BL, F-csoport: küszködött a City, életben maradt a Napoli

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.21. 22:41
null
Szenvedett a City a Feyenoord ellen, de végül csak meglett a győzelem (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjának ötödik fordulójában a Manchester City Raheem Sterling hajrában szerzett góljával gyűrte le a Feyenoordot. A Napoli életben tartotta továbbjutási reményeit azzal, hogy 3–0-ra legyőzte a Sahtar Donecket.

MANCHESTER CITY–FEYENOORD

A remek formában lévő Manchester City a már biztos továbbjutás tudatában fogadhatta a csoportutolsó Feyenoordot. Pep Guardiola ennek ellenére sem tartalékolt, bizonyítási lehetőséget adott az eddig kevesebbet játszó Yaya Tourénak és Bernardo Silvának is. Az első félidőben a holland együttes volt veszélyesebb, többször lőtt kapura a tizenhatoson kívülről, mint a házigazda, bár gólt egyik csapat sem tudott szerezni.

A fordulás után Kevin de Bruyne (aki a hétvégén a Premier League-ben hatalmas gólt lőtt) sárga lapot kapott, így biztosan nem játszhat az utolsó csoportmeccsen a Sahtar ellen – az egyenes kieséses szakaszban viszont tiszta lappal indulhat.

A City számára pozitívum volt a meccsen, hogy 17 évesen és 177 naposan bemutatkozott a Bajnokok Ligájában Phil Foden, az angol U17-es válogatott tagja, aki a korosztályos világbajnokságon Indiában duplázott a Spanyolország ellen 5–2-re megnyert döntőben.

A hajrában azért csak begyötört egy gólt a Manchester City: Raheem Sterling kényszerítőzött a tizenhatosnál Ilkay Gündogannal, utóbbi remekül ugratta ki az angol válogatott szélsőt, aki pazarul emelte át a kapujából kimozduló kapust. A City így megőrizte hibátlan mérlegét a BL-ben, az utolsó fordulóban pedig nagy szívességet tehet a Napolinak, ha legyőzi a Sahtart. (1–0)

NAPOLI–SAHTAR DONECK

Lorenzo Insigne nyitotta a nápolyi gólok sorát (Fotó: AFP)
Lorenzo Insigne nyitotta a nápolyi gólok sorát (Fotó: AFP)

Az életéért küzdött a Napoli a Sahtar ellen: az olasz együttesnek mindenképpen győznie kellett ahhoz, hogy megőrizze esélyét a továbbjutásra. Változatos futballt hozott az első 45 perc, gólt nem. Előbb Lorenzo Insigne kiugratása után szedte fel a labdát a vendégek kapusa az utolsó pillanatban José Callejón elől, majd a túloldalon Taison lőtt kicsivel fölé. Andrij Pjatovot Insigne dolgoztatta meg, Pepe Reinát pedig Fred – mindkét kapus bravúrral védett.

A fordulás után megtört a jég, az 56. percben megszerezte a vezetést a Napoli. Méghozzá egy nem akármilyen góllal! Insigne vezette be a labdát a bal szélről középre, majd jó 25 méterről gondolt egyet, és mértani pontossággal a bal felsőbe csavart. Pjatov hiába úszott a levegőben, esélye sem volt odaérni. (1–0)

A 81. percben eldöntötte a három pont sorsát a Napoli: Piotr Zielinski kényszerítőzött Dries Mertensszel, és végül a lengyel játékos volt a befejező, egy olyan tipikus napolis gól. Az i-re a pontot Dries Mertens tette fel, aki fejjel vette be a vendégek kapuját, és ezzel beállította a végeredményt. A Napoli győzelmével életben tartotta továbbjutási reményeit, de még mindig a Sahtar Doneck áll jobban a csoportban. (3–0)

BAJNOKOK LIGÁJA
F-CSOPORT, 5. FORDULÓ

Manchester City–Feyenoord 1–0 (Sterling 88.)
Napoli–Sahtar Doneck 3–0 (Insigne 56., Zielinski 81., Mertens 83.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester City 5 5 0 0 13–3 +10 15
2. Sahtar Doneck 5 3 0 2 7–8 –1 9
3. Napoli 5 2 0 3 10–9 +1 6
4. Feyenoord 5 0 0 5 3–13 –10 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik