BL, F-csoport: a rekordbeállítás elmaradt, de nyert a Man. City

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.26. 22:45
null
Sergio Agüerónak még várnia kell a klubrekord beállítására (Fotó: AFP)
A Manchester City 2–0-ra legyőzte a Sahtar Donecket a Bajnokok Ligája F-csoportjának második fordulójában, míg a Napoli a Feyenoord 3–1-es felülmúlásával javította az ukránok elleni vereséget.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
F-CSOPORT
Napoli–Feyenoord 3–1
(Insigne 7., Mertens 49., Callejón 70., ill. Amrabat 93.)
Manchester City–Sahtar Doneck 2–0 (De Bruyne 48., Sterling 90.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester City 2 2 0 0 6–0 +6 6
2. Sahtar Doneck 2 1 0 1 2–3 –1 3
3. Napoli 2 1 0 1 4–3 +1 3
4. Feyenoord 2 0 0 2 1–7 –6 0

A keddi összecsapást megelőző 37 BL-csoportmeccséből egy sem végződött gól nélkül a Manchester Citynek, de nem csak ez a tény, hanem az angol együttes kiváló formája is gólgazdag csatát ígért a Sahtar Doneck ellen.

Az ukrán gárda azonban keményebb diónak bizonyult a vártnál, és ugyan a hazaiak előtt is adódott lehetőség, David Silváék egy szót sem szólhattak volna, ha hátrányban vonulnak pihenőre.

Nem így történt, és a fordulás után szemmel láthatóan magasabb fokozatba kapcsolt a Pep Guardiola-legénység, amely a második félidő kezdete után három perccel megszerezte a vezetést: Kevin De Bruyne szerzett labdát a pálya közepén, majd az akciót ő is zárta le végül, gyönyörűen tekert a bal felső sarokba (1–0). A belga klasszis az utóbbi 12 mérkőzésén (a mait is beleértve) 12 gólban volt benne (3 találat, 9 assziszt).

A 72. percben tovább növelhette volna előnyét a City: a Leroy Sanéval szemben elkövetett szabálytalanságért jutott büntetőhöz a hazai csapat, Sergio Agüero azonban nem tudta kihasználni a lehetőséget, vagy mondhatjuk úgy is, hogy Andrij Pjatov védett bravúrral. A manchesteriek argentin támadója 176 gólnál jár a klub színeiben, és mindössze egyetlen találatra van attól, hogy beállítsa Eric Brook 78 esztendeje fennálló házi rekordját, erre azonban még várnia kell.

A győzelem így is meglett, a hajrában ráadásul a korábban hatalmas ziccert hibázó Raheem Sterling is betalált, beállítva a 2–0-s végeredményt.


A csoport másik mérkőzésén az első forduló két vesztese, a meglepő vereséget szenvedő Napoli és a Bajnokok Ligájába 15 év után visszatérő Feyenoord randevúzott. A nápolyiak gyorsan jelezték, hogy a Manchester City mellett ki pályázik legnagyobb eséllyel a másik továbbjutó helyre: Lorenzo Insigne révén már a 7. percben megvolt a vezetés. A 26 esztendős támadó gólja egyébként a BL történetének 400., olasz játékos által szerzett találata volt (nem számítva az öngólokat).

Insigne az ünneplés pillanataiban a súlyos térdsérülést szenvedő Arkadiusz Miliknek akart üzenni, a gólöröménél megmutatva a kamerának a mezét. Csak éppen a kapkodásban másik lengyel csapattársa, Piotr Zielinski trikóját kapta meg... Aki egyébként köszöni, jól van.


A kiegyenlített játékot hozó folytatásban növelte előnyét a Napoli, a hollandok ráadásul tizenegyest hibáztak, amit két perccel később José Callejón büntetett meg (3–0).

Sofyan Amrabat szépítése csupán fájdalomtapasz volt a Feyenoordnak, míg a Napoli 3–1-es sikerével javította a Sahtar elleni botlását, így három ponttal várhatja a Manchester City elleni rangadót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik