BL, E-csoport: csak a Bayernek volt kevés a kétgólos előny

Vágólapra másolva!
2016.09.14. 22:42
null
A Tottenham nem tudott pontot szerezni a Wembleyben (Fotó: Action Images)
A Bayer Leverkusen hiába vezetett már két góllal is, 2–2-es döntetlent játszott a Bajnokok Ligája E-csoportjának nyitányán a CSZKA Moszkvával, a Monaco pedig 2–1-re nyert a Tottenham vendégeként.


TOTTENHAM–MONACO

A Wembley nem számított jó előjelnek Hugo Lloris számára, hiszen az angol csapatok korábbi hét csoportmeccséből egyszer sem maradt itt érintetlen a hazai háló.

Itt is csak negyedóráig reménykedhettek az angolok, Lamela labdavesztése után Bernardo Silva vitte kapura a labdát, majd 16 méterről a bal felsőbe lőtt (0–1). Az első fél óra végén ráadásul megduplázta az előnyét a vendégcsapat: egy bedobást követő Sidibé-beadás után Lemar fejesét még blokkolták a védők, az ismétlésből viszont a léc alá bombázott (0–2).

A játékrész végén szépített a házigazda, egy jobb oldali Lamela-szöglet után Alderweireld bólintott a bal felsőbe (1–2).

A fordulást követően a Spurs mindent megtett az újabb találatért, de Alli bombáját Subasic fölé ütötte, majd hiába dolgozta ki helyzetek garmadáját a házigazda, ezek rendre kimaradtak.

BAJNOKOK LIGÁJA
E-CSOPORT
1. FORDULÓ
Tottenham (angol)–Monaco (francia) 1–2 (1–2)
London. V:
Rocchi (olasz)
Tottenham: Lloris – K. Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies – Dier (Sissoko, 81.), Alli – Hung Min Szon (Dembélé, a szünetben), Eriksen, Lamela (Janssen, 71.) – Kane. Menedzser: Mauricio Pochettino
Monaco: Subasic – Raggi, Glik, Jemerson, D. Sidibé – Fabinho, Bakayoko – Dirar (Lemar, 5.), Moutinho, Bernardo Silva – Falcao (Germain, 81.). Vezetőedző: Leonardo Jardim
Gólszerző: Alderweireld (45.), ill. Bernardo Silva (15.), Lemar (31.)

LEVERKUSEN–CSZKA MOSZKVA

A Monacóval hasonlóan a Leverkusen is kétgólos előnyre tett szert a meccs elején, de a németek nem tudták megőrizni a fórt.

Az első negyedórában Mehmedi közelről, Calhanoglu távolról vette be a moszkvaiak kapuját (2–0).

A németek részéről ugyanakkor elég volt egy háromperces rövidzárlat, hogy egyenlítsen az orosz gárda: előbb Dzagojev parádésan vette át labdát, átemelve védőjét, mielőtt a kapuba bombázott, majd Eremenko kiszorított helyzetből lőtt a kapus lába között a hálóba (2–2).

Bayer Leverkusen (német)–CSZKA Moszkva (orosz) 2–2 (2–2)
Leverkusen.
V: Orsato (olasz)
Leverkusen: Leno – Henrichs, Tah, Toprak, Wendell – L. Bender (Volland, 51.), Kampl – Brandt, Calhanoglu (Aranguiz, a szünetben), Mehmedi – J. Hernández (Pohjanpalo, a szünetben). Vezetőedző: Roger Schmidt
CSZKA Moszkva: Akinfejev – M. Fernandes, V. Berezuckij, Ignasevics, Scsennyikov – Dzagojev, Wernbloom – Jonov (Milanov, 78.), R. Eremenko, Golovin (A. Berezuckij, 92.) – L. Traoré (Strandberg, 73.). Vezetőedző: Leonyid Szluckij
Gólszerző: Mehmedi (9.), Calhanoglu (15.), ill. Dzagojev (36.), R. Eremenko (38.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik