BL, G-csoport: ikszelt, még nem jutott tovább a Leicester

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.02. 22:44
null
Nem született gól Dániában (Fotó: Action Images)
Csupán egy gól született a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, a G-csoportban. Az angol bajnok Leicester City gól nélküli döntetlent játszott az FC Köbenhavn otthonában, míg a Porto hazai pályán 1–0-ra legyőzte az FC Bruges-t.

KÖBENHAVN–LEICESTER CITY

A Premier League-ben csupán bukdácsoló, a Bajnokok Ligájában azonban eddig hibátlan Leicester City abban a tudatban lépett pályára Dániában, hogy győzelem esetén már a negyedik fordulóban biztossá teheti továbbjutását. Ennek ellenére az első félidőben a Köbenhavn irányította a játékot, a dánok duplaannyiszor próbálkoztak kapura lövéssel, mint a vendégek, gólt viszont egyik csapat sem tudott szerezni.

A második félidőben magához tért a Leicester City, amely több helyzetet is kialakított, azonban főleg Mahrez és Vardy rendre rosszul döntött a kulcshelyzetekben. Ezt majdnem kihasználta a Köbenhavn, a vendégek védői az utolsó pillanatban mentettek a gólvonalról.

A mérkőzés utolsó nagy lehetősége a hazaiak előtt adódott, Cornelius fejesét azonban Schmeichel óriási bravúrral hárítani tudta. A Leicesternek tehát tovább kell küzdenie a hőn áhított továbbjutásért, de változatlanul vezeti a csoportot, míg a Köbenhavn visszacsúszott a harmadik helyre.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
G-CSOPORT

FC Köbenhavn–Leicester City 0–0

André Silva (balra) volt a Porto nyerőembere (Fotó: Action Images)
André Silva (balra) volt a Porto nyerőembere (Fotó: Action Images)

PORTO–BRUGES

A továbbjutás szempontjából fontos meccsnek ígérkezett a Porto számára a Bruges elleni összecsapás. A hazaiak ennek megfelelően sorra alakították ki a helyzeteket, mégis könnyen hátrányba kerülhettek volna, ha a játékvezető büntetőt ítél a 27. percben Felipe kezezésénél.

A tizenegyes elmaradt, a 37. percben pedig megtört a jég: Telles bal oldali szögletére André Silva érkezett és csúsztatott a rövid saroknál, a labda Pina hátát érintve került a kapuba (1–0).

A folytatásban inkább a Bruges birtokolta többet a labdát, több helyzete mégis a Portónak volt. Újabb gól nem született, a portugálok fontos győzelmet arattak, és megelőzték a Leicester Cityvel döntetlent játszó Köbenhavnt, a Bruges viszont továbbra is pont nélkül áll a csoportban.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
G-CSOPORT

FC Porto–FC Bruges 1–0 (André Silva 37.)

A TOVÁBBI PROGRAM

5. FORDULÓ (november 22.)
Leicester City–FC Bruges
FC Köbenhavn– FC Porto

6. FORDULÓ (december 7.)
FC Bruges–FC Köbenhavn
FC Porto–Leicester City

AZ ÁLLÁS
1. Leicester City 4 3 1 0 5–0 +5 10
2. FC Porto 4 2 1 1 4–3 +1 7
3. FC Köbenhavn 4 1 2 1 5–2 +3 5
4. FC Bruges 4 0 0 4 1–10 –9 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik