Elképesztő, csodás mérkőzésen győzött a Dortmund

Vágólapra másolva!
2019.11.05. 20:55
null
Elképesztő fordítás! (Fotók: AFP)
Kétgólos hátrányból is nyerni tudott 3–2-re odahaza a Borussia Dortmund az Internazionale ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjának rangadóján.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ

F-CSOPORT
Borussia Dortmund (német)–Internazionale (olasz) 3–2 (Hakimi 51., 77., J. Brandt 64., ill. L. Martínez 5., Vecino 40.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Úgy futballozott Dortmundban az első negyvenöt percben az Inter, ahogyan azt régen látták kedvencüktől a milánói drukkerek, pontosan, lelkesen és nagyon hatékonyan játszva két gólt szerzett.

Kitett magáért pedig a mérkőzés előtt a dortmundi tábor, ismét zseniális élőképpel készültek a drukkerek, akiknek így duplán hideg zuhany volt Lautaro Martínez, majd Matías Vecino remekbe szabott gólja.


Martínezi gólöröm
Martínezi gólöröm

Remekelt tehát az első 45 percben az Inter, de azután kiütközött a három középső védős rendszer gyengéje, mert a széleken nem tudtak mit kezdeni a felfutó védőkkel: már az első félidő hajrájában három helyzete volt a Dortmundnak, amelyik a pihenőt követően hamar egyenlített.

Mario Götze jobbról, a csereként beálló, olasz bedobás után labdát szerző Paco Alcácer balról adott be, Asraf Hakimi és Julian Brandt pedig a lehető legjobbkor lépett be a kapu elé (2–2). Összezuhant az Inter, ráadásul a hajrára az abszolúte veszélytelenül játszó Romelu Lukaku helyére beálló, harmadik Inter-csere, Matteo Politano megsérült, és innen már nem állt fel a milánói csapat – a 77. percben ismét előretört a jobbhátvéd, Asraf Hakimi, háromszögezett a középre befutó szélsővel, Jadon Sanchóval, majd közelről a kapuba lőtt: 3–2. Ez volt a Real Madrid kölcsönjátékosának negyedik BL-gólja az idényben!





A hazai mester, Lucien Favre két szélsője helyett két védekező feladattal ellátott játékost küldött a pályára, hogy tartsa az eredményt, de helyzetbe került a csereként beálló, frissiben felépülő Stefano Sensi – több fordulat azonban már nem volt ebben a mérkőzésben, a Barcelona botlását két riválisa közül tehát a Dortmund használta ki!

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

KORÁBBAN
Barcelona (spanyol)–Slavia Praha (cseh) 0–0

A F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona 4 2 2 4–2 +2 8
2. Borussia Dortmund 4 2 1 1 5–4 +1 7
3. Internazionale 4 1 1 2 6–6 0 4
4. Slavia Praha 4
2 2 2–5 –3 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik