BL: Ez nem arról szól, hogy kit szeretnénk megkapni – Orosz Pál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.18. 19:20
null
Orosz Pál amondó, a Ferencvárosnak tovább kell mennie (Fotó: Koncz György, archív)
Mint megírtuk, a svájci Nyonban kisorsolták a labdarúgó Bajnokok Ligája és az Európa-liga első selejtezőkörének párosítását. A legrangosabb európai kupasorozatban a magyar bajnokként érdekelt Ferencváros a bolgár Ludogoreccel találkozik, míg az El-ben a DVSC az albán Kukësit, a Honvéd a litván Zalgiris Vilniust, a Mol Fehérvár FC pedig a montenegrói FK Zetát kapta. Íme, a reakciók!

BL-SELEJTEZŐ

FERENCVÁROS (magyar)–Ludogorec Razgrad (bolgár)
Az első mérkőzést július 9-én vagy 10-én a Groupama Arénában rendezik meg, a visszavágót egy héttel később.

Orosz Pál, a Ferencváros vezérigazgatója:
„Sokan mondták az Asztanára, a Crvena zvezdára és a Ludogorecre is, hogy jó lenne elkerülni, de ez egy sorsolás, ami nem arról szól, hogy kit szeretnénk megkapni, vagy éppen kit nem. Ezzel már kár foglalkozni, meg kell oldani a feladatot. Nem szeretnék állást foglalni az esélyekkel kapcsolatban, hiszen nyilvánvalóan úgy gondolom, hogy tovább kell jutnunk. Kétségtelen tény, hogy a Ludogorec erős csapat, amely nagy nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik, viszont furcsa lenne, ha nem azt mondanám, hogy nekünk kell továbbmennünk.”

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője:
„Nem követtem nagy figyelemmel a sorsolást, hiszen minden lehetséges ellenfelünk bajnok, így biztos lehettem abban, hogy erős ellenfelet kapunk. Jól ismerem a Ludogorecet, mivel a Dinamo Kijev edzőjeként sokszor játszottunk ellene felkészülési mérkőzést. Ismerem a játékstílusukat, sok brazil futballistájuk van. Most az a legfontosabb feladatunk, hogy felkészüljünk belőlük, mindenkinek meglesz a lehetősége, hogy kivegye a részét ebből a munkából. Meg kell ismertetni a játékosokkal a rájuk váró csapatot, ám először arra kell figyelnünk, hogy a saját játékunkat tudjuk minél jobban fejleszteni. Számos edzőmeccs vár ránk, ezalatt már lehet gyakorolni azt a futballt, ami a bolgárok ellen kelleni fog. Minden csapat egyenlő rangúként indul a selejtezőkben, nekünk az a dolgunk, hogy készen álljunk, és megmutassuk az igazi erősségeinket.”

(fradi.hu)

MAGYAR EL-PÁRHARCOK

MOL FEHÉRVÁR (magyar)–FK Zeta (montenegrói)
Az első mérkőzést július 11-én (helyszín: Mol Aréna Sóstó), a visszavágót egy héttel később rendezik meg.

Marko Nikolics, a Mol Fehérvár FC vezetőedzője:
„Egy viszonylag komoly hagyományokkal rendelkező csapat ellen játszunk majd, egyike volt azoknak a montenegrói kluboknak, amelyek a jugoszláv, illetve a szerb-montenegrói élvonalban is szerepeltek. Sok olyan játékost neveltek ki, akik később nemzetközi szinten is bizonyítani tudtak. Így a sorsolás után egy órával még nincs a birtokunkban minden információ róluk, de ezeket hamarosan beszerezzük. Ami biztos, hogy egy hihetetlenül jó mentalitású együttesről van szó, igazi harcos gárda. Egyelőre még várjuk a híreket azzal kapcsolatban, hogy hol és mikor lesz az első mérkőzés, valamint hogy Podgoricában, vagy az ő stadionjukban lépünk majd pályára, mert azért van különbség a két helyszín között (tekintettel arra, hogy a másik montenegrói résztvevő, a Buducsnoszt Podgorica is elvileg hazai pályán kezd, még nincs hivatalos helyszíne és időpontja a párharc első felvonásának – a szerk.). Mindenesetre óvatosan kell állnunk ehhez a két találkozóhoz, mert nagyon kellemetlen ellenféllel kerültünk szembe, előhúzhatnak új, fiatal játékosokat is bármikor. Nagyon profin kell hozzáállnunk a párharchoz, de a célunk természetesen a továbbjutás. Tudom, hogy a Vidi számára korábban már alakult kellemetlenül egy montenegrói meccs, akkor a Mladoszt volt az ellenfél – most véleményem szerint egy erősebb, nagyobb tradícióval rendelkező klubbal állunk majd szemben, ám természetesen már az első mérkőzésen szeretnénk jó eredményt elérni.”

Fiola Attila, a Mol Fehérvár FC védője:
„Természetesen mindenki nyomon követte itt az ausztriai edzőtáborban az El-sorsolást. Egyelőre túl sok információval nem rendelkezünk az FK Zetáról, de biztos vagyok benne, hogy akárcsak a korábbi években, úgy most is teljesen feltérképezi a szakmai stábunk az aktuális ellenfelünket. Jómagam még sosem játszottam Montenegróban, sőt még az országban sem jártam korábban, ezért ebből a szempontból nekem ez egy különleges párharc lesz. A célunk természetesen az, hogy továbbjussunk, de egy percig sem szabad félvállról venni egyik meccset sem, ugyanolyan komolyan kell készülnünk, mint a tavalyi BL-selejtezőinkre. Az edzőtáborban nagyon kemény edzéseken veszünk részt, élvezem a munkát, és annak is örülök, hogy végre semmilyen sérülés nem hátráltat. A szerdai, második körös sorsolással és a következő lehetséges ellenféllel azonban nem foglalkozunk, mostantól csak az számít nekünk, hogy az első akadályt sikerrel vegyük. Végül, de nem utolsósorban valamennyi magyar klubnak nagyon sikeres nemzetközi szereplést kívánok, remélem, mind a négy csapat jól fog szerepelni Európában, ez az egész magyar labdarúgás szempontjából fontos lenne!”

(molvidi.hu)

BUDAPEST HONVÉD (magyar)–Zalgiris Vilnius (litván)
Az első mérkőzést július 11-én (helyszín: Illovszky-stadion), a visszavágót egy héttel később rendezik meg.

Batik Bence, a Budapest Honvéd védője:
„Közösen még nem beszéltünk az ellenfélről, én személy szerint örülök a Zalgirisnak. Egy hete tart a felkészülés, jó munkát végzünk, és biztos vagyok benne, hogy az ellenfél ismeretében a stáb majd feltérképezi a riválist, s minden információt megkapunk majd, ami ahhoz szükséges, hogy megverjük őket. Nem gondolkoztam azon, hogy az öt lehetséges ellenfél közül ki lett volna jó, igazából mindegy volt, kit kapunk, hiszen szeretnénk egy jó darabig menetelni, így akárki is jön az első selejtezőkörben, azt le kell győznünk. Esetünkben a Zalgirist.”

(honvedfc.hu)

DEBRECENI VSC (magyar)–Kukësi (albán)
Az első mérkőzést július 11-én (helyszín: Nagyerdei Stadion), a visszavágót egy héttel később rendezik meg.

Herczeg András, a DVSC vezetőedzője:
„Nyilván most még nem mond sokat a tény, hogy kit kaptunk, de igyekszünk minél rövidebb idő alatt minél többet megtudni a riválisról. Ebben segítségünkre lehet az internet, szeretnénk sok felvételt megnézni a gárdáról, és amennyiben lehetőségünk lesz, élőben is megtekintjük őket. Senkit sem szabad lebecsülni a nemzetközi porondon, becsületesen fel fogunk készülni a két összecsapásra, és sikeresen szeretnénk venni az akadályt.”

Tőzsér Dániel, a DVSC csapatkapitánya:
„Néhány perce hallottam, hogy melyik együttes lesz az ellenfelünk. Túl sokat nem tudok róluk elmondani, de valójában nem is foglalkoztatott, hogy kivel futunk össze. Ez már a nemzetközi porond, itt mindenki veszélyes lehet, nekünk pedig meg kell becsülnünk minden El-ben töltött percet. Biztosan kaphattunk volna nehezebb ellenfelet is, nekünk azonban csak az a dolgunk, hogy minél jobban felkészüljünk a Kukësi ellen.”

(haon.hu)

BAJNOKOK LIGÁJA 2019–2020
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ

1. MÉRKŐZÉSEK (július 9–10., az elöl szereplő csapatok rendezik az első meccseket, a hátul szereplők pedig a visszavágókat egy héttel később, azaz július 16–17-én. A pontos órarend még nem ismert, ezt a szokásoknak megfelelően később készíti el az Európai Labdarúgó-szövetség, vagyis az UEFA)

FERENCVÁROS (magyar)–Ludogorec Razgrad (bolgár)
Budapest, Groupama Aréna

Nomme Kalju (észt)–Shkëndija (északmacedón)
Suduva Marijampole (litván)–Crvena zvezda (szerb)
Ararat-Armenia (örmény)–AIK (svéd)
Asztana FK (kazah)–CFR Cluj (Kolozsvári Vasutas, román)
Partizani Tirana (albán)–Qarabag (azeri)
Slovan Bratislava (Pozsony, szlovák)–Szutjeszka Niksics (montenegrói)
Celtic (skót)–FK Sarajevo (bosnyák)
Sheriff Tiraspol (moldovai)–Szaburtalo Tbiliszi (grúz)
F91 Dudelange (luxemburgi)–Valletta FC (máltai)
Linfield FC (északír)–Rosenborg (norvég)
Valur Reykjavík (izlandi)–Maribor (szlovén)
Dundalk (ír)–Riga FC (lett)
The New Saints (walesi)–az előselejtező egyetlen továbbjutója
HJK (finn)–HB Tórshavn (feröeri)
BATE (fehérorosz)–Piast Gliwice (lengyel)
Az első mérkőzéseket július 9-én és 10-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik meg.

EURÓPA-LIGA 2019–2020
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
1. MÉRKŐZÉSEK (július 11., az elöl szereplő csapatok rendezik az első meccseket, a hátul szereplők pedig a visszavágókat egy héttel később, azaz július 18-án. A pontos órarend még nem ismert, ezt a szokásoknak megfelelően később készíti el az Európai Labdarúgó-szövetség, vagyis az UEFA)
Budapest Honvéd (magyar)–Zalgiris Vilnius (litván)
Budapest, Illovszky-stadion
Debreceni VSC (magyar)–Kukësi (albán)
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Mol Fehérvár (magyar)–FK Zeta (montenegrói)
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
KS Cracovia (lengyel)–FC DAC1904 (Dunaszerdahely, szlovákiai)
Krakkó, Józef Pilsudski Stadion (a visszavágóra július 18-án Dunaszerdahelyen, a Mol Arénában kerül sor)

A TOVÁBBI PÁROSÍTÁSOK
Malmö FF (svéd)–Ballymena United (északír) vagy NSÍ (feröeri)
Ordabaszi (kazah)–Torpedo Kutaiszi (grúz)
Maccabi Haifa (izraeli)–NS Mura (Muraszombat, szlovén)
Crusaders FC (északír)–B36 Tórshavn (feröeri)
Levszki Szófia (bolgár)–MFK Ruzomberok (Rózsahegy, szlovák)
Olimpija Ljubljana (szlovén)–RFS Riga (lett)
Dinamo Tbiliszi (grúz)–La Fiorita (San Marinó-i) vagy UE Engordany (andorrai)
Connah’s Quay Nomads (walesi)–Kilmarnock FC (skót)
UE Sant Julia (andorrai) vagy Europa FC (gibraltári)–Legia Warszawa (lengyel)
FC Inter Turku (finn)–Bröndby IF (dán)
Akademija Pandev (északmacedón)–Zrinjski Mostar (boszniai)
NK Siroki Brijeg (bosnyák)–Kajrat Almati (kazah)
FK Vityebszk (FK Vicebszk, fehérorosz)–KuPS Kuopio (finn)
CSZKA Szófia (bolgár)–OFK Titograd (montenegrói)
Csukaricski (szerb)–Bananc (örmény)
Molde FK (norvég)–KR (izlandi)
Neftci PFK (azeri)–Speranta Nisporeni (moldovai)
Alaskert (örmény)–FK Makedonija Szkopje (északmacedón)
Breidablik (izlandi)–FC Vaduz (liechtensteini)
Gzira United (máltai)–Hajduk Split (horvát)
Jeunesse Esch (luxemburgi)–Tobol Kosztanaj (kazah)
FC Prishtina (koszovói) vagy St. Joseph’s (gibraltári)–Rangers FC (skót)
Radnik Bijeljina (boszniai)–Spartak Trnava (Nagyszombat, szlovák)
Zalgiris Kaunas (litván)–Apollon Limassol (ciprusi)
Brann (norvég)–Shamrock Rovers (ír)
Radnicski Nis (szerb)–FC Flora (észt)
FCSB (román)–Milsami Orhei (moldovai)
Cork City (ír)–Progres Niederkorn (luxemburgi) vagy Cardiff MU (walesi)
Sahtyor Szoligorszk (Sahcjor Szalihorszk, fehérorosz)–Hibernians (máltai)
CS Fola Esch (luxemburgi)–Csihura Szacshere (grúz)
FK Ventspils (lett)–KF Teuta (albán)
Stjarnan (izlandi)–Levadia Tallinn (észt)
NK Domzale (szlovén)–Balzan (máltai)
FK Riteriai (litván)–KÍ (feröeri) vagy Tre Fiori (San Marinó-i)
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–JK Narva Trans (észt)
Dinamo Minszk (Dinama Minszk, fehérorosz)–FK Liepaja (lett)
Sabail FK (azeri)–Universitatea Craiova 1948 (román)
IFK Norrköping (svéd)–St. Patrick’s (ír)
Pjunik Jereván (örmény)–Shkupi (északmacedón)
Aberdeen (skót)–RoPS Rovaniemi (finn)
AEK Larnaca (ciprusi)–Petrocub Hincesti (moldovai)
Barry Town United (walesi) vagy Cliftonville (északír)–Haugesund (norvég)
KF Laci (albán)–Hapoel Beer-Seva (izraeli)
Az első mérkőzéseket július 11-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik