klopp 1987 és 2001 között volt profi játékos, 1990-től a Mainzot erősítette csatárként majd védőként, összesen 325 bajnokin 53 gólt szerzett.

A 185 centis Zidane a Cannes-ban, a Bordeaux-ban, a Juventusban és a Real Madridban játszott, 108-szor volt francia válogatott, nyert többek között olasz és spanyol bajnoki címet, Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és Interkontinentális kupát is, hazájával világbajnokságot és Európa-bajnokságot is. 1998-ban aranylabdás lett, a FIFA-nál háromszor volt az Év játékosa.

„Hogy játékosként jobb voltam-e?” – kérdezett vissza meglepetten Zidane, akit aztán az edzői stílusuk hasonlóságairól faggattak.

„Nos, először is játékosként kérdeztek, úgyhogy azt mondanám, hogy egy kicsit jobb voltam – mondta nevetve. – Ugyanakkor ő sem volt rossz, nem játszott rosszul. Edzőként nagyon tisztelem, rengeteg tapasztalata van, szenzációs, amit elért a futballban. Túl sok közös nincs bennünk, mert minden edző különböző.”

Szombat este először csap össze trénerként Zidane és Klopp.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik