nemzetisport.hu 2017.11.21 23:22 Frissítve: 2017.11.22 00:02

BL: Ennek nem lett volna szabad megtörténnie – Götze

A labdarúgó Bajnokok Ligája H-jelű csoportjában a Tottenham 2–1-re győzött Dortmundban, ezzel eldőlt, hogy csoportelsőként jut tovább – a második a Real, az El-folytatást érő csoportharmadik helyért pedig még a BVB és az APOEL is versenyben van. Nézzük, hogyan látták a dortmundi rangadót a főszereplők!

„Végig mi irányítottuk a mérkőzést, aztán és egy peches gólt kaptunk kontrából, a lehető legrosszabbkor. Közös a felelősség, de meg kell majd vitatnunk, hogy miért is kaptunk ki. Ennek a vereségnek nem lett volna szabad megtörténnie...” – mondta nem sokkal a lefújást követően Mario Götze.

„Miután kiegyenlítettek, mindenki láthatta, hogy játékosaimban nem maradt elég önbizalom arra, hogy úgy futballozzon, mint előtte. Az első félidőben jól ment a csapatomnak, jól védekeztünk, nem adtunk teret az ellenfélnek, és helyzeteink is akadtak. Az egyenlítés után ennek vége szakadt, nem álltunk fel a gólt megelőző hibából. Ilyen szinten ekkora hibákat nem lehet elkövetni! El is veszítettük gyorsan az önbizalmunkat, de ezt meg lehet érteni egy ilyen régóta nyeretlen csapatnál. Ezért is voltam büszke a legénységemre az első félidő után, de aztán láthattuk, milyen törékeny az önbizalmunk” – szomorkodott a Dortmund-mester Peter Bosz, aki sokak szerint ezzel a bukással elveszítette állását is.

„A menedzsereknek el kell fogadniuk a kritikát, ha kikap a csapat, még akkor is, ha ilyenkor egyébként is csalódottak vagyunk. A csapat felállt a hétvégi vereség után, felvettük a harcot egy kemény ellenféllel egy kemény mérkőzésen, és erre nagyon büszke vagyok. Igaz, az első félidőben megszenvedtünk, bár már akkor sem érdemeltük meg, hogy hátránnyal zárjunk. Nagyon jól reagált arra a csapat, amit a szünetben megbeszéltünk, Harry Kane korai gólja meg csak megerősítette a hitünket. Nagyon jó volt a teljesítményünk, jól reagáltunk a hétvégi kudarca is, mondhatni, tökéletesen” – értékelt a Tottenham menedzsere, Mauricio Pochettino, aki hozzátette még, hogy hatalmas eredmény a Real Madrid, a Dortmund és az APOEL előtt végezni, és nagyon jó érzés, hogy ezt az örömöt megoszthatták az őket ide is elkísérő drukkerekkel.

„A klub és a szurkolói számára is hihetetlen volt ez az este! Mindenki kétségbe vonta az esélyeinket a sorsolást követően, senki sem hitte, hogy továbbjutunk, erre tessék, egy fordulóval a vége előtt... Ezért fantasztikus ez az éjszaka, megragadtuk az esélyt, nem könnyű nyerni ebben a stadionban. Nagyon jó volt látni, ahogyan a lövésem áthaladt a gólvonalon, és Szon Hung Min is micsoda gólt rúgott!” – lelkesedett Harry Kane a találkozó után.

„Tudtuk, hogy nincsenek legjobb formájukban, de a Dortmundról beszélünk, Németország egyik legnagyobb klubjáról, a csapat a saját közönsége előtt akart bizonyítani a hétvégi vereség után. A csoportkör előtt egyszerűen csak szerettünk volt továbbjutni, mert tudtuk, ez is nehéz lesz. Kipipálhatjuk, ki kell még élveznünk a sikert, a célunk elérését, ám be kell fejeznünk a munkát az APOEL ellen odahaza. Győzelemmel vigasztalódhatunk a derbikudarc után, de most már a bajnokságra kell koncentrálnunk, pár nagyon kemény meccs vár ott ránk” – mondta a vendégkapus Hugo Lloris.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
H-CSOPORT
Borussia Dortmund (német)–Tottenham Hotspur (angol) 1–2 (Aubameyang 31., ill. Kane 49., Szon Hung Min 76.)
APOEL (ciprusi)–Real Madrid (spanyol) 0–6 (Modric 23., Benzema 39., 45+1., Nacho 41., C. Ronaldo 49., 54.)

A MÉRKŐZÉSEKRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Tottenham 5 4 1 0 12–4 +8  13
2. Real Madrid 5 3 1 1 14–5 +9  10
3. Dortmund 5 0 2 3 5–10 –5  2
4. APOEL 5 0 2 3 2–14 –12  2

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.18 23:18:27

Bajnokok Ligája IGLÓI-NAGY ISTVÁN

ALAPVONAL. Kevés megalázóbb csere képzelhető el a futballpályán, mint hogy ilyen kilátástalan szituációban be kelljen menni. Egy volt realosnak a Camp Nouban… Ám az angolok olasz menedzsere még ezt is fokozni tudta.

2018.03.16 22:56:30

Bajnokok Ligája CSILLAG PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Aki pedig a Real Madrid helyett a Qarabagot, netán a Honvédot rendelte volna a tálcájára, nyugodtan kérje ki a panaszkönyvet.

2018.03.16 11:26:13

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Az FC Barcelonának olasz ellenfél jutott • A Bayern München Sevillában kezd.

2018.03.15 08:29:18

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A magyar szupermodell is ott volt a Camp Nouban, sőt egy, a nevével ellátott Barcelona-mezt is kapott.

2018.03.14 16:22:58

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A Manchester Unitedet kiejtő Ben Yeddert az sem zavarta, hogy csereként számítottak rá.