BL, G-csoport: fordított az Atlético a Porto ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.01. 22:37
Az Atlético Madrid legyőzte idegenben a Portót a labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjának második fordulójában. A portugálok Jackson Martínez fejesével szereztek vezetést az első félidőben, ám a vendégek a fordulás után fordítani tudtak, Diego Godín és Arda Turan is betalált.

A 16. percben megérdemelten szerzett vezetést a Porto: Josué ívelt középre egy szabadrúgást a bal oldalról, a középen berobbanó Jackson Martínezről lemaradtak a madridi védők, a kolumbiai csatár pedig öt méterről, bevetődve fejelt a vendégek kapujába. (1–0)Jackson Martínezről lemaradtak a madridi védők, a kolumbiai csatár pedig öt méterről, bevetődve fejelt a vendégek kapujába. (1–0)

A félidő hajrájára feljavult Diego Simeone legénysége, a legközelebb a gólszerzéshez Raúl García járt, akinek fejese a 41. percben a keresztlécen csattant Gabi szabadrúgását követően. A szünetben így 1–0-s Porto-vezetést mutatott az eredményjelző.

A fordulás után magasabb fokozatba kapcsolt az Atlético: az 58. percben újabb remek Gabi-szabadrúgást követően ezúttal Diego Godín érkezett jó ütemben és fejelt a hálóba. (1–1)

Változatos második félidőt láthatott az Estádio do Dragao közönsége, mindkét csapat eldönthette volna a találkozót, ez végül a spanyoloknak sikerült a 86. percben: a tizenhatoshoz közeli szabadrúgásnál Gabi szemfülesen észrevette az üresen álló Arda Turant (aki épphogy nem volt lesen), a török válogatott játékos pedig hét méterről kíméletlenül a bal felsőbe bombázott. (1–2)

Az Atlético Madrid így két mérkőzés után hibátlanul, hat ponttal vezeti a G-csoportot, míg a kvartett másik mai meccsét követően a Zenit és az Austria Wien is csak egy ponttal áll.

G-CSOPORT
ZENIT (orosz)–AUSTRIA WIEN (osztrák) 0–0
Szentpétervár, Petrovszkij Stadion, 18 785 néző. Vezette: Aytekin (német)
Kiállítva: Witsel (44. – Zenit)

FC PORTO (portugál)–ATLÉTICO MADRID (spanyol) 1–2
Porto, Estádio do Dragao, 33 989 néző. Vezette: Webb (angol)
Gólszerző: J. Martínez (16.), ill. Godín (58.), Arda Turan (86.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Atlético Madrid 2 2 5–2 +3 6
2. FC Porto 2 1 1 2–2 0 3
3. Austria Wien 2 1 1 0–1 –1 1
4. Zenit Szentpétervár 2 1 1 1–3 –2 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik