BL: ennyit fizet a Vidi, hogy a Groupama Arénában játszhasson

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.21. 10:36
Új stadiont kap a Mol Vidi FC, ami még nem készült el, ezért a budapesti Groupama Arénában játssza nemzetközi meccseit. A Blikk megpróbálta kideríteni, hogy ez mennyibe kerül a székesfehérvári klubnak.

A Vidi 2015 decemberében játszott legutóbb a saját stadionjában, azóta hazai meccseinek a Pancho Aréna ad otthont, amíg az új létesítménye elkészül. Ez a stadion azonban nem alkalmas arra, hogy mérkőzést rendezzenek benne a Bajnokok Ligája rájátszásában. A klub vezetősége ezért úgy döntött, hogy a Ferencváros otthonában, a Groupama Arénában rendezi meg nemzetközi találkozóit.2015 decemberében játszott legutóbb a saját stadionjában, azóta hazai meccseinek a Pancho Aréna ad otthont, amíg az új létesítménye elkészül. Ez a stadion azonban nem alkalmas arra, hogy mérkőzést rendezzenek benne a Bajnokok Ligája rájátszásában. A klub vezetősége ezért úgy döntött, hogy a Ferencváros otthonában, a Groupama Arénában rendezi meg nemzetközi találkozóit.

Ez az ősszel négy meccset jelent: a playoffkörös párharc szerdai, itthoni mérkőzését, valamint a három hazai csoportmeccset a Bajnokok Ligájában vagy az Európa-ligában – attól függően, hogy sikerül-e kiharcolnia a főtáblára jutást az előbbiben az AEK Athén ellen.

A bérleti díj nem kevés, a Blikk információi szerint nagyjából 100 millió forintot kell költenie csak erre a Vidinek, azonban a mérkőzésekből származó jegybevételen nem kell osztoznia senkivel, ami fedezi a pluszkiadás egy részét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik