BL, G-csoport: a Benfica nehezen, de nyert a Celtic ellen

Vágólapra másolva!
2012.11.20. 22:38
A labdarúgó Bajnokok Ligája ötödik fordulójában a Benfica hamar vezetést szerzett a skót Celtic ellen. A vendégek még az első félidőben egyenlítettek, ám a második félidőben Ezequiel Garay góljára már nem volt válaszuk, így a portugálok 2–1-re nyertek.

Hiába győzte le a legutóbbi fordulóban a Barcelonát a Celtic, mégis a Benficát tartották a szakemberek esélyesebbnek a Kassai Viktor által dirigált mérkőzés előtt. Ennek megfelelően nagyon bekezdett a hazai csapat, és már a 7. percben megszerezte a vezetést: Eduardo Salvio cselezte be magát a védők mögé, majd erősen középre lőtt, a labda pedig az egyik védőn megpattanva pont Ola John elé pattant, aki egyből a kapuba lőtt (1–0). Ola John elé pattant, aki egyből a kapuba lőtt (1–0).

A gólt követően sokáig helyzetek nélkül teltek a percek, mígnem kicsit váratlanul a 32. percben egyenlített a Celtic: jobb oldali szögletet követően a labda a hosszú sarok felé tekeredett, és az őrizetlenül hagyott Jorgosz Szamarasz nem hibázott, fejjel volt eredményes (1–1). A kapott találattól kicsit megzavarodott a portugál csapat, de ha nehezen is, átvészelte ezt az időszakot.

A szünet előtti percek viszont újra a Benficáé voltak. Igazi „háborús övezet” alakult ki a skótok tizenhatosánál, szinte minden szögből lövések zúdultak Artur kapujára, gól azonban nem született, így a csapatok döntetlennel mehettek pihenőre.

A második félidőben is próbált nyomást gyakorolni a Benfica ellenfelére, több nagy helyzetet is – Lima lövését a gólvonalról vágta ki az egyik védő – sikerült kialakítania, de a Celtic hősiesen védekezett.

A 71. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat: Nemanja Matics beadásából Luisao fejelte vissza a labdát az ötös vonal sarkára,és a remekül érkező Ezequiel Garay kapásból lőtt a kapuba (2–1). A folytatásban újabb gól már nem született, így a Benfica beérte pontszámban mai ellenfelét.

 

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT
Benfica (portugál)–Celtic (skót) 2–1
Gólszerző: John (7.), Garay (71.), ill. Szamarasz (32.)
KORÁBBAN
Szpartak Moszkva (orosz)–FC Barcelona (spanyol) 0–3
Gólszerző: Dani Alves (16.), Messi (27., 39.)

 

G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Barcelona 5 4 1 11– 5 12
2. Benfica 5 2 1 2 5– 5 7
3. Celtic 5 2 1 2 7– 7 7
4. Szpartak Moszkva 5 1 4 6–12 3

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol, ezért áll a Benfica a Celtic előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik