Továbbjutott a hibátlan Atlético, iksz a Zenit-Portón

Vágólapra másolva!
2013.11.06. 19:53
null
Diego Costáék sokat ugráltatták az Austria-védőket, nem csoda a sima hazai győzelem (Fotók: Reuters)
Az Atlético Madrid a továbbjutásért lépett pályára a labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjában, ehhez csak a kötelezőt kellett hoznia az Austria Wien ellen, és Diego Simeone csapata meggyőző teljesítménnyel abszolválta a feladatot: a „matracosok” 4–0-ra nyertek hazai pályán. A csoport másik meccsén a Zenit 1–1-re végzett otthon a Portóval, és inkább a szentpéterváriak lehettek elégedetlenebbek, miután a gólszerző Hulk a második félidőben büntetőt hibázott.

ATLÉTICO MADRID–AUSTRIA WIEN

A legutóbbi 13 fellépéséből 12-t megnyerő madridiaknak 11 perc kellett a vezetés megszerzéséhez. Pedig az Austria Wien kifejezetten bátran kezdett, ám az első hazai helyzet után rezgett a bécsi háló. Jobb oldali szöglet után pocsékul helyezkedtek a vendégek védői, az ötösön végül Miranda „találta meg” a labdát, és közelről a hálóba pofozott. 1–0

Bár Daniel Royer helyzeténél Courtois-nak kellett nagyot védeni, az Atlético időközben az uralma alá vonta a mérkőzést, és a félidő közepén megduplázta az előnyét. Szép csel után Diego Costa adott be jobbról a 25. percben, középen Raúl García emelkedett a legmagasabbra, és a kapu bal oldalába bólintott. 2–0

A második hazai gól után kicsit visszaesett az iram, az osztrákok labdatartásban felvették a versenyt az Atléticóval, a 45. percben mégis bevitte a kegyelemdöfést a Simeone-csapat. Juanfran kapott kitűnő labdát üresen a jobb oldalon, a lapos beadás után Adrián López lőtt kapura, Lindner óriásit védett, ám a kipattanóra lecsapott Filipe Luis, és a hazai szurkolók máris a nap második atléticós brazil találatát ünnepelhették. 3–0

A második játékrész kevesebb gólt hozott, de esemény így is akadt. A 75. percben a mérkőzést vezető Vad II István büntetőt adott az Atléticónak, amit Diego Costa végzett el, ám Lindner nagy védéssel hárított! Nem sokkal később azonban a brazilból spanyollá lett támadónak is megszületett az első, hazai pályán szerzett BL-gólja: a 82. percben a jobb oldalon futott az Atlético akciója, a pofás akció végén Raúl García sarokkal készítette elő a labdát Diego Costának, aki a megkövült Lindner mellett a kapu bal oldalába továbbított.

Az Atlético 4–0-ra nyert, ismét nem kapott gólt, továbbra is hibátlan, és már továbbjutott a nyolcaddöntőbe! A BL-újonc Austria továbbra is szerzett gól nélkül szerénykedik a tabella alján.

Hulk gólt szerzett korábbi csapata ellen, de büntetőjét hárította Helton (Fotó: Action Images)
Hulk gólt szerzett korábbi csapata ellen, de büntetőjét hárította Helton (Fotó: Action Images)

ZENIT–PORTO

A két együttes portói mérkőzésén az oroszok a hajrában szerzett Kerzsakov-góllal diadalmaskodtak, így kedvezőbb helyzetből várták a találkozót.

Ennek ellenére jobban kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, és bár Mangala, Josué és Danilo próbálkozását Lodigin még védte, a 23. percben megszerezte a vezetést a Porto: Danilo jobb oldali beadása után Lucho González emelkedett a legjobban, és 10 méterről a bal alsó sarokba fejelt 0–1

Sokáig nem tartott a portói öröm, a 2012-ben épp a mostani ellenféltől szerződtetett Hulk csapott le védelmi hibát követően a labdára, Helton mellett elhúzta, majd az üresen maradt kapuba lőtt. 1–1

A félidő hajrájában Jackson Martínez fejeseivel próbálkozott ismét megszerezni a vezetést a vendégcsapat, eredménytelenül, így 1–1-es állás mellett vonultak pihenőre a felek.

A második játékrészben bekezdett a Zenit, és előbb Satov révén veszélyeztetett – az oldalhálóban kötött ki a labda –, aztán Otamendi kezezése után büntetőhöz jutott a vendéglátó. A labda mögé Hulk állt, jobb alsóra tartó, gyenge lövését azonban védte Helton.

A 70. percben Martínez lövését védte Lodigin, majd a szöglet után Otamendi fejelt a kapu fölé, míg a túloldalon Arsavin lapos próbálkozását hárította Helton.

A találkozó végéhez közeledve a hazaiak óriási erővel rohamozták ugyan a portói kaput, újabb gólt azonban nem tudtak szerezni – ráadásul Varela 18 méteres ágyúzásánál még Lodiginnek kellett nagyot védenie, hogy a vendégek meg ne szerezzék mind a három pontot.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA




BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 4. FORDULÓ


Atlético Madrid (spanyol)–Austria Wien (osztrák) 4–0
Madrid, Vicente Calderón Stadion, 29 841 néző. Vezette: Vad II István
Gólszerző: Miranda (11.), Raúl García (25.), Filipe Luis (45.), Diego Costa (82.)

Zenit (orosz)–FC Porto (portugál) 1–1

Szentpétervár, Petrovszkij Stadion, 17 786 néző. Vezette: Hagen (norvég)
Gólszerző: Hulk (28.), ill. L. González (23.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Atlético Madrid 4 4 12–2 +10 12
2. Zenit Szentpétervár 4 1 2 1 3–4 –1 5
3. FC Porto 4 1 1 2 3–4 –1 4
4. Austria Wien 4 1 3 0–8 –8 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik