Szoboszlaiék kikaptak a címvédőtől, az Európa-ligában folytatják

KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (Budapest)  BABJÁK BENCE, TÖRÖK ATTILA (Salzburg)KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (Budapest) BABJÁK BENCE, TÖRÖK ATTILA (Salzburg)
Vágólapra másolva!
2019.12.10. 18:39
A labdarúgó Bajnokok Ligája E-csoportjában a Liverpool 2–0-ra legyőzte a Salzburgot, ezzel az első helyen továbbjutott. A Napoli nem kegyelmezett a Genknek, Milik mesterhármasával és Mertens góljával 4–0-ra tömte ki a belga csapatot. Szoboszlaiék 8 ponttal a harmadik helyen zártak, így az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában folytathatják európai kupaszerelésüket.
Szoboszlai Dominik és az FC Salzburg küzdött a Liverpool ellen, de vereség lett a vége (Fotó: Török Attila) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
Szoboszlai Dominik és az FC Salzburg küzdött a Liverpool ellen, de vereség lett a vége (Fotó: Török Attila) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

A Salzburg kezdőjében: Szoboszlai Dominik!

Az osztrák klubnál az év meccseként készültek a Bajnokok Ligája-címvédő elleni összecsapásra. A csoportkör utolsó, továbbjutásról döntő összecsapásán a 19 esztendős magyar középpályás neve is ott virított az osztrák együttes összeállításában. A labdával a lába előtt melegíteni induló magyar futballistát és társait vastaps fogadta, tíz perccel a kezdés előtt az összes hazai szektort beborító, kék és szürke színekben csillogó aprócska zászlók lengtek a magasban.

A hangulat a csapatokra is átragadt, az első lövést Alissonnak kellett hárítania, az első ziccer viszont Mohamed Szalah előtt adódott, ám Stankovic hárította az egyiptomi klasszis közeli kísérletét. Nagyjából másfél percet kellett várni, hogy a hazaiak is helyzetbe kerüljenek, a brazil kapusnak előbb Hvang Hi Csan közeli lövését, majd Minamino ismétlését kellett védenie, míg a másik oldalon Mané tekert centiméterekkel a bal alsó sarok mellé. A Salzburg a megilletődöttség legkisebb jele nélkül próbálta felvenni a kesztyűt, a magyar középpályás is sokszor volt játékban, időnként sarokkal tette tovább a labdát, máskor ütemtelen beindulással keltett zavart, és az ellenfél térfelén is célba értek az előre tartó passzai. A nyílt támadójátéknak köszönhetően felváltva forogtak veszélyben a kapuk, az első félidő felénél Haaland közeli lövése után akadt el a labda Alisson lábában, majd a túloldalon az egyiptomi szélső a második nagy helyzetét is elrontotta – a szünetben 3–3 is állhatott volna az eredményjelzőn, mégis gól nélkül vonultak az öltözőbe a parádés első félidőt produkáló felek.

Szoboszlai remek passzokkal jelentkezett
Szoboszlai remek passzokkal jelentkezett

A fordulás után Szalah két gólt is szerezhetett volna, majd a Salzburg norvég támadója lőtt ziccerben az oldalhálóba – pedig még csak az 50. percben jártunk. Végül az angolok éltek a lehetőséggel, két korábbi Salzburg-futballista összjátékát követően – Mané remek középre emelése után Naby Keita fejelt a kapuba – előnybe kerültek a vendégek, a hazaiak pedig még fel sem ocsúdtak a sokkból, amikor az egyiptomi szélső a sokadik helyzetét már nem hibázta el, és gyakorlatilag eldöntötte a meccset. Ezt a Liverpoolt kétgólos hátrányból megverni a Mount Everest megmászásával érne fel, a bravúr a jól futballozó, ám a nagyobb tudás előtt fejet hajtó Salzburgnak sem sikerült.

A liverpooliak a legjobb tizenhat között a BL-ben, Szoboszlai Dominik és társai az Európa-ligában folytatják a tavasszal.

Haaland gólszériája megtört, az Európa-ligában folytathatja
Haaland gólszériája megtört, az Európa-ligában folytathatja

NAPOLI–GENK 4–0

Mindössze három perc telt el a mérkőzésből, amikor a vendégek kapusa, Vandevoordt – aki 17 évesen a BL történetének legfiatalabb kapusa lett – óriásit hibázott saját kapuja előtt, amelyet Arkadiusz Milik ki is használt, s megszerezte a vezetést a Napolinak. A lengyel támadó parádésan játszott az első félidőben – a 26. percben ismét eredményes volt, ezúttal egy jobb oldali beadás után, majd bő tíz perccel később egy tizenegyest is higgadtan értékesített. A szünetben 3–0-ra vezettek az olaszok, s a fordulás után nem meglepő módon látványosan visszavettek. A végeredmény a 75. percben alakult ki, ekkor Dries Mertens is bevágta a maga büntetőjét, így a Genk egy négyessel a zsákban utazhatott haza. Carlo Ancelotti együttese 12 ponttal a második helyen továbbjutott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe, a Genk egyetlen pontot gyűjtött, s a negyedik helyen zárt.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ

E-CSOPORT
Napoli (olasz)–Genk (belga) 4–0
(Milik 3., 26., 38. – a harmadikat 11-esből, Mertens 75. – 11-esből)
Salzburg (osztrák)–Liverpool (angol) 0–2 (N. Keita 57., Szalah 58.)

AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Liverpool 6 4 1 1 13– 8 +5 13
2. Napoli 6 3 3 11– 4 +7 12
3. Salzburg 6 2 1 3 16–13 +3 7
4. Genk 6 1 5 5–20 –15 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik